אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לא הריכוזיות חשובה אלא התחרותיות" צילום: סיון פרג'

"לא הריכוזיות חשובה אלא התחרותיות"

"ב־20 השנים שחלפו מאז תהליך ההפרטה והליברליזציה שאליו נכנסה מדינת ישראל, רמת הריכוזיות במשק ירדה והתחרותיות עלתה", אומר יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי. "הרבה מהשחקנים המובילים במגזר הפרטי כיום הם חדשים. לפני 20 שנה תשובה לא היה שחקן מוביל וגם לא נוחי דנקנר. בעיניי הנושא החשוב הוא לא הריכוזיות אלא התחרותיות: יש פה סקטור עסקי מאוד דינמי"

20.09.2010, 18:39 | עידן גרינבאום ותומר זלצר

"ב־20 השנים שחלפו מאז תהליך ההפרטה והליברליזציה שאליו נכנסה מדינת ישראל, רמת הריכוזיות במשק ירדה והתחרותיות עלתה", אומר יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי. "הרבה מהשחקנים המובילים במגזר הפרטי כיום הם חדשים. לפני 20 שנה תשובה לא היה שחקן מוביל וגם לא נוחי דנקנר. בעיניי הנושא החשוב הוא לא הריכוזיות אלא התחרותיות: יש פה סקטור עסקי מאוד דינמי".

מה לגבי הריכוזיות במערכת הבנקאית? שני הבנקים הגדולים מחזיקים בנתח שוק של 60%.

"אם אני משווה לתקופה של לפני עשר שנים, אז הייתי דירקטור בבנק הפועלים, המערכת הבנקאית היום הרבה יותר תחרותית — יש ירידה בנתחי השוק של הבנקים הגדולים ומתקיימת תחרות על כל לקוח. צריך להוסיף לזה גם את התחרות החדשה באשראי החוץ־בנקאי, שנכנס בעקבות רפורמת בכר ותופס 45% משוק האשראי בישראל. זה לא היה קיים בעבר".

איך אתה רואה את הצמיחה של כלכלת ישראל בשנים הקרובות?

"ישראל אמנם נמצאת בצמיחה, אבל אנחנו צריכים לשאוף לצמיחה גבוהה יותר. פוטנציאל הצמיחה של המשק הישראלי עומד על כ־5.5%. צריך לבצע עבודה אסטרטגית גם ברמה של המדינה ולהחליט לאן הולכים תוך התמקדות ברמת החיים וברמת החינוך. במשק הישראלי יש רמת חיסכון גבוהה, גופים מוסדיים עם כמויות הון עצומות, וצריך לתכנן את ההשקעות העתידיות בצורה נכונה תוך חיזוק התשתיות".

תגיות