אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המצב החמור של חברות הפורטפוליו גורר למטה את אינספייר צילום: מיכאל קרמר

המצב החמור של חברות הפורטפוליו גורר למטה את אינספייר

הסדר החוב וההלוואה שקיבלה החברה שבשליטת אבי ורטהיים לא הספיקו: ההון העצמי בגירעון והיא חורגת מההתניות של הבנקים

02.09.2010, 08:52 | נעמה סיקולר

המצב החמור של החברות בפורטפוליו גורר למטה את אינספייר. בסוף הרבעון השני של השנה מציגה החברה גירעון בהון של 15.7 מיליון שקל (המיוחס לבעלי המניות של החברה), כאשר בסוף 2009 עוד היה ברשותה הון של 9.6 מיליון שקל.

הכנסות אינספייר התכווצו ב־32% לרמה של 132.6 מיליון שקל, והרווח הגולמי התרסק ב־83% לרמה של 4.85 מיליון שקל בלבד. גם שולי הרווח של החברה התכווצו מ־14.6% ברבעון המקביל ל־3.6% בלבד ברבעון הנוכחי. כמו כן, החברה עברה מרווח תפעולי של 3.97 מיליון שקל ברבעון המקביל, להפסד משמעותי של 21.5 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. בשורה החתונה, אינספייר הציגה בסוף הרבעון השני של השנה הפסד רבעוני של 16 מיליון שקל, לעומת הפסד של 6.2 מיליון שקל ברבעון המקביל.

אינספייר, שבשליטת אבי ורטהיים, מחזיקה בין היתר בחברות תדיר גן(יצרנית מכלולים לרכב), רבינטקס (העוסקת בתחום של מוצרי מיגון) וביצרניות הפלסטיק רימוני ופלסטופיל.

במרץ 2010, על רקע קשיי נזילות של החברות־הבנות, הגיעה חברת האחזקות להסדר עם מחזיקי החוב שלה (סדרה ב') בנוגע לפריסה מחדש של תשלומי הקרן. במקביל היא קיבלה מקרן המנוף אוריגו הלוואה של 80 מיליון שקל, ששימשה אותה בין היתר לפרוע את תשלום הקרן הראשון למחזיקי החוב (36 מיליון שקל) ולהזרמת 25 מיליון שקל נוספים לחברות־הבנות שבקשיים - רבינטקס ותדיר גן. אלא שלמרות הסדר החוב, ולמרות ההלוואה שהתקבלה מקרן המנוף, נכון לסוף הרבעון השני לאינספייר גירעון בהון, ובקופתה מזומנים בהיקף של 31 מיליון שקל, לעומת התחייבויות של 213 מיליון שקל: למחזיקי החוב (73 מיליון שקל), לבנקים (60 מיליון שקל) ולקרן המנוף (80 מיליון שקל).

כדי לעמוד בהתחייבויותיה, אינספייר מציינת בדו"חות הרבעון כי בכוונתה לממש בעתיד כמה נכסים, וכן למחזר חוב של הבנקים. כמו כן היא מציינת כי היא תלויה בתוכניות ההתייעלות שמקדמות כמה מהחברות־הבנות שלה.

כחלק ממדיניות מימוש נכסיה מכרה החברה מתחילת השנה 7.55% ממניות חברת הפלסטיק פלסטופיל תמורת 9.4 מיליון שקל. לאחר המכירה נותרו בידי אינספייר 10.2% ממניות יצרנית הפלסטיק.

נקודה נוספת שעולה מהדו"חות היא שאינספייר לא עומדת בכמה מההתניות הפיננסיות שהציבו לה הבנקים, בין היתר בשל הירידה בשווי מניותיה המשועבדות לטובת ההלוואה. נכון לסוף הרבעון קיבלה אינספייר כתב ויתור על עמידה בהתניות שמהן חרגה, עד אמצע חודש ספטמבר, ובמקביל היא פועלת לקבלת כתבי ויתור נוספים להפרת התניות פיננסיות נוספות שכלפיהן יש חשש כי תחרוג בעתיד.

תגיות