אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גרטנר: אנדרואיד תהפוך השנה למערכת ההפעלה הסלולרית השנייה בעולם

גרטנר: אנדרואיד תהפוך השנה למערכת ההפעלה הסלולרית השנייה בעולם

עד סוף 2010 צפויה המערכת של גוגל להחזיק בנתח שוק של 17.7%, יותר מבלקברי, מהאייפון ומזו של מיקרוסופט. להערכת גרטנר, בתוך 4 שנים תהווה אנדרואיד תחרות גם לסימביאן של נוקיה

12.09.2010, 13:37 | יוסי גורביץ
אנדרואיד, מערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל, צפויה להפוך למערכת ההפעלה הסלולרית השנייה בתפוצתה עד סוף שנת 2010. כך מעריכה חברת המחקר גרטנר.

על פי האנליסטים של גרטנר, נתח השוק של אנדרואיד יעמוד בסוף השנה על 17.7%, כשהוא משאיר מאחוריו את מערכת ההפעלה של RIM, יצרנית הבלקברי (17.5%), iOS של אפל (15.4%) ומערכת ההפעלה הסלולרית של מיקרוסופט (4.7%). בראש הרשימה עדיין ניצבת סימביאן של נוקיה, המחזיקה בנתח שוק של יותר מ-40%.

עם זאת, עד סוף 2011 צפוי נתח השוק של סימביאן לרדת ל-34.2%, בזמן שהאנדרואיד צפויה לגדול ל-22.2%. בגרטנר צופים דעיכה נוספת של סימביאן ו-iOS עד 2014, אז נתח השוק של סימביאן צפוי לעמוד על 30.2% לעומת 29.6% לאנדרואיד, 11.7% ל-RIM ו-14.9% ל-iOS.

על פי הערכת גרטנר, ספקיות הסלולר יצמצמו את מספר הפלטפורמות שהן מציעות ללקוחות וכי המבחר יתמקד במספר קטן של יצרניות ומערכות הפעלה, והיתרון יעמוד לצד המערכות הפתוחות – סימביאן ואנדרואיד – לעומת המערכות הסגורות של RIM ואפל. על פי ההערכה, מספר מכשירי הסלולר שימכרו RIM ואפל יגדל, אך הן לא יצליחו להגדיל בעקביות את נתח השוק שלהן, ובעקבות זאת הצמיחה של מערכות ההפעלה שלהן תהיה נמוכה מזו של כלל השוק.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
גרטנר ב-2006: ווינדוז מובייל מושכת מפתחים יותר מכל אחד אחר:
לפני 4 שנים גרטנר "ניבאה" כי ווינדוז מובייל 5.0 מושכת יותר מפתחים מכל אחד אחר. וזאת, בשל מודל התכנות של מיקרוסופט. כן-כן. ווינדוז מובייל. תראו, בתור איש טכנולוגיה ותיק (מתכנת זילזאלים) אוכל לאמר לכם כי מה שמעניין את השוק (השוק הטכנולוגי, לא שוק פייסל הגדול) והמשקיעים הוא לא מה האנליסטים אומרים (ובטח שלא אלו של גרטנר): לא מה יהיו אחוזי השוק של מערכת כזאת או אחרת, אלא דבר אחד פשוט - איזה חברה תהיה הכי רווחית. כלומר, מתח רווחים, החזר על ההשקעה, הון נזיל, מזומנים בקופה - דברים כאלה. יש רק חברה אחת בתחום הסלולרי (ולא רק הסלולרי) שעושה את זה הייטב - אפל. מתח רווחים, החזר על ההשקעה (ויש הרבה השקעה), הון נזיל, מזומנים בקופה - מספר אחת בכל אלה, יותר מכל חברת טכנולוגיה אחרת. מילה של מתכנת זילזאלים בכיר: תוך 3 שנים, אפל השתלטה על הפלח הרווחי של שוק הסלולר - לא אחוז השוק, אלא אחוזי הרווח. וכל זאת עם מוצר אחד בלבד. מה יקרה ב-3 השנים הקרובות? מה יקרה אם אפל תוציא לשוק משהו כמו "אי-פון נאנו" שיעלה 100 דולר בלבד? או אולי "אי-פון שאפל"? מה שיקרה הוא דבר פשוט מאוד: אפל תשתלט גם על הפלח הבינוני, ותעלה את הרווחים שלה. גוגל אנדרואיד תשתלט על הפלח הנמוך (שלא מעניין את אפל), תגיע ל-50 אחוז בערך אבל תהיה (הרבה) פחות רווחית. בפלח הזה יהיו ערב רב של יצרנים שיריבו אחד עם השני וייצרו מכשירים זולים ודומים שלא יעודדו את נאמנות הלקוחות. נוקיה, או שתעבור לאנדוראיד, או שתעבור לייצור תשתיות, או שתהפוך לקטנה (ראו מקרה מוטורולה וסוני אריקסון). מיקרוסופט? תוציא את ווינדוז 8 ואת אופיס 2013, וזהו. זהו, עכשיו אני הולך לשוק (פייסל, לא השוק הטכנולוגי).
דרום לבנון , צפון הארץ  |  14.09.10