אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Xtreamer Sidewinder: מזרים מדיה חכם, אבל מסובך

Xtreamer Sidewinder: מזרים מדיה חכם, אבל מסובך

ה-Xtreamer Sidewinder מאפשר להציג על גבי הטלוויזיה וידיאו ותמונות מהמחשב באיכות טובה ובמגוון פורמטים, אבל הוא דורש מאבק לא פשוט עם ההגדרות התפעול

15.09.2010, 16:28 | אבנר קשתן

ממירים חכמים, או מזרימי מדיה (Media Streamers), הם חיות מוזרות בנוף הסלוני. מצד אחד, הם לא מספקים את כל התכונות שחיבור מחשב לטלוויזיה מאפשר, מצד שני, הם מציעים שליטה קלה ונוחה יותר עם שלט, ולא עם מקלדת ועכבר. ומצד שלישי, הם עדיין מסורבלים ומסובכים לתפעול והתקנה יותר מאשר ממיר פשוט, ועשויים להרתיע משתמשים שרוצים פשוט לחבר את המכשיר ולצפות בתכנים - בלי להתעסק עם הגדרות, העברת חוטים, הגדרת שיתוף ובעיות אחרות.

ממיר חכם באמת, צריך לדעת לעשות את כל זה באופן אוטומטי, כך שהמשתמש לא יצטרך לעשות דבר מלבד להדליק אותו. לרוע המזל, ה-Xtreamer Sidewinder, עם כל היכולות המרשימות שהוא מספק, אינו כזה. הוא עדיין נופל לקטגוריה של "מסובך מדי", ולא מציע פתרון טוב בהרבה מחיבור מחשב אישי לטלוויזיה. המכשיר אמנם מתגאה במפרט טכני מרשים: תמיכה בשידורי HD, במגוון רחב של פורמטים וסוגי מדיה, יכולת לחבר Disk on key וכונני USB חיצוניים, וגם לגשת למדיה הנמצאת באינטרנט ובמחשבים אחרים בבית - אבל בפועל, נאלצנו להיאבק עם המכשיר כדי ליהנות מכל היכולות הללו, ועל חלקן נאלצנו לוותר לחלוטין.

   

Xtreamer Sidewinder. קטן ומשתלב יפה בסלון Xtreamer Sidewinder. קטן ומשתלב יפה בסלון Xtreamer Sidewinder. קטן ומשתלב יפה בסלון

התחלות קשות וחיבורים חסרים

התקנת המכשיר היתה רחוקה מלהיות פשוטה. כשהוצאנו אותו מהקופסה על מנת לחבר אותו לטלוויזיית LCD, גילינו שהוא אינו מגיע עם כבל HDMI, המאפשר שידור ב-HD. כבל כזה עולה כמה עשרות שקלים, והוא הכרחי למי שרוצה להשתמש ב-Xtreamer עם טלוויזיות פלזמה או LCD, אם הוא לא רוצה לחזור לשידורים אנלוגיים רגילים. אמנם, מרבית המכשירים המקבילים גם לא מגיעים עם כבל HDMI, אבל עם הפופולריות העולה של טלוויזיות דקות והשיווק של ה-Xtreamer כמכשיר HD, היינו מצפים שיתעלה על הסטנדרט ויספק כבל מתאים, ולא רק את כבל הקומפוזיט הרגיל.

בשלב הזה ניסינו להדליק את המכשיר, ומיד נתקלנו בתקלה: נורת החיווי הבהבה בצהוב, ולא הצלחנו לגרום למכשיר להידלק בשום צורה. חוברת ההדרכה המצורפת, בעברית, לא עזרה ולא הכילה מידע על תקלות. רק בחוברת המקורית באנגלית, שאותה הורדנו מאתר החברה, מצאנו פירוט על בעיות אפשריות במכשיר, שהסביר לנו שעלינו לבצע שדרוג קושחה (Firmware) דחוף, כדי לגרום למכשיר לעבוד. רק לאחר תהליך שכלל העתקת קובץ ל-disk on key, חיבורו למכשיר ולחיצה על צירופי כפתורים מסתוריים בשלט המצורף – המכשיר התעורר לחיים. אבל לא יכולנו שלא להרגיש שמשתמש ממוצע יסתבך עם התהליך, שבכל מקרה לא אמור לקרות למוצר אמין שרק נקנה.

