אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רואי החשבון מזהירים: EER לא תשרוד ללא גיוס הון צילום: בועז אופנהיים

רואי החשבון מזהירים: EER לא תשרוד ללא גיוס הון

רשות ני"ע מונעת מהחברה לפרסם תשקיף עד לבחינת שווי הנכסים הבלתי מוחשיים שהציגה בדו"חות. EER שרפה עוד 6 מיליון שקל ברבעון השני

02.09.2010, 10:18 | סיון איזסקו

רבעון נוסף חלף, וחברת EER רשמה עוד הפסד - של 5.9 מיליון שקל. החברה, שפיתחה טכנולוגיה לטיפול בפסולת ביתית מוצקה, באמצעות התכתה והפיכתה לאבן, מסכמת את המחצית הראשונה של 2010 עם הפסד של 13.8 מיליון שקל - בדומה להפסד בתקופה המקבילה אשתקד.

ההפסדים של EER אינם דבר חדש - אך החדשות העיקריות מופיעות בהערת רואי החשבון שצורפה לדו"חות החברה, ובה נכתב כי רשות ניירות ערך בוחנת את הטיפול החשבונאי שבוצע בנכס לא מוחשי שהוכר בדו"חות.

הבדיקה של הרשות מתמקדת בסעיף נכסים בלתי מוחשיים (נטו) שנרשם בדו"חות לפי שווי של 17.5 מיליון שקל - 20% מסך המאזן. הסעיף כולל את השקעות החברה ברכישת הידע של פעילות התכת האשפה, ולדעת רשות ני"ע, יש לטפל בו חשבונאית באופן שונה, מה שעשוי להוריד את שווי הנכס הרשום במאזן.

הדיונים בין החברה לבין הרשות בנושא עדיין נמשכים, וכל עוד לא תתקבל החלטה בנושא, החברה לא תקבל היתר לפרסום תשקיף הנפקה. בינתיים, ההצצה לדו"חות EER מתאפשרת דרך חברת גרינסטוןשמחזיקה במניותיה ומתכננת לרשום אותן למסחר.

לאור העובדה שבסוף הרבעון השני היו בקופת החברה רק כ־2.2 מיליון שקל, וקצב שריפת המזומנים הגבוה, קשה לראות כיצד תוכל EER לשרוד בעתיד הנראה לעין ללא גיוס הון - ורואי החשבון מפנים את תשומת לב המשקיעים גם לנושא זה.

דו"חות גרינסטון מספקים הסבר נוסף לסירובם של בעלי המניות והאג"ח לרכוש את אחזקות בעלי השליטה של גרינסטון ב־EER לפי שווי של כ־110 מיליון דולר. מהדו"חות עולה כי שווי האחזקה ב־EER התכווץ בינתיים ב־40% לכ־65 מיליון דולר, וייתכן שהוא יירד עוד, בעקבות בדיקת רשות ני"ע.

תגיות