אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחירי הסחורות והדולר פגעו בחממה סחר צילום: אביגיל עוזי

מחירי הסחורות והדולר פגעו בחממה סחר

למרות ירידה בהוצאות, החברה הפסידה 6.6 מיליון שקל לעומת 5.1 מיליון שקל ברבעון המקביל

22.08.2010, 08:48 | חנן פייגנבאום

חוסר היציבות במחירי הסחורות פגע בתוצאות הרבעון השני של חברת חממה סחר שבשליטת משפחת חממה. חממה סחר מייבאת ומשווקת מוצרי מזון יבש (כגון שומשום ואורז) וברבעון השני הסתכמו הכנסותיה ב־79.3 מיליון שקל, ירידה של כ־6.9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. זאת, כתוצאה מהירידה במחירי הסחורות במחצית הראשונה של 2010.

בשורה התחתונה רשמה חממה סחר הפסד של כ־6.6 מיליון שקל, לעומת הפסד של 5.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

התנודתיות במחירי הסחורות גרמה לחממה סחר לרשום במחצית הראשונה של 2010 הפחתות בערך המלאי. כתוצאה מכך, בסוף הרבעון השני עמדה יתרת ההפרשה לירידת ערך מלאי על כ־7.2 מיליון שקל. הרווח הגולמי של החברה נשחק ברבעון השני בכ־36.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכם ב־1.3 מיליון שקל בלבד, שהם 1.7% מהמכירות. זאת לעומת 2.1 מיליון שקל שהיוו 2.4% מהמכירות ברבעון המקביל.

ירידה בהפרשה לחובות מסופקים הפחיתה בכ־60% את הוצאות ההנהלה והכלליות שהסתכמו ברבעון שחלף בכ־2.7 מיליון שקל, לעומת הוצאות הנהלה וכלליות של 6.8 מיליון שקל ברבעון השני של 2009. כתוצאה מכך נחתך ההפסד התפעולי של חממה סחר בכמחצית לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכם בכ־3 מיליון שקל.

למרות זאת, הפיחות בשער השקל לעומת הדולר שחל ברבעון השני של השנה הזניק את הוצאות המימון (נטו) של חממה סחר ל־4.6 מיליון שקל לעומת כחצי מיליון שקל ברבעון המקביל ב־2009. גורם זה והשחיקה ברווח הגולמי הגדילו כאמור את ההפסד בשורה התחתונה.

אסיפת בעלי המניות של חממה סחר אישרה בחודש מאי את תנאי העסקתם של מורן חממה, בתו של אחד מבעלי השליטה (34%) אלי חממה; ושל מוטי דוד, אחיינו של בעל השליטה נוסף (32.5%) מאיר חממה.

תגיות