אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ים בלב המדבר צילום: חיים הורנשטיין

ים בלב המדבר

מסעדת אקווריה בבאר שבע מציעה בהצלחה מגוון סגנונות לפירות ים: מצופים, חלוטים או צרובים. והכל במחיר סביר ואווירה ביתית

05.09.2010, 09:58 | גלי וולוצקי

הדבר האחרון שמצפים למצוא במרכז הנגב השומם והמאובק בלב באר שבע הוא ביסטרו של פירות ים. לא פלא, אם כן, שנכנסנו למקום בצעד מהוסס, אך העיצוב הביתי והחמים וספרי הקולינריה המרשימים מרחבי העולם המונחים על המדפים היו סימן טוב לבאות.

המסעדה שנפתחה לפני כחצי שנה בבירת הנגב מציעה תפריט רחב למדי של פירות ים במגוון סגנונות בישול. בתפריט תמצאו גם וריאציה אישית לסלט קיסר (עם שרימפס טמפורה), גם קדירה תאית של פירות ים בקארי וחלב קוקוס, וגם מנות בהשראה מרוקאית (כמו סלט הז'עלוק עם הקלמרי). אפילו מנות החביבות על ילדים כמו קלמרי ושרימפס בטיגון עמוק הן חלק מהאפשרויות לבחירה.

העסקית של אקווריה מאפשרת להזמין כל מנה עיקרית מהתפריט, ולקבל, בתוספת 15 שקל למחיר העיקרית, גם מנה ראשונה ושתייה - כוס יין בתוספת 10 שקל, ובירה מהחבית בתוספת 10 שקל (לחצי ליטר) או 7 שקל (לשליש).

פתחנו במנה ראשונה מסקרנת של טוסטונים קטנטנים ועליהם גבינת עזים רכה ועדינה, פרוסות דקיקות של סלק, שרימפס חלוט ובצל ירוק. המנה היתה אלגנטית למראה, מעודנת וטעימה. ראשונה נוספת הציגה סגנון שונה לגמרי והיתה לא פחות טובה. סלט ז'עלוק חריף (חצילים ופלפלים קלויים חריפים) שעליהם נחו קלמרי צרובים ונענע קצוצה. היה חריף, עוקצני ומוצלח.

גם העיקריות עמדו ברף הגבוה שהציבו הראשונות. קערה של שרימפס וקלמרי (52 שקל) שצופו בפירורי לחם מתובלים וטוגנו בשמן עמוק הוגשה לצד איולי ורוטב אסייתי חמצמץ והיתה טובה - אם כי היתה יכולה להיות נדיבה יותר מבחינת הכמות. אף שהיה ניכר שמדובר בפירות ים קפואים, הם היו מאיכות טובה והוכנו כהלכה. לצד חצי הוגארדן (בירת חיטת גרמנית לא מסוננת) צוננת וחמצמצה (10 שקל) הם הרכיבו ארוחת צהריים מענגת מאוד.

מנה ראשונה ואלגנטית. טוסטים קטנים עם גבינת עיזים ושרימפס חלוט, צילום: חיים הורנשטיין מנה ראשונה ואלגנטית. טוסטים קטנים עם גבינת עיזים ושרימפס חלוט | צילום: חיים הורנשטיין מנה ראשונה ואלגנטית. טוסטים קטנים עם גבינת עיזים ושרימפס חלוט, צילום: חיים הורנשטיין

ניוקי ביתי עם שרימפס ברוטב רוזה (עגבניות ושמנת) וציר דגים (66 שקל) היה אף הוא טעים. הניוקי (שבאמת היו ביתיים) היו אווריריים מספיק, והרוטב היה עשיר במידה אך לא כבד.

אקווריה היא מסעדה צנועה וחביבה מאוד, שפותחת בפני תושבי הנגב את האפשרות לאכול פירות ים במחיר סביר ובאווירה ביתית שבעה ימים בשבוע. אם לתושבי המרכז אלו נראות דרישות צנועות, בנוף הקולינרי של באר שבע מדובר בהישג של ממש. העסקית של אקווריה טעימה ומשתלמת, ומומלץ להגיע למקום ולנסות אותה.

שם: אקווריה.

ז'אנר: ביסטרו פירות ים.

מיקום: דרך מצדה 6, מרכז הנגב, באר שבע.

טלפון: 5276262–077

מחיר העסקית: מחיר העיקרית, 100-35 שקל, ותוספת 15 שקל למנה ראשונה ולשתייה. יום ראשון לכל אורך היום, ב'-ה', 16:00-12:00.

התחככות: תושבי הנגב הרעבים לאיכות.

חניה: ללא תשלום במגרש הסמוך.

שירות: מקצועי וחביב.

נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים.

כשרות: אין.

שורה תחתונה: חזון בן גוריון קורם שרימפס וקלמרי.

תגיות