אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט": לחם הבוטיק הטוב ביותר לכריך בית הספר

מתחילים את השנה עם כריך בריא מלחם חיטה מלאה (גם אם אחר כך נכנעים לפיתה עם ממרח שוקולד). כלכליסט טעם והחליט: לחם 52% קמח מלא של ארומה מס' 1

31.08.2010, 22:34 | גלי וולוצקי

פתיחת שנת הלימודים הבוקר היא גם יריית הפתיחה לעונת הכריכים, שמתחילה תמיד עם הרבה כוונות טובות אך מידרדרת לה במהלך השנה לפיתה עם שוקולד. בשנים האחרונות נפתחות בארץ מאפיות בוטיק ומאפיות של רשתות קפה, והשאלה מאיזה לחם להכין את הסנדביץ' נעשית חשובה לא פחות משאלת המילוי שבין הפרוסות. הורים רבים מעדיפים, משיקולים בריאותיים, לחם מלא על פני פיתה או לחמנייה לבנה, אם כי הטועמים שלנו, אנשי מקצוע מהשורה הראשונה של האפייה בארץ, הצהירו שהם מתגעגעים ללחם האחיד של הסופרמרקט. "כלכליסט" יצא לבדוק איזה לחם מלא הכי יתאים להכנת כריכים לילדים השבים למערכת החינוך.

7.75 - ארומה ישראל (52% קמח מלא)

הערות הטועמים: המרקם של הלחם אוורירי מדי, הטעם סביר, והגודל מתאים מאוד להכנת כריכים. פרטים: 24 שקל לכיכר גדולה במיוחד, אך ניתן לרכוש חצי כיכר ב־12 שקל, ב־104 סניפי ארומה ישראל.

 

7.5 - בייקרי (60% קמח מלא)

הערות הטועמים: הלחם בהיר מאוד, ונראה במבט ראשון כלחם לבן. המרקם טוב, הלחם טעים אך חסר בו מלח. הגודל מתאים להכנת כריכים. פרטים: 16 שקל, בסניפי הבייקרי בתל אביב, באבן גבירול ויד חרוצים.

סנדביץ סנדביץ' של ארומה | צילום: אלה סברדלוב קרן סנדביץ

7.25 - טיב טעם (100% קמח מלא)

הערות הטועמים: המרקם אוורירי ולא תואם לחם העשוי מקמח מלא 100%, הלחם מעט מלוח מדי, הגודל מתאים לכריכים קטנים. פרטים: 14.90 שקל, ב־11 סניפי הרשת שיש בהם מאפייה.

7 - לחמים (80% קמח מלא)

הערות הטועמים: המרקם טוב והטעם סביר, אך תפל מעט. חלק מהטועמים ציינו שהלחם חמוץ מדי. הגודל מתאים להכנת כריכים קטנים. פרטים: 15 שקל, החשמונאים 99 תל אביב.

6.75 - טאטי (60% קמח מלא)

הערות הטועמים: המרקם מעט דביק וכבד, והטעם חמצמץ. הגודל מתאים להכנת כריכים. פרטים: 15 שקל, בקפה טאטי בגבעתיים ובטאטי לופט ביהוד.

מימין נמרוד הלל אנגל, ציונה הרשקוביץ אידלסון, מוטי חיימוביץ ולה מולאן מעין , צילום: אלה סברדלוב קרן מימין נמרוד הלל אנגל, ציונה הרשקוביץ אידלסון, מוטי חיימוביץ ולה מולאן מעין | צילום: אלה סברדלוב קרן מימין נמרוד הלל אנגל, ציונה הרשקוביץ אידלסון, מוטי חיימוביץ ולה מולאן מעין , צילום: אלה סברדלוב קרן

6.25 - רולדין (65% קמח מלא)

הערות הטועמים: המרקם דחוס ויבש מדי, והטעם תפל. הגודל מתאים להכנת כריכים. פרטים: 16.90 שקל, ב־32 סניפי הרשת.

6 - ארטיזן (70% קמח מלא)

הערות הטועמים: המרקם דחוס מדי, הטעם תפל, הגודל מתאים להכנת כריכים. פרטים: 17 שקל, בסניפי הרשת ברעננה, כפר סבא ונתניה.

