אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מגבירים את התחרות - האינטרנט הסלולרי יוצא מחוק ההסדרים צילום: shutterstock

בלעדי ל"כלכליסט": מגבירים את התחרות - האינטרנט הסלולרי יוצא מחוק ההסדרים

בעקבות מחאות של חלק מהחברות המעוניינות להפוך למפעילות סלולר וירטואלי, משרד התקשורת צפוי לשנות את הסעיף בחוק ההסדרים, שלפיו האינטרנט הסלולרי של המפעילים הוורטואליים היה אמור להיות מוצמד לדמי הקישוריות

06.09.2010, 06:57 | גילעד נס

התעריף המקסימלי שייגבו חברות הסלולר הקיימות מהמפעילים הווירטואליים עבור שירותי אינטרנט לא ייקבע בחוק ההסדרים, כך נודע ל"כלכליסט". במשרד התקשורת שוקלים להחליף את הסעיף המקורי, שהצמיד את תעריף האינטרנט של המפעילים החדשים לדמי הקישוריות, בסעיף המסמיך את שר התקשורת לנושא.

ההחלטה, שטעונה את אישור הכנסת, התקבלה בעקבות מחאות של חלק מהחברות המעוניינות להפוך למפעילות סלולר וירטואלי, והן אחרי הפרסום ב"כלכליסט" בנושא. מסתמן כי הסעיף יתוקן כך ששר התקשורת משה כחלון יוסמך לקבוע את התעריף ואת לוחות הזמנים לנושא האינטרנט הסלולרי בקרב המפעילים הווירטואליים, בלי להתחייב לשיטת החישוב שתשמש את השר.

כפי שפורסם ב"כלכליסט", בחוק ההסדרים הממתין לאישור הכנסת נקבע כי תעבורה של מגה־בייט של מידע על גבי האינטרנט הסלולרי תתומחר בתעריף הזהה לעלות דקת קישוריות (6.87 אגורות, לא כולל מע"מ, משנת 2011). הצמדת תעריף האינטרנט הסלולרי לדמי הקישוריות היתה מובילה לכך שהמפעילים הווירטואליים יוכלו להציע חבילות גלישה קטנות במחירים תחרותיים לעומת חברות הסלולר הגדולות, וחבילות גלישה בנפח של 500 מגה־בייט ויותר במחירים יקרים משמעותית מהמתחרות הוותיקות. שיטה של קביעת מחיר קבוע לכל מגה־בייט היתה מונעת מהמתחרים החדשים בשוק הסלולר - ובהם טלקום 365, פרי טלקום ואיתוראן - להציע חבילות גלישה ללא הגבלת נפח.

המפעילים הווירטואליים צפויים להתחיל לפעול במחצית השנייה של שנת 2011.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
צריך לטפל קודם כל במחיר השערורייתי של גלישה מעבר לחבילה 0כחלון - לטיפולך)
לשר כחלון, אנא טפל בהקדם בתעריפים שגוביות חברות הסלולר על גלישה מעבר לחבילה (או ממי שלא רכש חבילה). כיום התעריפים הם ברמה שערורייתית של עשרו ש"ח למגהבייט בארץ, ומאות שקלים למגהבייט אם הגלישה נעשית בחו"ל. מדובר בתעריף הגבוהה באלפי אחוזים מהתעריף למגהבייט בתוך החבילה, שאין לו שום הצדקה כלכלית. לדוגמה: מישהו בחו"ל התחבר מהמכשיר לרשת אלחוטית במלון (ללא תשלום לחברת הסלולר), אך בשלב מסויים כשהיתה תקלה ברשת של המלון המכשיר "דילג" לרשת האלחוטית (בלי שהתכוון לכך). עבור 5 מגהבייט הוא חוייב ב 900 ש"ח, לעומת כ 12 ש"ח שהיו עולים לו אותם 5 מגהבייט אם היה רוכש חבילת גלישה בחו"ל. זה גם מה שהיה משלם גם אם היה רוכש חבילה כזו וחורג ב 5 מגהבייט. חייבים לקבוע שעלות גלישה מחוץ לחבילה תגרור תוספת מוגבלת (נניח של 25% יותר) על המחיר בתוך החבילה!!
יובל  |  06.09.10