אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"זו לא פעילות מסחרית אבל היא תוסיף ליוקרה ולתדמית של רוש" באדיבות הוועד האולימפי בישראל

"זו לא פעילות מסחרית אבל היא תוסיף ליוקרה ולתדמית של רוש"

כך אומר אבי דנציגר, מנכ"ל רוש, השותפה החדשה של הוועד האולימפי הבינלאומי. שני הגופים יערכו פעילויות למען חולים ומשפחותיהם. "יש הרבה דמיון בין התמודדות של החולים לבין ההתמודדות של הספורטאים - מבחינה רגשית" מוסיפים ברוש

31.08.2010, 09:46 | אוריאל דסקל

הוועד האולימפי בישראל וחברת התרופות רוש חתמו על הסכם שיתוף פעולה ראשון מסוגו.

במסגרת הפרויקט הקהילתי של רוש - "רוש מושיטה יד", שהחברה מובילה ב-8 השנים האחרונות ובו השקיעה בו כ-2 מיליון שקל בשנה שעברה – ימצאו הגופים דרכים בהם יוכלו הספורטאים ואנשי הצוות של הוועד האולימפי לסייע לחולים.

הפרויקט, שיושקעו בו חצי מיליון שקל בשנתיים, הוא פרי תולדה של מחשבה משותפת של ברוריה ביגמן, אשת השיווק של הוועד, ואמירה לידר, שמנהלת את "רוש מושיטה יד". שתיהן עבדו יחדיו במסגרת פרויקט חסות של רוש לקבוצת הכדורסל של רמת השרון – מערכת יחסים שחוגגת חמש כבר.

"רוש מושיטה יד זו יוזמה שעוזרת לנו לתרום לחולים כחלק מתפיסת החברה שהחולה הוא במרכז patient is in the centre the" אומרת לידר, אחראית לקשרי חוץ ואחריות חברתית.

לפי ההודעה לתקשורת, "הוועד האולימפי וחברת רוש מצאו כי יש דמיון רב בין ההתמודדות של החולים לבין ההתמודדות של הספורטאים מבחינה רגשית. בשני התחומים נדרשים מאמץ,התמדה, כוחות נפש וכוח רצון" ולכן החליטו לחבור לשיתוף פעולה, שיכלול קיום יום אולימפי לחולים ולבני משפחותיהם בהשתתפות חברי הסגל האולימפי של ישראל, ילדים חולים מציירים עם ספורטאים אולימפיים , ילדים חולים מגשימים חלום אולימפי וביקורים של הספורטאים האולימפיים בבתי חולים.

אבי דנציגר. "המחוייבות החברתית שלנו היא לא הנחייה מלמעלה, היא משהו שאנחנו מרגישים שאנחנו צריכים לעשות", באדיבות הוועד האולימפי בישראל אבי דנציגר. "המחוייבות החברתית שלנו היא לא הנחייה מלמעלה, היא משהו שאנחנו מרגישים שאנחנו צריכים לעשות" | באדיבות הוועד האולימפי בישראל אבי דנציגר. "המחוייבות החברתית שלנו היא לא הנחייה מלמעלה, היא משהו שאנחנו מרגישים שאנחנו צריכים לעשות", באדיבות הוועד האולימפי בישראל

מלבד היוזמה האנושית המרגשת רוש גם מוצאת משהו מאוד חיובי בהזדהות עם הוועד האולימפי והערכים האולימפיים. "זו לא פעילות לא מסחרית", אומר אבי דנציגר, מנכ"ל רוש ישראל. "לחולים, שהם הפציינטים שלנו, יש צורך, מלבד התרופות, לדברים שמעודדים את הנפש. לכן אנחנו פעילים מאוד בכל הקשור לפעילויות שלא קשורות לכימיקלים – יוגה, יוגה צחוק, בישול, ליצנים, סדנות בישול וכו'. המחויבות החברתית שלנו היא לא הנחייה מלמעלה, היא משהו שאנחנו מרגישים שאנחנו צריכים לעשות".

רוש רוצה להדגיש שלא מדובר בחסות. כלומר היא לא תמכור יותר תרופות בגלל הפעילות הזו הזו, אבל דנציגר כן מודה ש"זה משדרג את התדמית, הופך אותה ליוקרתית".

"אולי החברה תקבל יותר מודעות בקרב הציבור, שלא שמע עלינו הרבה. וזה גם חשוב לחזק את תדמית החברה במשרד הבריאות ובקופות החולים". דנציגר ממשיך: "רוש ידועה בקרב לקוחותיה מתחום הרפואה והבריאות בתרופות החדשניות שלה, בשרות ובמחקרים הקליניים. המיזם החדש עם הוועד האולימפי יסייע בהעצמת המובילות שלה בתחום האחריות החברתית".

רוש לא תחשב לספונסרית של הוועד האולימפי, אבל כן לשותפת אחריות חברתית. "כשותפים נשקיע בפעילויות מגוונות של אחריות חברתית", אמר צבי ורשביאק, יו"ר הוועד האולימפי.

ד"ר אשר אלחיאני, מנהל המרכז הרפואי מאיר בכפר סבא - שותף נוסף של הוועד האולימפי: "הספרות המדעית מצביעה על קשר ישיר בין גוף ונפש, ממחקרים שנערכים לאחרונה בבית החולים עלו ממצאים חדשים לגבי ההשפעה החיובית של פעילויות ספורטיביות על חולי הסרטן בתהליך ההתמודדות עם המחלה".

ברוריה ביגמן, מנהלת השיווק, ויחסי הצבור של הוועד האולימפי בישראל, מוסיפה:  "מדובר בשיתוף פעולה ראשון מסוגו, שידגיש את הקשר בין עולם העסקים והספורט באמצעות תרומה לקהילה ואחריות חברתית של חברת התרופות רוש, הוועד האולימפי, הספורטאים האולימפיים של ישראל, המאמנים שלהם והצוותים המקצועיים. מעורבות חברתית היא כבר מזמן לא כותרת שמתהדרים בה גופים אלו או אחרים. זוהי פעילות הנובעת מאכפתיות ומהווה חלק מאסטרטגיה כללית של חברות וארגונים".

תגיות