בשלב האחרון, שכלל חיבור המכשיר לרשת האלחוטית בבית, גילינו להפתעתנו את האותיות הקטנות בחוברת ההדרכה: המכשיר אמנם תומך בחיבור רשת אלחוטי, ואפילו עם תקן 802.11n החדש והמהיר, אבל המתאם לא מגיע עם המכשיר, ויש לרכוש אותו בנפרד, בעלות של 249 שקל (כרגע במבצע: 99 שקל בלבד), עלות נוספת למחיר הבסיסי של המכשיר, בעיקר כשברוב הבתים בימינו יש רשת אלחוטית, ולהעביר כבל רשת נוסף אל עבר הטלוויזיה הוא סיבוך מיותר. לשמחתנו, בסביבת הבדיקה שלנו היה כבל רשת זמין, ויכולנו לבדוק, סוף סוף, מה המכשיר מציע.

מציג הכל, חוץ מיוטיוב

הממשק הבסיסי שהמערכת מציעה הוא פשוט: גישה לספריית המדיה, שם כולל לכונן הקשיח הפנימי (תוספת אופציונלית להתקנה עצמית, שלא כלולה בחבילה); כונני USB חיצוניים; וספריות משותפות על מחשבים ברשת הביתית. המכשיר כולל תמיכה בעברית, כולל בתפריטים ובממשק המשתמש, אבל התרגום בסיסי ביותר: כיוון הטקסט נשאר משמאל לימין, ומדי פעם המתרגם פשוט השאיר מונחים באנגלית, כמו Favorites או (במקרים מסוימים) Subtitles. הניווט באמצעות השלט הרחוק לא מסובך, אבל הוא מסורבל, בדומה לניווט בממירים של הכבלים, וסובל מזמני תגובה איטיים, שלפעמים גורמים ללחיצות כפולות, כשהיינו בטוחים שהלחיצה הראשונה לא נקלטה. מצד שני, ברגע שיצאנו מהתפריטים והתחלנו לצפות בסרט, השלט היה יעיל ונוח, וגרם לנו להיזכר שמקלדת ועכבר הם לא הממשק האידאלי לצפייה. למי שבכל זאת רוצה חוויה יותר חדשנית בשליטה, המכשיר חושף ממשק שליטה בדפדפן עם כל האפשרויות – פליי, סטופ, fast forward וכולי – אשר נגיש גם מסמארטפונים, וכך כל מכשיר אשר יכול להתחבר לרשת הפנימית בבית יכול להפוך לשלט רחוק.

ממשק הבית: התרגום חלקי, הניווט מסורבל ממשק הבית: התרגום חלקי, הניווט מסורבל ממשק הבית: התרגום חלקי, הניווט מסורבל

בשלב הזה התחלנו לבדוק ברצינות את היכולת של המכשיר להתמודד עם מגוון מקורות מדיה. הוא התחבר ללא בעיה גם ל-Disk on Key וגם לכונני קשיחים חיצוניים, והצליח להתמודד עם כל קובץ שבדקנו: AVI ו-MPG רגילים, וכן MKV המכילים סרטים באיכות HD של 720p ו-1080p, ואפילו קבצי ISO המכילים העתקים של דיסקים שלמים, בלי בעיה. גם עם הכתוביות המכשיר מתמודד מצוין, וקורא גם כתוביות המובנות בקובץ (בקבצי VOB או MKV) וגם קובצי SRT ו-SUB חיצוניים, כל עוד הם חולקים שם אחד עם קובץ הסרט. קיימת גם תמיכה בכתוביות בעברית, אבל נתקלנו בבעיות קידוד עם קובצי WMV ביתיים ובכתוביות שהכנו בעצמנו, שהמכשיר, בניגוד למחשב, לא הצליח להתמודד איתם. גם איכות התמונה והקול היתה טובה, והורגש שיכולות הליבה של המכשיר – קריאה של קובצי מדיה והצגתם על טלוויזיה – מתבצעות על הצד הטוב ביותר.

אפשרות נוספת בתפריט הראשי היא גישה לאינטרנט, שהיא ברובה פשוט גישה ליוטיוב: המכשיר מאפשר חיפוש באתר, וגם מציע ערוצי תוכן על פי נושא. הבעיה כאן היא פשוטה: הצפיה ביוטיוב פשוט לא עובדת. ממשתמשים אחרים נמסר כי היכולת עובדת לסירוגין, אך בסביבת הבדיקה שלנו לא הצלחנו להציג אפילו חתול מקפץ אחד לרפואה. אולי הסיבה היא תנאי שימוש של האתר למכשירים, אולי הוא חסום לגלישה מחוץ לארה"ב - אין דרך לדעת, שכן המכשיר פשוט מציג מסך שחור עם שם הסרטון, ולא מצליח להציג אותו. מאכזב. שאר ההיצע של שירותי האינטרנט גם לא מלהיב: רשימה של תחנות מוזיקה המשדרות בסטרימינג, וכמה אתרי חדשות, אשר אפילו את הטקסט שלהם אי אפשר לקרוא בלי לקבל הודעות שגיאה על ג'אווהסקריפט ושאר בעיות, שמרגישות כאילו החיבור לאינטרנט הוסף ברגע האחרון, ללא בדיקה מקיפה.

