אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיוויד קמרון ייצא בקמפיין עולמי למען חברות אנרגיה בריטיות צילום: בלומברג

דיוויד קמרון ייצא בקמפיין עולמי למען חברות אנרגיה בריטיות

כשברקע נתוני מקרו מדאיגים, ראש ממשלת בריטניה ושורת בכירים בממשלה ייצאו לרוסיה ולמדינות אחרות כדי לקדם זכייה של חברות אנרגיה בריטיות בחוזים ארוכי טווח

23.08.2010, 20:41 | סוכנויות הידיעות

ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, ושורה של בכירים בממשלה ייצאו בקמפיין לובי נרחב כדי לקדם את עסקיהן של חברות אנרגיה בריטיות - כך מסר ל"דיילי טלגרף" שר האנרגיה הבריטי, צ'רלס הנדרי.

לפי הדיווח, הקמפיין יתחיל ברוסיה וימשיך למדינות אחרות עשירות בנפט. בשבועות האחרונים אף זימנה הממשלה הבריטית כמה משגרירי המדינה בחו"ל לשיחות ויידעה אותם כי בכוונתה להגיע לארצותיהם כדי לקדם חוזים חדשים והתרחבות של חברות האנרגיה הבריטיות שם.

לדברי הנדרי, "פוטנציאל הפיתוח של שדות הנפט העצומים בצפון רוסיה הוא בדיוק המקום שבו על ראש הממשלה או שר האנרגיה להתחיל את קידומן של חברות נפט או ספקיות ציוד בריטיות". הנדרי הזכיר את הצהרות ראש ממשלת רוסיה, ולדימיר פוטין, שלפיהן רוסיה מעוניינת בהשקעה בינלאומית בשדות הנפט בחצי האי ימאל בצפון במדינה והדגיש כי לדעתו "זה חשוב שראש הממשלה הבריטי יגיע לאזור וינסה להשיג למדינה את החוזים הללו".

כמו כן, הנדרי נימק את החשיבות בהגברת מעורבות ממשלתית בשוק האנרגיה בחששות הגוברים מעלייה בתלות הנפט של בריטניה במקורות זרים.

מדיניות מסוג זו עשויה להיות שנויה במחלוקת בעקבות טענות שהושמעו לאחרונה נגד הממשלה הבריטית, שלפיהן היא מביאה בחשבון אינטרסים של חברות אנרגיה בריטיות בלוב בעת ששחררה את מבצעי הפיגוע בלוקרבי. עם זאת, בבריטניה זכתה הצהרתו של הנדרי בקריאות עידוד. ריצ'רד למברט, מנכ"ל השדולה הבריטית לעסקים (CBI), אמר כי התגייסותו של הנדרי לטובת עסקי האנרגיה של בריטניה "שולחת מסר חזק לעולם".

לדברי למברט, "העסקים יקבלו בברכה מעורבות מסוג זה, בעיקר בהתחשב בעובדה שהאמריקאים והצרפתים עושה דבר דומה כבר שנים. אחרי הכל, נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, מסתובב בעולם ומבהיר בדיוק מה העסקים הצרפתיים צריכים, בעוד שאנחנו פחות טובים בכך". עם זאת, למברט הדגיש כי "שקיפות ויושרה נחוצות במיוחד במקרים מסוג אלה, כשפוליטיקה וכלכלה נפגשות".

עוד מעניין לציין כי בתחילת השנה משך שר ההגנה של בריטניה, פיטר לאף, ביקורת מכיוונים שונים בממלכה, לאחר שניסה לקדם באופן אקטיבי הגברה של יצוא סחורה צבאית מתוצרת בריטית לרחבי העולם. לאף נימק את התנהלותו באומרו כי "בעבר נראה היה ששררה מבוכה סביב יצוא סחורות צבאיות בריטיות. בממשלה הזו המבוכה נעלמה".

תגיות