אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הון אנושי: תל אביב על התמזה

הון אנושי: תל אביב על התמזה

הרצאה עתידנית במבטא בריטי כבד ואסי עזר בשידור תלת־ממדי ישיר מלונדון. בזק מקדמת את טכנולוגיית ה־NGN שלה והעם נותר אדיש

02.09.2010, 10:26 | ארי ליבסקר

לכבוד ההפנינג שארגנה חברת בזק כדי לקדם את טכנולוגיית ה־NGN שלה, הוקמה ביום ראשון בנמל תל אביב במה ענקית ועליה מסך ענק, שהעביר בשידור ישיר (בעזרת טכנולוגיית ה־NGN כמובן) ובתלת־ממד את אסי עזר היישר מלונדון. אופני ריקשות, שעליהם דגל הלוגו של בזק ו־NGN (הנה, הזכרתי את טכנולוגיית ה־NGN עוד פעם), הסיעו את עמך ישראל אל לב ההפנינג, אבל סביב הבמה היתה תנועה דלילה של אנשים והמקום נראה עצוב במקצת. הציבור לא התלהב ממופעי הלהטוטנות ומאסי עזר התלת־ממדי, וברובו רק נעצר לרגע בדרכו לשאר האטרקציות בנמל.

בסמוך לאירוע הציבורי הכושל נערך קוקטייל למוזמני הנהלת בזק, שבו חילקו לכל הנכנסים לאולם משקפי תלת־ממד, כדי שיוכלו לצפות בהרצאת העתידן איאן פירסון שנמצא בלונדון. הרכבתי את המשקפיים ובהיתי בערגה בנהר התמזה. כשסובבתי את ראשי חזרתי מיד למציאות הישראלית, למנכ"ל בזק אבי גבאי ומנכ"ל בזק בינלאומי איציק בנבנישתי שעמד לצדו. רציתי לספר לבנבנישתי שבזק בינלאומי מחקו לי חודש מהחיים כשניסיתי להתנתק מהם, אבל גבאי עשה לי תרגיל שימור לקוחות משלו והצמיד לי זוטר מהשיווק, שטחן לי את המוח בהסברים על מודמים וראוטרים.

מימין: איציק בנבנישתי, אבי גבאי, גיל שרון, שאול אלוביץ ושלמה רודב, צילום: אלירן אביטל מימין: איציק בנבנישתי, אבי גבאי, גיל שרון, שאול אלוביץ ושלמה רודב | צילום: אלירן אביטל מימין: איציק בנבנישתי, אבי גבאי, גיל שרון, שאול אלוביץ ושלמה רודב, צילום: אלירן אביטל

למזלי פגשתי את מנכ"ל דואר ישראל אבי הוכמן, וחמקתי מאיש השיווק. הוכמן הסביר לי: "אני פה לא כי הם מתחרים שלנו אלא בגלל שיתוף הפעולה. אתה יודע, בזק היו פעם חלק מהדואר". אמרתי לו שפעם היה בלתי אפשרי להשיג קו טלפון והיום המצב הפוך, בלתי אפשרי להתנתק ממנו, והוא אמר: "אין מנוס, בסוף הדואר יופרט", ומיהר להרכיב את משקפי התלת־ממד. על רקע התמזה הוא נראה כמו דמות משנה בעלילה של שרלוק הולמס. הבחנתי שוב בבנבנישתי, הפעם מסתודד עם אריה סבן, אחיו של חיים סבן, אבל כשניגשתי לדבר איתו נתקלתי באילן גרינבוים, מנכ"ל נוקיה ישראל. "תזכיר לי איך קוראים לחברה שלך?", שאלתי. "אתם עוד בכלל קיימים בין האייפון לבלקברי?", והוא השיב: "נכון, זה פוגע בנו, אבל בעוד שבועיים אנחנו יוצאים עם מכשיר חדש שיעבור את כולם".

חלפתי על פניו של אילן ישועה, מנכ"ל וואלה, היישר לשיחה עם גיל שרון, מנכ"ל פלאפון. שאלתי אותו איך ייתכן שיש בישראל יותר בעלי סלולר מאשר בני אדם, והוא אמר שהישראלי הממוצע מחזיק יותר מקו אחד, בין היתר בגלל עלות הקישוריות, אבל זה צפוי להיעלם בקרוב. בעוד אנו מדברים, נכנסו לאולם האב שאול אלוביץ', בעלי בזק, הבן ארז אלוביץ' ורוח הקודש - טכניקת התלת־ממד, שעליה דיבר ארז ללא הרף. שאלתי אותו: "ארז, מה קורה?", והוא השיב: "תלת־ממד, הכל תלת־ממד. זה האטיטיוד, כולם יעברו לזה". "אוקיי", אמרתי, "ומה חוץ מזה?", "אין חוץ, הכל תלת־ממד, הכל יעבור לתלת־ממד. אין דבר אחר, אין מנוס מזה". הבחור נראה באובססיה קלה מהטכנולוגיה - או מאסי עזר התלת־ממדי, תחליטו אתם. פניתי אל האב, שאמר: "מי אני בסך הכל? אורח של אבי גבאי, זה הכל. הוא מנהל את העניינים".

ארז ושאול אלוביץ ארז ושאול אלוביץ' ארז ושאול אלוביץ

אריק שטיינברג אריק שטיינברג אריק שטיינברג

רגע לפני שאסי עזר הציג את העתידן איאן פירסון, פגשתי את אריק שטיינברג, יו"ר פסגות. "מה אתה עושה פה?" שאלתי אותו מופתע, והוא אמר: "אני חבר אישי של אבי גבאי". "זו הסיבה הכי טובה להיות כאן", אמרתי, והוא הסכים: "ודאי. הכל אישי. הכי חשוב זה היחסים". אחר כך התפניתי לשוחח מעט עם אריה סבן, שהסתודד עם יונה ויזנטל, סמנכ"ל התוכן של yes. שאלתי את סבן כיצד נהיה חבר דירקטוריון והוא אמר: "הציעו לי להיות חבר דירקטוריון, ומיד הסכמתי, כי הבורקסים אצל בזק הם הכי טובים שאכלתי בחיים".

ההרצאה של פירסון החלה, אבל במבטאו הבריטי הכבד איש לא הצליח להבין על מה הוא מדבר, ונקלטו רק הרבה "future" ו־"communication". אחרי זמן קצר אנשים החלו לנטוש, והאלוביצ'ים נותרו כמעט לבד. מישהו לחש לי שבאיכות כזאת אין מצב שהשידור מועבר ב־NGN ונראה שזה לוויין. שאלתי את ארז אלוביץ', שנשבע לי בכל היקר לו, כולל התלת־ממד, שמדובר באינטרנט. לא נותר לי אלא לסכם ולומר: חברים, העתיד כבר כאן.

תגיות