אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מתבשל: עד הבית

מה מתבשל: עד הבית

האתר "שדרות האוכל" יציע לחובבי קולינריה שירות משלוחים תמורת 15 שקל מחנויות בוטיק, יצרנים קטנים ויבואני מזון גורמה, והשף ניצן רז פותח מסעדה במרכז תל אביב בסגנון סושיסמבה - אך זולה יותר

20.09.2010, 12:26 | גלי וולוצקי

אחרי סוכות יתחיל לפעול אתר האינטרנט "שדרות האוכל", שירכז משלוחים ממבחר מעדניות, חנויות גבינות, שרקוטיירים, שוקולטיירים, אופים ועוד. הרעיון שמאחורי האתר הוא לחבר בין יצרנים קטנים שמתקשים להפעיל מערך שליחויות, לבין חובבי האוכל. שותפים במיזם עידו ואורי מרמורשטיין ואורן קליצ'בסקי.

"הפריחה הקולינרית בארץ הולידה יותר ויותר יצרנים, יבואנים וחנויות בוטיק, כולם מעולים וידועים כמובילים בתחומיהם, שמטפחים קהל לקוחות נאמן, אך לא יכולים או לא מעוניינים לשווק לקהל גדול בשל קשיים לוגיסטיים. אנחנו, בעצם, מציעים שירות שמתווך בינם לבין הקהל שרוצה לקבל את המוצר הטוב ביותר. אנחנו מעין מעדנייה וירטואלית", אומר עידו מרמורשטיין.

האתר יציע מוצרים ממעדניית חיים רפאל שבשוק לוינסקי ומחנות הגבינות של אלי באשר בשוק מחנה יהודה, את הנקניקיות ומוצרי הבשר של השרקוטייר אלן טלמור, את שמני הזית והדבש של פתורה, את האוכל הביתי של הום מייד, את מוצריו של השוקולטייר אלי טראב, ועוד. לצד אלה יוצעו גם מוצרים של יצרנים גדולים, כמו נקניקי מזרע, ומוצרים של יבואנים שעובדים בעיקר עם השוק המקצועי, כמו חברת טומין, המייבאת מוצרי מזון פרימיום, וטרס פזוס, המשווקת מוצרי מזון מקסיקניים.

השירות בתשלום, תמורת 15 שקל, ויוצע בשלב ראשון לתושבי תל אביב, רמת גן, גבעתיים והאזור. בשלב מאוחר יותר יורחב טווח המשלוחים לאזורים נוספים בארץ. www.foodave.co.il.

השף ניצן רז (סושיסמבה, אונו) יפתח בעוד כחודשיים מסעדה שלישית, במקום שבו שוכנת היום מסעדת מרתה, בבית ציוני אמריקה בתל אביב. השותפים להקמת המסעדה, שיושקעו בה כמיליון שקל, הם עמוס בן אור (סושיסמבה ואונו) ואיציק אנקונינה (קפה מצדה, סושיסמבה ואונו, ושותף במרתה כיום). לדברי רז, המיקום המעולה של מרתה, הכולל חלל ישיבה פנימי גדול, גינה ובר חיצוני, לא מוצה עד כה.

שוקולדים של אלי טראב. בינתיים רק באזור המרכז שוקולדים של אלי טראב. בינתיים רק באזור המרכז שוקולדים של אלי טראב. בינתיים רק באזור המרכז

המסעדה החדשה, ששמה טרם נקבע, תהיה כפי שמגדיר זאת רז "נגזרת של סושיסמבה, אבל קלילה יותר" - כלומר, מנות בכיוון אסייתי, אבל בעיקר מנות קטנות ובינוניות המיועדות לשיתוף בין סועדים. רז מסביר עוד שהמקום החדש מכוון לקהל המרכז תל־אביבי, שנמנע מלהגיע לסושיסמבה הממוקמת ברמת החי"ל. "זה קצת רחוק להם", הוא אומר, "והמקום החדש גם יהיה זול יותר ומתאים יותר לרוח התל־אביבית".

על התפריט יפקיד רז את אלדד ששון, כיום השף בפועל של מסעדת אונו שבבעלותו, לאחר שימצא לאונו שף תפעולי חדש. מרתה תסגור את דלתותיה בחודש הקרוב, ובמקום יבוצעו השיפוצים הדרושים למסעדה החדשה.

תגיות