אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא רק שאלה של מחיר: "מפלצת ניגוד העניינים" נגסה בכספי צילום: יובל חן

לא רק שאלה של מחיר: "מפלצת ניגוד העניינים" נגסה בכספי

מי שמעדיפות כיום בוררות הן בעיקר חברות גדולות, בגלל האפשרות לבחור את הבורר, ובעיקר כדי להתקוטט מחוץ לעיני התקשורת

16.08.2010, 09:19 | משה גורלי

מי שמעדיפות כיום בוררות הן בעיקר חברות גדולות, בגלל האפשרות לבחור את הבורר, ובעיקר כדי להתקוטט מחוץ לעיני התקשורת. לדברי בורר בכיר, "ללכת לבית משפט זה לקבל בהרבה מקרים שופט שלא היית מוכן לתת לו לדון בעניינך". אגב, אפילו המדינה הולכת לבוררות בפרויקטים המורכבים באמת, דוגמת הרכבת הקלה בירושלים.

אבל מתברר שגם כאן יודעת המדינה לתקוע מקלות. בוררות הרכבת הקלה מתנהלת בפני השופט בדימוס מאיר שמגר. מדובר בבוררות זבל"א שבה כל צד בוחר בורר מטעמו. את המדינה מייצג השופט בדימוס בעז אוקון. את הפרויקטורית, סיטי־פס, מייצג עו"ד דב ויסגלס, לאחר ששני קודמיו, עוה"ד רם כספי ויורם ראב"ד, התפטרו או נפסלו.

"מפלצת ניגוד העניינים", ביטוי החביב על כספי, נגסה הפעם בכספי עצמו. "כשפנו אליי לפני כשנה לכהן כבורר", הוא אומר, "הגישו לי מסמך ניגוד עניינים. ציינתי במפורש שאני מייצג בעל מניות בסיטי־פס, קבוצת הראל שמחזיקה 20%. מאז אנחנו מקדמים את הנושא, זוכים לתשבחות. והנה, אחרי שנתיים מישהו הדליף לעיתונות כדי להטיל בי דופי. לכך לא הייתי מוכן והתפטרתי".

גם מחליפו, עו"ד יורם ראב"ד, נפל קורבן ל"מפלצת": סיטי־פס מינתה אותו לייצגה בבוררות, אלא שראב"ד מייצג את המדינה בפרויקט מקביל - הרכבת הקלה בתל אביב. "המדינה פסלה אותי, אני לא מבין למה. אם סיטי־פס סומכים עליי, אז מה הבעיה?", שואל ראב"ד.

אגב, ההתפטרות של כספי היתה גם בגלל הכסף. השכר שאותו אישר החשב הכללי לבורר מטעם המדינה הוא 900 שקל לשעה, וזה היה גם שכרו. כספי ביקש לשדרג, אך נאמר לו במפורש שהחשכ"ל לא מאשר חריגים. אלא שחריג כזה התגלה בבוררות מקבילה, שם מקבלת עו"ד מרים רובינשטיין, לשעבר בכירה בפרקליטות המדינה, ורעייתו של השופט העליון אליקים, 350 דולר לשעה. כספי היה מוכן להתנדב להגשמת חזון הרכבת הקלה, אבל לא להיות פראייר. לעבוד עבור 900 שקל לשעה? עד כאן.

תגיות