קשיים בתקשורת

הרבה מהתכנים שלנו נמצאים כבר היום על המחשב האישי או הלפטופ, וה-Xtreamer מספק גם דרך לגשת אליהם דרך הרשת, בין שהם קובצי מוזיקה או סרטים שהורדנו לכונן הקשיח, או ספריית התמונות הפרטית שנרצה להציג על הטלוויזיה. גם כאן, התהליך מסורבל מאוד: הוא דורש הגדרת ספרייה משותפת על המחשב האישי ונתינת הרשאות מפורשות לגישה, תהליך שמפורט בחוברת למשתמש, אבל הוא מסובך בשביל משתמש ביתי. ממוצר מודרני אנחנו מצפים שיסתיר את הסיבוכיות של חיבורי רשת מהמשתמש, ולא יניח שהוא מכיר מונחים מתחום הרשתות כמו Network Shares או הגדרות אבטחה מתקדמות.

 

גם בכיוון השני ה-Xtreamer מתיימר לספק פתרון פשוט: האפשרות לשתף את התכנים ששמורים עליו עם מחשבים אחרים ברשת הביתית. דווקא כאן המכשיר מציע פתרון די מפורט, הנגיש מהדפדפן, שמאפשר להוריד ולהעלות קבצים אל המכשיר בקלות, ואפילו לעשות סטרימינג לסרטים ממנו למחשבים אחרים בבית, פיצ'ר עם פוטנציאל להפוך את המכשיר למרכז המדיה הביתי כולו, אם ממשק המשתמש רק היה קצת נוח יותר: הסטרימינג עובד, ואפילו במסך מלא, אבל הממשק מבוסס הדפדפן לא מספק אפשרויות נוחות לעבור קדימה ואחורה בסרט, והוא בכלל נוח פחות מיוטיוב ופתרונות דומים.

ממשק הדפדפן. מקיף, אבל מגושם ממשק הדפדפן. מקיף, אבל מגושם ממשק הדפדפן. מקיף, אבל מגושם

הטוב

  • תמיכה בעשרות סוגי קבצים, כולל תמונות, מוזיקה וסרטים
  • איכות תמונה טובה
  • ממשק דפדפן נוח

הרע

  • ממשק מסורבל הדורש מאמצים להתקנה והגדרה, עם תרגום חלקי לעברית
  • חיבור אלחוטי בתשלום נוסף, אשר גם תופס עוד שקע USB
  • דורש רכישת כבל HDMI בתשלום נוסף לחיבור לטלוויזיות פלזמה ו-LCD
  • צפייה בסרטוני יוטיוב לא עובדת

המפרט

  • שידור: PAL, NTSC, 720p, 1080i, 1080p
  • כניסות: 2 x USB 2.0, וחיבור Mini-USB לחיבור המכשיר ישירות למחשב
  • יציאות: HDMI, RCA+Composite, יציאת שמע אופטית
  • פורמטי וידאו: DivX, Xvid, SVCD, MPEG2, MPEG4, H.264, WMV, RealVideo, FLV, MKV

  • פורמטי סאונד: MP3, OGG, FLAC, WAV
  • חיבור רשת: 10/100. אלחוטי: 802.11n (אופציונלי)
  • כונן פנימי: SATA 2.5 אינץ'

המסקנה

ה-Xtreamer Sidewinder מציג מפרט טכני עשיר ומרשים, אבל סובל מממשק מסורבל שפונה לאנשי מחשבים יותר מאשר למשתמש הביתי הממוצע. במחיר הנקוב של המכשיר, כדאי לשקול את האפשרות של רכישת מחשב מדיה יעודי (HTPC) ולחברו לטלוויזיה. מומלץ, למרות הכל, למי שמעדיף להשקיע פחות מ-1,000 שקל בפתרון הבידור לסלון, ולמי שחשוב לו מכשיר שתופס פחות נפח מאשר מחשב שלם.

מחיר:

699 שקל ברשת באג, עם אפשרות למתאם לרשת אלחוטית (99 שקל, במקום 249 שקל)

לאתר היצרן  

תגיות