אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח של האו"ם: נתוני הצמיחה הגבוהים של המשק הפלסטיני - מטעים צילום: בלומברג

דו"ח של האו"ם: נתוני הצמיחה הגבוהים של המשק הפלסטיני - מטעים

לפי הדו"ח, נתוני קרן המטבע שפורסמו בתחילת השנה לפיהם הצמיחה במשק הפלסטיני הגיעה בשנה שעברה ל-6.8%, התבססו על נתוני שנת 2008 שהיתה גרועה במיוחד וכן בשל העובדה כי עיקר הצמיחה הושג על ידי המגזר הציבורי המקבל סיוע מהמדינות התורמות

01.09.2010, 13:56 | דורון פסקין

הדו"ח השנתי של ארגון ועידת האו"ם לסחר ולפיתוחׁ(UNCTAD) שופך מים קרים על ההערכות האופטימיות לגבי פעילותו של המשק הפלסטיני ובייחוד זה שבגדה המערבית. זאת,  לאחר שמוקדם יותר השנה פרסמה קרן המטבע העולמית נתונים ולפיהם הצמיחה במשק הפלסטיני הגיעה בשנה שעברה ל-6.8%.

מומחי האו"ם טוענים כי אין מקום רב לאופטימיות וכי הנתונים של קרן המטבע "מטעים". לפי הדו"ח העדכני, נתוני קרן המטבע התבססו על נתוני שנת 2008 שהיתה גרועה במיוחד וכן בשל העובדה כי עיקר הצמיחה הושג על ידי המגזר הציבורי המקבל סיוע מהמדינות התורמות. לעומת זאת, המגזר הפרטי שאמור להיות הכוח המניע של הכלכלה לא גילה סימני התאוששות.

הנתונים הכלכליים אינם משביעי רצון. ההכנסה לנפש בשוק הפלסטיני בשנת 2009 היתה נמוכה ב-30% מזו שבשנת 1999. האו"ם טוען כי נכון לסוף 2009, כ-80% מבתי האב ברצועת עזה חיו מתחת קו העוני (הכנסה של 2 דולר ביום). הנתון בגדה המערבית עמד על 45% מכלל בתי האב. שיעור האבטלה בקרב הפלסטינים עומד על כ-30%. בעזה, עדיין לא החל שיקום כ-80% מהבתים שנפגעו במהלך מבצע "עופרת יצוקה".

עוד קובע האו"ם כי הסגר על רצועת עזה וכן צעדים נוספים שנוקטת ישראל, גורמים למשק הפלסטיני נזק של 800 מיליון דולר בשנה. הצעדים הישראלים מונעים מכספי התרומות להשפיע באופן חיובי על המשק הפלסטיני, צוין בדו"ח העדכני של האו"ם.

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
מ 1996 עד 2001 המצב שלהם השתפר מאוד כל שנה בצורה עקבית
בגלל השלום שכבר הריח מאוד קרוב. אבל... אז עראפת פחד שיקרה מה שקורה לכל חברה בה מתחיל להיות מעמד ביניים חזק - ירצו דמוקרטיה אמיתית. אז הוא התחיל מהומות על שטות (העליה להר של אריאל שרון). עד אז הישראלים היו כל שבת אצלם קונים מכל טוב וטוב. היו מעסיקים אותם. אבל אי אפשר היה לסמוך עליהם ואנחנו הדרנו רגלינו מקרבם. דרך אגב, תסתכלו טוב טוב בכל העולם: אין מדינה מוסלמית אחת ברמה "נורמלית" של כלכלה! אולי פקיסטו. איכשהו. אבל עדיין - אין! למה? פעם הכרתי שיח שסיפר לי סוד שמנסים להסתיר מכם: ערבים מכירים רק כוח ורוצים לשלוט בכוח. עד שהציבור שם (הפלשתינאים) לא יחליט שדי ונמאס לו מהכיבוש של החמאס והרשות (כן, כו. הם יותר סובלים מאחיהם מאשר מאיתנו) לא יתקדמו הם לשום מקום. חומר למחשבה.
יעקב , תל אביב  |  01.09.10