אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המירוץ למנכ"לות לאומי - טייק 2 צילום: אוראל כהן

המירוץ למנכ"לות לאומי - טייק 2

כחצי שנה לאחר שהסתיים מוקדם מהצפוי, נשמעה שוב יריית הפתיחה במירוץ להחלפת מנכ"לית בנק לאומי גליה מאור

16.09.2010, 07:57 | תומר זלצר

בסוף ינואר, רגע אחרי שגליה מאור הכריזה על מועמדותה לתפקיד יו"ר בנק לאומי, יצא לדרך מירוץ מקביל לתפקיד המנכ"ל. ארבעה שמות הועלו כמועמדים: ממלא מקומה של מאור, זאב נהרי; ראש החטיבה העסקית רקפת רוסק־עמינח; מנכ"ל בנק דיסקונט גיורא עופר; ומנכ"ל כלל ביטוח שי טלמון.

הקרב עוד לא הספיק להתחמם, ובתוך שלושה שבועות הודיעה מאור על פרישתה מהמירוץ, כתוצאה מהביקורת הציבורית שדרשה תקופת צינון של שנתיים. במסיבת העיתונאים השנתית של לאומי, שכונסה בסוף מרץ, הבהירה מאור כי בכוונתה להישאר בתפקיד המנכ"ל.

בינתיים נבחר ללאומי יו"ר חדש, דוד ברודט, שלומד כיום את הבנק לקראת גיבוש תוכנית אסטרטגית. ברודט יצטרך לפקח, בין השאר, על שורת מינויים על רקע עזיבתם של לא מעט חברי הנהלה שמגיעים לגיל פרישה. על הרקע הזה, נדמה שבשבועות האחרונים הותנע מחדש המירוץ למנכ"לות, כאשר חלק מהמועמדים מנסים לשפר עמדות.

גליה מאור. מי תהיה היורשת?, צילום: בלומברג גליה מאור. מי תהיה היורשת? | צילום: בלומברג גליה מאור. מי תהיה היורשת?, צילום: בלומברג

רוסק־עמינח סומנה מוקדם מדי

 

בתחילת 2004, בעודה בת 38 בלבד, נכנסה רקפת רוסק־עמינח לתפקיד ראש החטיבה העסקית של בנק לאומי. בתחילה היתה רוסק־עמינח כפופה למשנה הבכיר למנכ"לית הבנק, אהוד שפירא, אבל כשזה עזב את לאומי ב־2006 - היא קיבלה עצמאות מלאה. עקב התנסות לא מוצלחת בעבר, רוסק־עמינח מאוד נזהרת מהתקשורת. בניגוד למקביליה בבנקים המתחרים, רוסק־עמינח לא מתראיינת. ואולי בצדק: ההתבטאות האחרונה שלה, "לא נולדתי ולא אמות בבנק לאומי", לא היתה מוצלחת במיוחד.

רוסק־עמינח מאוד רוצה להתמנות למנכ"לית, אבל יש לה כמה בעיות. ראשית, היא צברה לעצמה לא מעט מתנגדים בתוך הבנק; ושנית, היא מזוהה מדי כבת טיפוחיה של מאור וסומנה מוקדם מדי כיורשת. גם החברות הקרובה עם עידן עופר לא ממש עוזרת לה. אפילו אם מאור היתה נבחרת ליו"ר, היה לה קשה להעביר בצורה חלקה מינוי של רוסק־עמינח למנכ"ל. במקרה כזה, סביר יותר שמי שהיה מתמנה למנכ"ל, גם אם לתקופת ביניים, היה נהרי (66).

האם חזקיהו יספיק להצטנן?

 

בינתיים, מי שהתפנה להתמודד על התפקיד הוא גיורא עופר- שבסוף ינואר 2011 יסיים קדנציה מתישה בת עשר שנים כמנכ"ל בנק דיסקונט. עופר, שהחל את הקריירה שלו בלאומי עד שהגיע לתפקיד ראש החטיבה המסחרית, טוען שעדיין אין לו תוכניות ליום שאחרי. אבל אם מאבק הירושה בלאומי יתחדש רשמית, הוא יהיה מועמד מרכזי לצד רוסק־עמינח.

לגבי טלמון, הרבה יהיה תלוי במצב השליטה בכלל ביטוח. טלמון, שכיהן בעבר כראש החטיבה העסקית בבנק הפועלים, הוא אחד הנכסים של כלל ביטוח, ורכישה אפשרית שלה עלולה להקשות עליו להשתחרר מתפקידו.

מועמד נוסף שעשוי להצטרף למירוץ הוא המפקח על הבנקים רוני חזקיהו, שיסיים את תפקידו בסוף השנה. תקופת הצינון של חזקיהו תסתיים בסוף 2011, כך שאם מאור תפנה את כס המנכ"ל רק בעוד שנתיים - כפי שרווחות ההערכות - גם הוא יוכל להתמודד.

בינתיים מאור לא עושה סימני עזיבה, וגם התפתחות מאבק השליטה בלאומי, לאחר שהמדינה תמכור את אחזקותיה בו (11.5%), עשויה לטרוף את הקלפים. מה שבטוח, העניין הציבורי שיצרו המאבקים האישיים בבנק לאומי בשנה האחרונה לא צפוי לדעוך גם בשנים הבאות.

תגיות