אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש בראש: ה-Galaxy Tab של סמסונג מול האייפד צילום: ניר נוסבאום

ראש בראש: ה-Galaxy Tab של סמסונג מול האייפד

כתבנו בתערוכת האלקטרוניקה הביתית בברלין שם ידו על מחשב הלוח החדש מבית סמסונג וערך את ההשוואה הבלתי נמנעת עם האייפד. המסקנה: סמסונג נותנת פייט רציני מול אפל, אבל המפתח להצלחתו של הגלקסי טאב טמון במחיר - שעדיין לא ידוע

03.09.2010, 11:37 | ניר נוסבאום, ברלין

כבר עם השקת האייפד של אפל היה ברור שהמתחרים יגיבו מהר עם מחשבי לוח משלהם. אתמול (ה') נראה שסוף סוף נפתח הפתח לתחרות אמיתית בשוק הטאבלטים, כשסמסונג השיקה בתערוכת מוצרי האלקטרוניקה IFA בברלין מחשב לוח מסקרן בשם Galaxy Tab.

מדובר במחשב לוח בגודל 7 אינץ' המריץ את הגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה אנדרואיד (2.2), ברזולוציה של 1024 על 600, הדומה לזו של רוב הנטבוקים. הסוללה שלו מספיקה לשבע שעות של עבודה רציפה.

קטן יותר וקל יותר מהאייפד, לטוב ולרע

הגלקסי טאב שוקל 380 גרם בלבד, הרבה פחות מהאייפד שמגיע לסביבות ה-700 גרם. זה נשמע אולי זניח יחסית, אך בל נשכח שזהו מחשב שמיועד לאחיזה ביד אחת ולא להנחה על שולחן, ומשתמשי אייפד רבים מתלוננים על עייפות היד אחרי אחיזה ממושכת. אחרי שעה של משחק עם הגלקסי טאב, אפשר לקבוע שבמכשיר של סמסונג הבעיה לא קיימת.

עם זאת, הסיבה שאנשים מעוניינים במחשב לוח ולא יסתפקו בטלפון חכם המריץ אנדרואיד הוא בדיוק בזכות גודל המסך. מסך 7 אינץ' עדיין עלול להתגלות לרבים כקטן מדי מכדי לקרוא ספר בנוחות וגם קריאת אתר אינטרנט ללא גלילה או זום לא מובטחת. מסך ה-9.7 אינץ' של האייפד קריא הרבה יותר.

מסך ה-7 אינץ מסך ה-7 אינץ' והמשקל הנמוך מקלים על האחיזה, אבל פוגעים בחוויה | צילום: ניר נוסבאום מסך ה-7 אינץ

חוויית שימוש: טובה, אבל לא מושלמת

 

הגלקסי טאב מהיר מאוד. בתוכו פועם מעבד Cortex במהירות של 1 ג'יגה-הרץ, בדומה לסמארטפונים המהירים המריצים אנדרואיד. ממשק המשתמש אינטואיטיבי ונוח. אך מבחינות רבות האייפד עדיין נוח יותר. לפעמים הגיב הגלקסי טאב באיטיות מרגיזה או התעלם מהקשות. זה לא קרה הרבה, אך באייפד זה פשוט לא קורה. 

הגלישה באינטרנט באמצעות הדפדפן טובה למדי - אך גם כאן היא לא היתה חלקה כמו באייפד. היתרון הגדול של פלטפורמת אנדרואיד היא תמיכה מלאה בפלאש ועל מסך גדול היא באה לידי ביטוי הרבה יותר מאשר על מסך של טלפון סלולרי.

המסך חד ומציג צבעים עשירים, בדומה לאייפד, אבל כמוהו הוא גם מוכתם במהירות בטביעות אצבע. המקלדת הווירטואלית היא לא פחות מנהדרת.

מולטימדיה: היתרון המשמעותי - תומך בכל פורמט

 

הגלקסי טאב מכיל נגן מוזיקה מצוין היודע גם להמליץ למשתמש על מוזיקה (בתשלום, כמובן) על פי טעמו. הממשק נוח למדי אך לא יפה במיוחד והוא מחוויר לעומת נגן המוזיקה של האייפד. לא נופתע אם בקרוב ייצאו אפליקציות צד שלישי ייעודיות שיחליפו את נגן המוזיקה המובנה של סמסונג.

מצד שני, המחשב מפגין יתרון משמעותי מול האייפד בכך שהוא מאפשר לנגן (כמעט) כל סרט, ללא צורך בהמרה מייגעת. יהא זה קובץ DivX שהורדנו (כמובן באופן חוקי...) מהאינטרנט או קליפ HD בפורמט H.264 שצולם באמצעות מצלמת הווידיאו הביתית.

הרמקול המשולב טוב אך לא נהדר ומומלץ לחבר אותו לרמקולים חיצוניים. המיקרופון לא עשה שום בעיות, גם בדיבור יחסית מרחוק. הטאב כולל מצלמה קדמית ואחורית, מושלם לשיחות וידיאו. התוכנה המצורפת מאפשרת זאת בקלות, אך לצערנו, אין כרגע בנמצא תוכנת סקייפ לאנדרואיד.

קישוריות: מגוון הרבה יותר גדול מהאייפד

 

הגלקסי טאב תומך בהכל - יש בו בלוטות' מלא (ולא מקוצץ, כמו אצל האייפד), אינטרנט אלחוטי בכל הפרוטוקולים והוא כולל גם חריץ SIM בגודל מלא שלא דורש מכם לגזור את הכרטיס שלכם.

