אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פני השוק צילום: דמיטרי שביצ'נקו

פני השוק

שוק האוכל שעתיד להפתח בנמל תל אביב, כבר הצליח למשוך מסעדנים מובילים ומעדניות גורמה. אך האם הוא יצליח לשמור על אווירה ומחירים של שוק או יהפוך למתחם אוכל יוקרתי

22.08.2010, 13:06 | גלי וולוצקי

כל מי שביקר בשוקי האוכל של אירופה נוצר בלבו את חוויית השיטוט בין חנויות המעדנים המפתות, דוכני האוכל הכורעים תחת עומס התוצרת הטרייה, ועצירות מזדמנות לנשנוש בדוכני האוכל הטרי או בברי היין הקטנים הפזורים בשוק. אף ששוק מחנה יהודה הירושלמי נהפך למרכז קולינרי מרשים, וגם סביב שוק הכרמל התקבצו בשנים האחרונות לא מעט מסעדות קטנות ומצוינות, קשה לשחזר את החוויה הזאת בארץ. חובבי האוכל נושאים עיניהם לשוק המקורה בנמל תל אביב, שעתיד להיפתח באוקטובר הקרוב בהשקעה של יותר מ־7 מיליון שקל ויפעל שישה ימים בשבוע.

חלקים במתחם, שיתפרס על יותר מ־1,000 מ"ר בהאנגר 12, יהיו פתוחים, ואחרים מקורים. יזמי הפרויקט, מיכל אנסקי, שיר הלפרן והאדריכל רועי חמד (שגם תכנן את המתחם), הם גם הבעלים של שוק האיכרים הפועל בנמל תל אביב כבר יותר משנתיים, וגם בחמש ערים נוספות. "מבחינתי מדובר במיזם המשך לשוק האיכרים", אומרת ל"כלכליסט" הלפרן. "הרעיון הוא לבנות מתחם בדומה לשווקים מקורים בעולם, כמו הבוקריה בברצלונה והבורו בלונדון. המטרה היא להביא את חומרי הגלם הטובים ביותר, וליצור מקום שיהיה בית לקולינריה הישראלית, עם חוויה של הפנינג מתמשך".

"לקנות בשפע בלי לפצוע את הכיס"

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", במתחם ניתן יהיה למצוא שמות מוכרים בענף, ביניהם: מסעדה חדשה שיקימו האחים ירזין (קפה איטליה, טוני וספה ועוד), וגם אספרסו בר ודוכן מיצי פירות ופירות טריים של הקבוצה. כמו כן תקים קצביית דלישס הוותיקה מצהלה דלי אמריקאי; רפי אדר, הבעלים של מסעדת פרונטו, יפתח בית קפה; ובקומה השנייה של המתחם הצופה אל הים תוקם ספרייה של ספרי קולינריה מכל העולם. השרקוטיירים הצרפתים דידייה ומרסייה לבקוביץ' יפתחו שרקוטרי קטן עם מעדני בשר; נקניקים ונקניקיות כשרים בעבודת יד; אורי שפט ממאפיית לחמים יפתח מאפייה שנייה; וכן יתקיימו סדנאות אוכל, אירועי טעימה והרצאות במרכז קולינרי בהנהלת השפית מיקה שרון.

האדריכל רועי חמד, מיכל אנסקי ושיר הלפרן. מחיר הוגן הוא מחיר שהוגן  גם כלפי היצרן, צילום: דמיטרי שביצ האדריכל רועי חמד, מיכל אנסקי ושיר הלפרן. מחיר הוגן הוא מחיר שהוגן גם כלפי היצרן | צילום: דמיטרי שביצ'נקו האדריכל רועי חמד, מיכל אנסקי ושיר הלפרן. מחיר הוגן הוא מחיר שהוגן  גם כלפי היצרן, צילום: דמיטרי שביצ

עם חנויות האוכל במתחם אפשר למנות חנות גבינות בוטיק של באשר משוק מחנה יהודה; חנות דגים; אטליז בשרים של מסעדת מו ומו הרחובותית; חנות יין של חברת הכרם; וחנויות של תוצרת חקלאית. כמו כן תוקם חנות כלי בישול של יבואן כלי הבישול מילניום.

בין המסעדנים הראשונים שגילו התעניינות במתחם היה יורם ירזין, וזו הפעם הראשונה שהקבוצה בראשותו פותחת מסעדה במתחם ייעודי. "יש חשש שההצלחה של המתחם תלויה בכך שכל הגורמים בו יפעלו במשותף. מדובר במקום שיכול להפוך לשוק אוכל מפואר, ואני מאמין מאוד בחזון של היזמיות".

עם זאת ירזין חושש שהמקום יהפוך לסוג של כיכר המדינה: "אני מאוד מקווה שכל השוכרים במתחם יבינו שעדיף להביא 5,000 איש ביום ולא 1,000, ולא יגבו מחירים שיצמצמו את קהל היעד. המטרה לדעתי היא לבנות מתחם שיהיה צבעוני ושוקק. שהקונים ירגישו שהם יכולים לקנות בשפע בלי לפצוע את הכיס יותר מדי".

"אנחנו מודעות לסכנה הזאת", אומרת הלפרן ומבטיחה פיקוח על המחירים, "עם זאת, מחיר הוגן הוא מחיר שהוגן גם כלפי היצרן, ומבטיח ללקוח מוצרים איכותיים".

תגיות