אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזרחי טפחות: "ישראל מצטיירת טוב יותר בהשוואה למדינות רבות בעולם"

מזרחי טפחות: "ישראל מצטיירת טוב יותר בהשוואה למדינות רבות בעולם"

רונן מנחם, ראש יחידת השקעות ואסטרטגיה, פסימי מאוד לגבי הצמיחה הגלובלית וטוען כי כלכלת העולם בדרך להאטה. זאת, גם בכלכלות המתפתחות

14.09.2010, 09:24 | שהם לוי
"כעת ברור יותר שקצב ההתרחבות הכלכלית בעולם נמצא בהאטה. כמו כן מתברר עד כמה ישראל מצטיירת טוב יותר בהשוואה למדינות רבות בעולם", אומר רונן מנחם, ראש יחידת השקעות ואסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות.

"לפי המדד המשולב של ארגון OECD, שירד 0.1% בחודש יולי, מתחזקים הסימנים להאטה כלכלית בחודשים הבאים במספר מדינות מפתח: קנדה, צרפת, איטליה בריטניה (שהן מדינות מפותחות) וכן סין והודו (שהן מדינות מתפתחות)", אומר מנחם.

השוואה שעשינו לנתוני החודש הקודם מצביעה על מגמה שלילית כללית: ארה"ב, גוש היורו ויפן, שעד כה הוגדרו מתרחבות (המדד שלהן היה חיובי ונמצא במגמת עלייה) עברו לסטאטוס של בלימה פוטנציאלית.

"בסין, הודו, בריטניה, קנדה וצרפת כבר נבלמה ההתאוששות ואף כי המדד שלהן עדיין בטריטוריה חיובית (הן אינן במיתון), הוא החל לרדת", משווה מנחם את המצב ליתר המדינות המפותחות.

"בניגוד גמור למצב ב-OECD אליו הצטרפנו לאחרונה, בישראל מצביע המדד המשולב לפי בנק ישראל על המשך התרחבות. המדדים בשני המקומות מחושבים באופן שונה", מסביר מנחם.

עוד הוסיף: "המדד המשולב, המאגד בתוכו אינדיקציות מובילות מהכלכלה הריאלית ומהשווקים לכל מדינה, תומך בתחזיות האחרונות של OECD ו-IMF, לפיהן הכלכלה הגלובלית מתמתנת. מדובר, לפי הנתונים, בתופעה כמעט אוניברסלית, ולא נחלתן של מספר מדינות בודדות. ראוי לציין כי ההאטה מתחוללת הן במדינות מפותחות והן במדינות מתפתחות, שעד כה הוליכו את היציאה מהמיתון הגלובלי".

מנחם מסביר את הקשר לבורסות בעולם: "שוקי המניות לא בהכרח מגיבים לנתונים אלו מיידית, אך אם התפנית השלילית תימשך, היא תורגש בהמשך גם בהם".

תגיות