וכן, בניגוד לאייפד, הוא גם טלפון ענק ממדים וניתן לקבל ולהוציא ממנו שיחות קוליות על גבי הרשת הסלולרית וגם לשלוח הודעות טקסט. קשה לי להאמין שהרבה ישתמשו בגלקסי טאב גם בתור מחשב וגם כטלפון - אבל זו בכל אופן אפשרות נחמדה.

הרחבה

 

הטאבלט של סמסונג כולל זיכרון פנימי של 16 או 32 ג'יגה-בייט וכן חריץ הרחבה לכרטיס מסוג Micro SD, המאפשר להוסיף עד 32 ג'יגה-בייט. לצערנו, אין שקע USB מובנה במכשיר - מתאם צפוי להימכר כאופציה.

ניתן גם לקנות (במחיר מופקע של כ-400 שקל, באירופה) מתקן עגינה שהוא גם מקלדת נוחה מאוד, הכוללת מקשים ייעודיים כגון הפעלת דפדפן, מוזיקה, וידיאו או שינוי בבהירות המסך.

כמו סמארטפונים המופעלים באנדרואיד 2.2, גם לגלקסי טאב אין מקלדת מובנית בעברית. אבל באמצעות תוכנת AnySoftKeyboard אפשר להתקין בקלות מקלדת עברית וירטואלית, שעושה את העבודה מצוין.

אפליקציות ייעודיות: דגש על שימושיות

 

בגלקסי טאב מותקנות אפליקציות ייעודיות טובות למדי לניהול זמן ודואר אלקטרוני. הן משתמשות במסך הגדול כדי להציג מידע רב, אך הן עדיין לא יפות ואינטואיטיביות כמו האפליקציות המקבילות באייפד.

לקרוא מגזינים, עיתונים וספרים על תוכנה אחת, צילום: ניר נוסבאום לקרוא מגזינים, עיתונים וספרים על תוכנה אחת | צילום: ניר נוסבאום לקרוא מגזינים, עיתונים וספרים על תוכנה אחת, צילום: ניר נוסבאום

אפליקציית ה-Reader Hub מאפשרת לקרוא בנוחות ספרים, מגזינים ועיתונים בתוכנה אחת. את התכנים, חלקם בחינם, אפשר להוריד מהאינטרנט בצורה קלה וחלקה. תוספת חשובה ביותר וייחודית היא תוכנת ה-ThinkFree שמאפשרת צפייה ועריכה של קבצי מייקרוסופט אופיס.

 

אך אפליקציות אחרות שהורדנו מהאנדרואיד מארקט, כגון אפליקציית "כלכליסט", הוצגו רק על חלק מהמסך. מערכת ההפעלה לא משכילה למתוח אותן על כל המסך, וחבל. בסמסונג מדברים על "חנות אפליקציות מותאמת לגלקסי טאב", בדומה לאייפד. אך לא כל מה שאפל יכולה להרשות לעצמה תקף לסמסונג בתחום המחשבים.

קשה להאמין שמתכנתים רבים ויכתבו אפליקציות מיוחדות לטאבלט הזה, במיוחד לאור האפשרות הסבירה מאוד שבתוך זמן קצר חברות נוספות יוציאו טאבלטים משלהן בגדלי מסך אחרים וברזולוציות אחרות. בעיה זו יכולה להיפתר אם גוגל עצמה תיצור התאמה אוטומטית לגודל המסך ואולי גם חנות אפליקציות מרכזית לטאבלטים מבוססי אנדרואיד.

זמינות ומחיר

 

על פי סמסונג, ניתן יהיה לרכוש את הגלקסי טאב באירופה כבר בספטמבר, ובשאר העולם באוקטובר. לדברי נציג סמסונג, הם מתכוונים להציע אותו ברמות מחיר דומות לאלה של האייפד, מה שלא מבטיח לו הצלחה גדולה - רבים מאלה שמוכנים לשלם מחיר גבוה עבור מוצרי אפל יעדיפו לשמור את הכסף אצלם כשמדובר במוצר של חברה קצת יותר אפרורית כמו סמסונג. 

סיכום

 

תחרות היא תמיד דבר מבורך והטאבלט של סמסונג הוא חידוש מרענן, ולא בכדי הוא בין המוצרים המעניינים ביותר בתערוכה הענקית הזו. למרות מחלות הילדות הקטנות שלו (שסביר שיתוקנו בתוכנה בקרוב), הוא כיפי לשימוש וקל לנשיאה ושם במקרים רבים את האייפד בכיס הקטן, תרתי משמע.

אם המחיר המבוקש יהיה נמוך ב-20%-30% מהאייפד, יש סיכוי טוב שהוא יהיה הקטר שיוביל את הטאבלטים מבוססי האנדרואיד. אחרת - נחכה. מתישהו יבוא יצרן אחר שיעשה זאת.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
archos - כבר זהה נמכר ב 150-170 דולר באמזון, אבל...:
גם הוא מבוסס אנדרואיד והמערכת לא מספיק יציבה לטבלט יש בעיות שונות ומשונות, כמו קבצים שנעלמים, כרטיסי זכרון לא תמיד זמינים ויש צורך באיתחול מע ההפעלה מסך 7 זה עיניין של טעם, לטעמי קטן מדי לגבי האייפד - קורא את כל הפורמטים - פשוט להתקין cinemaxdv ואין צורך בשום המרה, פשוט לסנכרן עם אייטונס
ariex  |  04.09.10
לכל התגובות