אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנקאים בארה"ב: "נתנגד להצעות ועדת באזל" צילום: בלומברג

בנקאים בארה"ב: "נתנגד להצעות ועדת באזל"

"יישום הרגולציה החדשה עלול להטיל מגבלות קשות על יכולתם של הבנקים בארה"ב להקצות אשראי"

11.09.2010, 18:18 | ענת ציפקין

ברי ועדת באזל לפיקוח על הבנקים, המורכבת מנגידי בנקים ורגולטורים בכירים ממדינות ה־G20, נועדו שוב בסוף השבוע, הפעם כדי לקבוע את יחסי ההון והנזילות שיידרשו בעתיד ממערכת הבנקאות העולמית.

דרישות ההון והנזילות החדשות שייקבעו בוועדת באזל לפיקוח על הבנקים (BCBS) נתקלים כבר עתה בהתנגדות עזה מצד הבנקים הגדולים בארצות הברית. ביום שישי הודיע איגוד הבנקים האמריקאי (ABA) כי בכוונתו להיאבק בהעלאת שיעור ההון הנדרש מהבנקים. "נתנגד להצעה להגדיל את היקף הרזרבות הנדרשות. מדובר בדרישה רגולטורית נוספת על זו שכבר קיימת", מסרו.

האיגוד סבור כי למוסדות הפיננסיים יהיה קשה ליישם דרישות חדשות אלה. "יישום הרגולציה החדשה עלול להטיל מגבלות קשות על יכולתם של הבנקים בארה"ב להקצות אשראי, ואף לגרום לזינוק בעלויות האשראי שהבנקים נותנים לציבור". איגוד הבנקאים האמריקאי הביע את חששותיו אלה במכתב ששיגר לחברי ועדת באזל

 "הגישה שנוקטת הוועדה נוקשה מדי. במקום לטפל רק במוסדות הפיננסיים שלא עומדים בתקינה הנדרשת, הבנקים ששומרים על יחסי הון תקינים הם אלה שעלולים להיענש בסופו של דבר", נאמר במכתב. דרישות ההון החדשות של באזל 3 עלולות לגרום לבנקים האמריקאיים להידרש להחליף חלק מההון ההיברידי שלהם, שהוא ברובו שטר הון מורכב בעל מאפייני הון וחוב (Hybrid Securities), בהון בסיסי בלבד (Common Equity). התקנות החדשות של באזל 3 עלולות לאסור על ההון ההיברידי של הבנק להוות יותר מ־15% מההון הבסיסי שלו.

בסוכנות רויטרס מציינים כי ישנם כמה בנקים גדולים בארצות הברית שבהם שיעור ההון ההיברידי מגיע ליותר מ־15%, כדוגמת וולס פארגו או US Bancorp, שבהם היחס מגיע ל־17.2% ו־15.2% בהתאמה.

תגיות