אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטרקיור הונפקה לפי שווי של 240 מיליון שקל ותימכר תמורת 2.6 מיליון דולר

אינטרקיור הונפקה לפי שווי של 240 מיליון שקל ותימכר תמורת 2.6 מיליון דולר

השליטה בחברה נמכרה למשקיעים סיניים וקוריאנים במסגרת הסדר חוב שגיבשה. אינטרקיור הונפקה ב-2007 ונקלעה לקשיים בשנה האחרונה בעקבות משבר האשראי

07.09.2010, 10:23 | שהם לוי

אינטרקיור שנחשבה לאחת ההבטחות הגדולות בתחום הביומד כשהונפקה ב-2007 לפי שווי של 240 מיליון שקל, תימכר לקרן ההשקעות הסינית BCF ול-Hermest Holdings שבבעלות ממשלת קוריאה לפי שווי של 2.6 מיליון דולר בלבד. ההשלמה הסופית של העסקה עדיין דורשת את אישור האסיפה הכללית של בעלי המניות והאג"ח.

אינטרקיור, היא חברה ישראלית למכשור רפואי בניהולו של ארז גביש אשר פיתחה ומשווקת את ה-RESPeRATE. מדובר על מכשיר לטיפול בלחץ דם שאינו תרופתי ושאושר על ידי ה-FDA. בין בעלי המניות העיקריים: קרן מדיקה, יבואן וולבו ובעלי מכבי חיפה, יעקב שחר, קבוצת פאלדין והיזמים-מנהלים בנימין וארז גביש.

החברה שהונפקה לבורסה בתל אביב בשנת 2007, סבלה בעקבות המשבר הכלכלי מירידה במכירות וממצוקה תזרימית, שחייבה אותה לחפש משקיע בכדי להגיע להסדר חוב עם בעלי האג"ח שהנפיקה.

במועד השלמת העסקה תזרים Bridge Capital Fund סכום של 2.6 מיליון דולר תמורת תמורת 60.7% מהון המניות של החברה בדילול מלא. מתוך סכום זה: 2.1 מיליון דולר ישולמו לבעלי האג"ח במזומן וסכום של 500 אלף דולר יושקעו בחברה. במועד השלמת העסקה יחזיקו בעלי האג"ח להמרה ב-20.13% מהון המניות של החברה בדילול מלא.

בעסקת הסדר חוב ייחודי, ירכשו בהשקעה משותפת קרן BCF, קרן השקעות פרטית סינית וחברת Hermest Holdings, חברה ציבורית דרום קוריאנית, את כל סדרת אג"ח א' מבעלי החוב. את העסקה יזם וארגן יואב קידר, מנהל ומייסד BCF, שזוהי העסקה השנייה שהוא מוביל שבה חברה סינית רוכשת שליטה בחברה ישראלית. זאת לאחר שבפברואר האחרון יזם את רכישת חברת פגסוס הישראלית, גם היא על ידי חברת סינית.

לדברי קידר, "עסקת פגסוס, הוכיחה לנו כי שיתוף הפעולה בין טכנולוגיות ישראליות לבין השווקים במזרח אסיה, הנו מקור להצלחה רבה. אנו מאמינים כי למוצרים של חברת אינטרקיור יש ביקוש גבוה בשוק האסייתי, ולכן אנו צופים להצלחה דומה לזו שנחלה עסקת פגסוס".

את העסקה ליווה משפטית ועסקית עוה"ד גדעון וינשטוק ומיקי שפירא ממשרד וינשטוק זקלר ושות'. עו"ד וינשטוק פועל מזה עשור בסין ומלווה חברות ישראליות רבות בחדירתן לשוק הסיני כדוגמת סופר-פארם, גדות ודיווידשילד והוא אף ליווה את קרן BCF בין היתר גם בעסקת פגסוס, שנחתמה בפברואר האחרון.

מתווה הסדר האג"ח שגיבשה החברה

על פי הסדר החוב, רכישת החברה תיעשה באמצעות רכישת אג"חים שאינטרקיור לא הצליחה לפרוע, והקצאת הון תמורת מניות. העסקה תביא למחיקת אחזקת בעלי השליטה בחברה, שהונפקה לפי 240 מיליון שקל.

בנוסף לתשלום לבעלי האג"ח, המשקיעים הסינים מחויבים להשקיע בחברה כחצי מיליון דולר נוספים.

בשלב השני להסדר, החברה תנפיק אופציה לא סחירה למשקיעים ולמחזיקי אג"ח בגובה של 3 מיליון דולר. בסך הכל העסקה, בעת ההשלמה הסופית, תעמוד על מעל ל-7 מיליון דולר.

הסדר החוב שגיבשה החברה מול הנושים כפוף לאישור בית המשפט המחוזי, אסיפה כללית של מחזיקי האג"ח ולבנק המרכזי של קוריאה.

תגיות