אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": פועלים סהר אמרה לא לבונוס של פישמן במבני תעשיה ודרבן צילום: יובל חן

בלעדי ל"כלכליסט": פועלים סהר אמרה לא לבונוס של פישמן במבני תעשיה ודרבן

פישמן מבקש לאשר לעצמו עלות שכר שנתית של עד 32 מיליון שקל. פועלים סהר: מדובר בעלות שכר חריגה שאינה משקפת את התוצאות הכספיות של החברות

05.09.2010, 07:48 | רחלי בינדמן

למרות הליך מכירתה, חברת הייעוץ פועלים סהר ממשיכה לעבוד. החברה, המספקת שירותי ייעוץ לגופים מוסדיים באשר לאופן ההצבעה באסיפות כלליות, המליצה באחרונה למוסדיים להתנגד לדמי הניהול והמענק שמבקש לעצמו אליעזר פישמן, בעל השליטה והיו"ר של חברות דרבן ומבני תעשיה, שתיהן ציבוריות שזימנו להיום אסיפות בעלי מניות לאישור התגמול.

"אנו סבורים כי מנגנון דמי הניהול השנתי המוצע ביחד עם שילוב של מנגנוני הבונוס השונים בפעילויות החברות אינו סביר ביחס לחברות ולשוק", כתבו האנליסטים פרי שחר ובן ציון סטאמקר. "ראוי שמנגנון הבונוס יכלול מדרגות נוספות, וכן תיקבע תקרת שכר מקסימלית שהנה סבירה ביחס לנושאי משרה דומים בשוק וכן לתוצאות הפיננסיות של החברות", אמרו השניים. בעקבות התנגדות חברת הייעוץ החליט פישמן לדחות את הדיון בשבועיים.

פישמן מבקש לקבל דמי ניהול שנתיים עבור 2014–2010 בהיקף של 4.5 מיליון שקל (צמוד מדד) עבור פעילותו במבני תעשיה ועוד 2.5 מיליון שקל עבור דרבן. לצד זאת מבקש פישמן כי יאושר לו מענק, בגין כל אחת מהשנים, שיורכב מהרווח התפעולי של מבני תעשיה (בנטרול שינויים בשווי הוגן של נדל"ן) כשהמענק ישולם בגין 2% מעל הרווח ובלבד שהרווח התפעולי יעמוד על יותר מ־200 מיליון שקל (ובמקרה של דרבן - יותר מ־125 מיליון שקל). לצד זאת יקבל פישמן 2% מהרווח של מבני תעשיהודרבן ממכירת נדל"ן. פישמן שם לעצמו תקרה למענק השנתי של 20 מיליון שקל במבני תעשיה ו־12 מיליון שקל בדרבן. עם זאת, הוא מעונין כי אם המענק בשנה מסוימת יהיה גבוה מתקרה זו, יתווסף ההפרש למענק הבא.

לפי פועלים סהר, אומדן עלות שכרו של פישמן בחברה כלכלית ירושלים ב־2010 תעמוד על כ־1.8 מיליון שקל, עלות שכרו במבני תעשיה יכולה להגיע עד 20 מיליון שקל ואילו עלות שכרו בדרבן יכולה להגיע ל־12 מיליון שקל, סכום כולל של 33.8 מיליון שקל, שלדברי פועלים סהר אינו פרופורציונלי לתוצאותיהן הפיננסיות של דרבן ומבני תעשיה. השוואה שערכה פועלים סהר מול עלות שכר של חברות דומות גילתה כי עלות השכר הממוצעת היא 7 מיליון שקל בשנה ליושבי ראש.

לדברי פועלים סהר, אמנם קיימת תקרת שכר לכל אחת מהחברות שבשליטת פישמן, אך למעשה אין מדובר בתקרה שכן הסכום העודף משולם בשנה הנדחית. עוד מסבירים בפועלים סהר כי מנגנון תשלום המוצע מתבסס על יעד הרווחיות התפעולית של החברה ועל יעד רווחיות ממכירת נכסים, שמשקף מדרגה אחת בלבד, של 2% מהרווח התפעולי וממכירת נכסים.

לדברי חברת הייעוץ, אם בוחנים את הרווחים התפעוליים בסקטור הנדל"ן בשנים 2008 ו־2009, הרי שבהשוואה, היתה אמורה עלות השכר של היו"ר במבני תעשיה להסתכם ב־11.77 ו־9.2 מיליון שקל בהתאמה ואילו בדרבן ב־4 וב־4.5 מיליון שקל בהתאמה.

תגיות