אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דויטשה בנק: כיל ממוצבת היטב כדי להרוויח ממיזוגים בין ענקיות האשלג צילום: אוראל כהן

דויטשה בנק: כיל ממוצבת היטב כדי להרוויח ממיזוגים בין ענקיות האשלג

הבוקר הגישה BHP הצעת רכש עוינת למניות פוטאש. כלכלני סיטי מציינים כי כיל היא מבין יצרניות האשלג המועדפות באירופה, ולא רואים אותה כמועמדת לרכישה

18.08.2010, 10:21 | שהם לוי

בסיטיגרופ לא רואים אפשרות שגופים בעולם יהיו מעוניינים ברכישת K+S או כיל, שתי יצרניות אשלג שנותרו כמעט בודדות במרוץ המיזוגים והרכישות בענף.

נזכיר כי המיליארדר הרוסי קרימוב מעוניין למזג את אורלקלי וסילביניט וכך ליצור את יצרנית האשלג הגדולה בעולם אחרי פוטאש. ואילו פוטאש זכתה אתמול להצעת רכש שנדחתה מ-BHP ביליטון לפי שווי של 39 מיליארד דולר. העובדה המעניינת היא שהסקירה של סיטיגרופ נכתבה עוד בטרם הגישה BHP את הצעת הרכש לדירקטוריון פוטאש.

בסיטי מסבירים שכיל לא מהווה יעד לרכישה מאחר ולמדינת ישראל יש מניית זהב בחברה שלא מאפשרות את מכירתה לגופים זרים.

גם בדויטשה בנק מציינים זאת בסקירה שפירסמו היום, אך מוסיפים כי קונסולידציה של יצרניות האשלג עלולה להביא להפרעות באספקה - ובמקרה כזה כיל ממוצבת היטב על מנת להרוויח מהמצב. זאת, באמצעות מאגרי האשלג הגדולים שלה.

BHP הפכה הום את הצעת הרכש לפוטאש לעוינת - ופנתה היישר לבעלי המניות, מהלך שהוא עוקף דירקטוריון. עם זאת, BHP לא שיפרה את מחיר הצעתה.

גלעד אלפר, אנליסט במיטב אמר היום בתגובה: "מדובר בדבר מעט מוזר בהינתן שמחיר מניית פוטאש הגיע ל-143 דולר אתמול בלילה, כלומר 13 דולר מעל ההצעה של BHP".

"ייתכן ש-BHP תחכה שהמחיר ירד בחזרה לכיוון ה-130 לפני שתבוא עם הצעה חדשה עוינת. יש לזכור שחברות אחרות המעוניינות תיאורטית לקנות את POT, כלומר וולה וריו טינטו, אינן מסוגלות להתחרות ב-BHP, דבר שאולי מוריד מהתמריץ להעלות את המחיר", הזכיר עוד אלפר. 

תגיות