אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט" - דגמי האייפוד החדשים: בא גדול, יצא קטן

סטיב ג'ובס הצהיר שהאייפודים החדשים של אפל הם השדרוג הגדול ביותר בתולדות הנגן הפופולרי. בדקנו את הדגמים המרכזיים, והתלהבנו בעיקר מהמראה של הנאנו החדש והקטן

13.09.2010, 22:43 | עומר כביר, שי ענבל ואבנר קשתן

כשמנכ"ל אפל סטיב ג'ובס הציג את דגמי האייפוד החדשים לפני פחות משבועיים, הוא כינה אותם השדרוג הגדול ביותר של קו האייפודים של החברה מאז ומעולם. ואכן, הבשורות נראו מבטיחות ביותר – ובמרכזן אייפוד נאנו חדש עם מסך מגע ואייפוד-טאץ' עם שתי מצלמות. "כלכליסט" לקח את המכשירים האלו לסיבוב, באדיבות iStore, על-מנת לבדוק אם יש אמת בהבטחה של ג'ובס.

הטאץ': פחות מרגש

האייפוד טאץ' החדש דק יותר וקל יותר בצורה משמעותית מקודמו (שגם כך היה דק וקל, במיוחד בהשוואה לאייפון). הוא מצויד באותו המעבד שמניע את האייפון 4 ואת האייפד (A4 של אפל), ובהתאם חוויית השימוש בו מהירה וחלקה, והתגובות לפקודות המשתמש כמעט מיידיות.

לא מדובר במכשיר מהפכני, אלא בכזה שמייצג שיפור הדרגתי על פני הדור הקודם. בהיבטים בסיסיים רבים – ניגון שירים, אפליקציות, סרטוני וידיאו, גלישה ברשת ואימייל – לא שונה האייפוד טאץ' מקודמו או מהאייפון – ומספק את אותה חוויה איכותית שמוכרת במוצרי אפל. אולם נוסף לתכונות אלו כולל המכשיר גם כמה תכונות חדשות וייחודיות.

אחד החשובים שבהם הוא תצוגת Retina Display האיכותית, שהופכת את חוויית השימוש, ובעיקר את הגלישה ברשת, למהנה ולנעימה לצפייה. תמונות שהועברו למכשיר נראות חדות וחיות, וסרטוני וידיאו ביוטיוב (במיוחד כאלה באיכות גבוהה) מוצגים בצורה מרשימה.

האייפוד טאץ האייפוד טאץ' החדש. דק יותר, קל יותר ומהיר יותר | צילום: תומי הרפז האייפוד טאץ

תוספת בולטת נוספת היא מצלמה אחורית לתמונות וסרטוני וידיאו. אפל הבטיחה שזו תהיה מצלמת וידיאו באיכות HD, אך תמונות הסטילס שצילמנו התקבלו באיכות נמוכה ביותר (פחות ממגה־פיקסל), והיו פחות טובות מאלו שמציגים אייפון 4 ואייפון 3G. סרטוני הווידיאו של המכשיר הם באיכות הסטנדרטית והנמוכה המוכרת גם בטלפונים סלולריים רבים. בהתחשב בהקפדה של אפל על הפרטים ובאיכות המצלמות במכשירי האייפון, זו מצלמה חובבנית ומאכזבת.

המצלמה הקדמית של המכשיר משמשת לשיחות וידיאו, בין השאר באמצעות FaceTime של אפל. לקח קצת זמן להגדיר את האפליקציה על המכשיר, ועוד מעט זמן להבין איך יוזמים שיחת וידיאו למכשיר אחר, אבל מאותו רגע הצלחנו לבצע שיחות בקלות רבה ובאיכות סבירה. לא מדובר בהישג מרשים כאשר השיחות פועלות על WiFi בלבד.

בעיצוב של המכשיר נתקלנו, לעומת זאת, בשני חסרונות בולטים. הראשון, כמו בדגמים הקודמים, הוא חיבור האוזניות שנמצא בתחתית המכשיר, דבר שעלול לסבך את השליטה בו בעת האזנה למוזיקה. השני, כפתורי השליטה בווליום נמצאים בצד האחורי של המכשיר, והגישה אליהם מסובכת.

מאז השקת הדגם הראשון של האייפוד טאץ' לפני כשלוש שנים נאמר עליו שהוא אייפון בלי הטלפון. ובמקרה של הדור החדש, נראה שאפל שואפת להגשים את האמירה הזו יותר מתמיד. עם זאת, בתחומים מסוימים המכשיר אינו מספק את אותה האיכות שהתרגלנו אליה באייפון. מדובר במוצר מוצלח למי שרוצה ליהנות ממרבית יתרונות האייפון בלי להרגיש את המחיר בכיס. אבל מי שמחזיק בדגם אייפוד טאץ' הקודם יכול לוותר, ומי שרוצה אייפון לא ימצא באייפוד טאץ' תחליף ראוי.

מחיר התחלתי בארה"ב: 229 דולר למכשיר בנפח 8 ג'יגה-בייט (1,249 שקל ביבוא עצמאי בישראל).

הנאנו: קטן וחכם

לפני אירוע המוזיקה של אפל בספטמבר התרוצצו ברשת שמועות שלפיהן אפל עומדת להשיק שעון יד חדשני ומלהיב. למרבה האכזבה, ג'ובס לא שלף מהכיס שעון מיוחד, אבל במקום זאת הוא הציג אייפוד נאנו חדש, שהשם "נאנו" מעולם לא הלם אותו יותר. בבדיקה שערכנו, כל מי שראה אותו מיהר לפלוט קריאות התלהבות וקנאה, ואין ספק שמדובר בנאנו הסקסי ביותר.