6 - אלומה, מאפיית הרמן (אורגני 100% קמח מלא)

הערות הטועמים: המרקם דחוס ויבש מדי, הטעם לא מוצלח, הגודל מתאים להכנת כריכים קטנים יחסית. פרטים: 13.90 שקל, ברשתות ובחנויות טבע.

5.5 - הלחם של תומר (כפרי צרפתי 100% קמח מלא)

הערות הטועמים: המרקם יבש מאוד, וחלק מהטועמים סברו כי נקנה בטעות לחם לא טרי. טעם המחמצת דומיננטי מדי. הגודל מתאים להכנת כריכים. פרטים: 17 שקל, בסניפי הרשת בירושלים ובמכבים.

אידלסון 10, צילום: אלה סברדלוב קרן אידלסון 10 | צילום: אלה סברדלוב קרן אידלסון 10, צילום: אלה סברדלוב קרן

5.5 - הרדוף (אורגני, חיטה נבוטה 100% קמח מלא)

הערות הטועמים: המרקם דחוס ויבש, וטעמו של הלחם תפל. הגודל מתאים להכנת כריכים. פרטים: 14.90 שקל, בסניפי רבוע כחול ושופרסל ובחנויות הטבע.

תגובות:

הלחם של תומר: “אנחנו מספקים סחורה לחנות במכבים, שבה נרכש הלחם, שלוש פעמים ביום, וגם מחליפים את כל הלחמים שעל המדף. חשוב לציין שהלחם לא מכיל שום אבקה ושום משפר אפייה, מה שגורם לו להתייבש מהר יותר. הלחם שלנו מצריך חימום אחרי כמה שעות, כדי 'לעורר אותו לחיים'. לגבי החמיצות, אנחנו עובדים עם כמות קבועה של מחמצת. הלחם הכי נמכר שלנו מאופיין בחמיצות, ומכיוון שמדובר במחמצת טבעית היא נוטה להשתנות מיום ליום".

הרדוף: "לחם חיטה נבוטה של הרדוף הוא לחם אורגני המתאפיין בטעם מיוחד. ללחם קהל קונים נאמן ומרוצה".

כך בדקנו

רכשנו בכל מאפייה שנבדקה כיכר לחם מלא מקמח חיטה, וזאת זמן קצר לפני הטעימה. על פי התקן בישראל, לחם מלא חייב להכיל 50% או יותר קמח מלא. חלק מהמוכרים לא ידעו לנקוב בשיעור הקמח המלא בלחם, אך ניאותו לברר. לפיכך, הנתונים המופיעים כאן הם אלה שמסרו המוכרים. הטועמים התבקשו לטעום את הלחמים ללא כל תוספת ולנקד את הטעם ואת המרקם, ואת מידת התאמתה של הכיכר להכנת כריכים.

מכיוון שאין תקן לגודל או משקל של כיכר לחם במאפיות בוטיק, הלחמים שנרכשו היו במגוון גדלים ומשקלים. כדאי לזכור שלחמים דחוסים ישביעו מהר, גם אם הם קטנים, בעוד שפרוסת לחם ענקית אך אוורירית יכולה להשאיר אתכם רעבים. לכן יש לבחון את המחיר לגופו של כל לחם בנפרד.

הטועמים: כינסנו שלושה שאפייה היא מומחיותם, ואליהם צירפנו ילד - כנציג קהל המטרה. השתתפו: הקונדיטורית ציונה הרשקוביץ מרשת בתי הקפה אידלסון 10; הקונדיטור והאופה מוטי חיימוביץ' מלה־מולאן; האופה נמרוד הלל ממאפיית אנג'ל; ומעין, מהיום תלמיד כיתה ד'.

הטועמים אינם קשורים בדרך כלשהי למאפיות שנבדקו בטעימה.

צולם באידלסון 10, דיזינגוף 117 ת"א.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ככל שהלחם יותר איכותי הוא קיבל ציון יותר נמוך
אם הלחם לא באחוז גבוה של קמח מלא אז הוא טעים. הלחמים באחוז גבוהה "דחוסים ויבשים". וכאשר היה לחם שהוא גם 100% חיטה מלאה וגם טעים (של טיב טעם) אז כתבתם כאילו אתם לא מאמינים לאחוז החיטה המלאה כי הוא טעים מידי. בקיצור, הילד שלי אוהב רק לחם לבן, לא אורגני, לא טיבעי, לא מלא, הוא בסך הכל (וישמרני האל)...טעים.
בני , תל אביב  |  01.09.10
לכל התגובות