הדבר הראשון שמבחינים בו כשמחזיקים את המכשיר הוא גודלו המיניאטורי, הרבה יותר קטן מהדור הקודם שלו וכמעט בגודל של האייפוד שאפל. זאת, בזכות חיסול המקשים (פרט ללחיצי הווליום וכפתור הפעלה/כיבוי) לטובת מסך רב-מגע – שתופס את מרבית שטחו של המכשיר. התוצאה היא מכשיר קטנטן וקל, עם ממשק שמנסה להביא את החוויה של המכשירים הגדולים יותר למסך הזעיר.

האייפוד נאנו החדש (מימין) לצד הדגם הקודם, צילום: תומי הרפז האייפוד נאנו החדש (מימין) לצד הדגם הקודם | צילום: תומי הרפז האייפוד נאנו החדש (מימין) לצד הדגם הקודם, צילום: תומי הרפז

תפריט הניווט של המכשיר מבוסס על אייקונים דמויי אפליקציות, המספקים גישה לתכונות שונות (רדיו, שעון, תמונות) או לשירים המאוחסנים על סמך מאפיינים שונים (רשימות השמעה, אמנים, ז'אנרים). את האייקונים ניתן לסדר ולהזיז בדיוק באותו האופן כמו באייפון (לחיצה עד שהם מתחילים לרעוד, ואז גרירה למקום הרצוי).

את כפתור הבית, שמשמש באייפון ובאייפוד טאץ' ליציאה מיישום בחזרה למסך הראשי, מחליפה הנעה של האצבע על גבי המסך משמאל לימין. עם זאת, אל תיתנו לממשק המשתמש להשלות אתכם – המכשיר לא תומך באפסטור ולא ניתן להוריד אליו אפליקציות.

השליטה במכשיר פשוטה ונוחה, ומדובר אולי בממשק המשתמש האינטואטיבי ביותר של נגני אייפוד של אפל. מרבית הפעולות במכשיר מבוצעות באמצעות אחת משתי פעולות, לחיצה והנעה לימין או לשמאל, וגם מי שמעולם לא החזיק באייפוד (נאנו או טאץ') לא יגלה קושי רב וישלוט בתוך זמן קצר בכל תכונותיו.

איכות השמע של המכשיר מוצלחת וזהה לזו שבנגנים האחרים של אפל. המסך איכותי והצבעים בו חדים ונאים. בהתחשב בגודלו המיניאטורי של המסך, לא מדובר בגורם משמעותי במיוחד, אבל ההשקעה ניכרת לעין.

אייפוד נאנו החדש. נגן מוזיקה עתיר תכונות ומדליק, צילום: תומי הרפז אייפוד נאנו החדש. נגן מוזיקה עתיר תכונות ומדליק | צילום: תומי הרפז אייפוד נאנו החדש. נגן מוזיקה עתיר תכונות ומדליק, צילום: תומי הרפז

ניכר שאפל השקיעה מאמצים בשיפור ממשק השליטה, גם אם איכות הסאונד שלו עדיין לא תפיל את האודיופילים מהרגליים. האייפוד נאנו החדש הוא נגן מוזיקה קטן ויעיל, ובמחיר התחלתי בארה"ב של 149 דולר למכשיר בנפח 8 ג'יגה-בייט (899 שקל ביבוא עצמאי בישראל) מדובר באופציה מוצלחת לכל מי שרוצה נגן מוזיקה עתיר תכונות ומדליק.

האייפודים החדשים צפויים להגיע לישראל באופן רשמי בשבועות הקרובים. מחירם טרם נמסר.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
למשה מתגובה 3- האייטונס זו אחת התוכנות המוצלחות ביותר שנתקלתי עד היום.
אני במקרה סטודנט וכמות התכנים שקיימת להורדה באייטיונס,היא פשוט ענקית. הרצאות משודרות מכמעט כל אוניברסיטה שמכבדת את עצמה.בחינם. אין נושא אקדמי שלא קיים שם להורדה.שוב, בחינם. פודקאסטים.רובם המוחלט,בחינם. אם יש לך אייפוד או אייפון או אייפד אז כמובן שאת כל התכנים האלה אתה יכול להוריד לשם. שירים סרטים וסדרות שכמובן עולים כסף וגם מצריכים חשבון אמריקאי,אבל למי שכן קצת מכבד זכויות יוצרים ומוכן לשלם עבור תכנים שהוא נהנה לראות או לשמוע,זוהי התוכנה שעושה את זה הכי טוב. ישראלים באופן טבעי לא מתחברים כל כך לאייטיונס ואני חושב שלכולם ברורה הסיבה .
גל  |  15.09.10
6.
תאמרו לי - מה אתם בדיוק עושים עם אי-פוד שאתם קוראים לו "סקסי"?
מה סקסי באי-פוד? או בכל נגן מוזיקה אחר? או בכל אבזר טכנולוגי? אני מצטער, אני לא מוצא שום דבר "סקסי" בנגן מוזיקה כזה או אחר. או אולי "מעוצב", והוא אולי "מתוחכם" והכי טוב כמובן שהוא יהיה בגוון "שחור פסנתר מבריק" (אבל לא אצל אפל, הא הא הא) כי אז ברור לנו שהמדובר באיכות. אבל "סקסי"? אני לא יודע מה אתם עושים עם אי-פוד, אבל אני פשוט מחזיק אותו ביד, או שם אותו בכיס, או בתיק. אני לא עושה בו שום שימוש סקסי. כאילו שמותר פה בדרום לבנון לדבר או לחשוב על סקס בכלל (עם אי-פוד או בלעדיו) ובעצם, כאילו שמותר פה בדרום לבנון לשמוע מוזיקה בכלל (עם אי-פוד או בלעדיו).
דרום לבנון , צפון הארץ  |  14.09.10
לכל התגובות