אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקראת ההשקה בישראל: 10 דברים שאפשר לעשות באייפון 4

לקראת ההשקה בישראל: 10 דברים שאפשר לעשות באייפון 4

כשלושה חודשים לאחר השקת הדור הרביעי של האייפון ברחבי העולם, יגיע הסמארטפון של אפל לישראל. לקראת ההשקה, "כלכליסט" מציג: התכונות, האפליקציות והטיפים הייחודיים למכשיר החדש

21.09.2010, 14:48 | שי ענבל

1. ריבוי משימות: לזכור לסגור

 

הפיצ'ר המשמעותי ביותר במערכת ההפעלה החדשה של אפל, iOS 4, שמגיעה עם האייפון 4, הוא האפשרות להריץ אפליקציות ברקע. אך אף שהאייפון מבצע ניהול משאבים חכם של יישומים פתוחים, פעם ביום מומלץ לסגור את האפליקציות שפועלות ברקע ולא נעשה בהן שימוש, כדי לחסוך בסוללה. כדי לעשות זאת יש לבצע הקלקה כפולה על כפתור הבית וללחוץ לחיצה ממושכת על אחד האייקונים. הם יתחילו לרעוד ולהציג סימן "מינוס". לחיצה עליו, והאפליקציה סגורה.

2. שיחות וידיאו: לראות עם מי מדברים

 

המצלמה הקדמית של האייפון החדש מאפשרת לראשונה לבצע שיחות וידיאו. שתי הדרכים המומלצות לעשות זאת הן שירות FaceTime החינמי של אפל ואפליקציית פרינג הניתנת להורדה ללא תשלום.

כדי להתחיל שיחה ב־FaceTime, יש להקיש על FaceTime בכרטיס איש הקשר שברשותו מכשיר התומך בטכנולוגיה, והשיחה תחל. מכיוון שכיום ניתן לבצע שיחות וידיאו רק ברשת WiFi, אפשר לעקוף מגבלה זו באמצעות מכשיר MiFi (ראוטר סלולרי), או עם מכשיר אנדרואיד בגרסה 2.2, שיכול גם כן לשמש כראוטר סלולרי.

אפליקציית פרינג (Fring), לעומת זאת, תומכת לא רק בשיחות טלפון רגילות או וידיאו עם אנשי קשר השמורים בטלפון, אלא גם עם חברים ב־Google Talk, מסנג'ר, ICQ ורשת פרינג עצמה, וזאת באמצעות WiFi או רשת סלולרית.

מנכ"ל אפל מדגים את אפליקציית FaceTime בהשקת אייפון 4, צילום: בלומברג מנכ"ל אפל מדגים את אפליקציית FaceTime בהשקת אייפון 4 | צילום: בלומברג מנכ"ל אפל מדגים את אפליקציית FaceTime בהשקת אייפון 4, צילום: בלומברג

3. Game Center: משחקים מרובי משתתפים

 

חידוש נוסף באייפון 4 הוא רשת משחקים חברתית שמאפשרת לשחק עם חברים ומשתמשים זרים ברחבי העולם. אחד המשחקים המוצלחים מביניהם הוא Fruit Ninja, שבו המטרה היא לחתוך סוגים שונים של פירות על ידי החלקת האצבע על המסך, בלי לפגוע בפצצות שמסביב. בגירסת המשחק שנערכת ב־Game Center המטרה היא לחתוך כמה שיותר פירות המסומנים כשלכם וכמה שפחות פירות של היריב.

4. צילום וידיאו: לשתף ביוטיוב

 

מצלמת האייפון החדש היא ללא ספק אחד מרכיבי החומרה שזכו לשדרוג המשמעותי ביותר, שהופכים אותו למכשיר המסוגל לצלם תמונות מוצלחות גם בלילה. לכך התווספה גם אפשרות לצלם סרטונים באיכות 720p) HD) ולהעלות אותם ישירות ליוטיוב. כדי לעשות זאת, יש ללחוץ על הכפתור עם החץ בחלקו השמאלי התחתון של המסך ולבחור "שלח ל־YouTube". במסך "פרסם סרטון" יש לבחור באופציית ה־HD במקום "איכות רגילה", שמהווה ברירת המחדל הדוחסת את גודלו של הסרטון. חשוב לציין שאפשר להעלות סרטי HD ליוטיוב רק באמצעות חיבור WiFi.

משחק Eliminate: GuRange, צילום מסך משחק Eliminate: GuRange | צילום מסך משחק Eliminate: GuRange, צילום מסך

5. iMovie: לערוך עם האצבע

 

היישום iMovie, הייחודי לאייפון 4, מאפשר לקחת את קטעי הווידיאו שצולמו במכשיר ולערוך אותם לסרטון ביתי לכל דבר — ישירות מהטלפון. אפשר לצרף סאונד ואפקטים מתוך ספריית המוזיקה, לשלב ערכות נושא ועוד. פעולות החיתוך, העריכה, הזזת האלמנטים וניהול ציר הזמן — נעשות כולן באמצעות מסך המגע בלבד. את התוצאה ניתן לשתף באימייל, ביוטיוב ועוד. מחיר: 4.99 דולרים.

לקנות או לחכות האם כדאי לשדרג לאייפון 4? בעד: הדגם החדש של הסלולרי של אפל מהווה את השדרוג המשמעותי ביותר מאז שהושק לפני יותר משלוש שנים. נגד: החידושים אינם מצדיקים רכישת מכשיר חדש, ומספיק לשדרג את מערכת ההפעלה שי ענבל ועומר כביר, 3 תגובותלכתבה המלאה

6. הג'יירוסקופ: תנועה בשלושה ממדים

 

בניגוד למכשירים הקודמים, האייפון החדש מכיל לראשונה חיישני תנועה שמזהים שלושה צירי תנועה. התוצאה היא מגוון משחקים חדשים ומעניינים. שניים מהם הם Gyroblox 4, משחק שבו יש לשלוף כמה שיותר לבנים בלי להפיל את המגדל (2.99 דולרים); וכן Eliminate: GunRange, משחק יריות בגוף ראשון שמאפשר להביט לצדדים על ידי הפניית המסך (0.99 דולר).

7. תצוגה רשתית: טפטים מרהיבים

 

אייפון 4 מגיע עם תצוגת 640X960 פיקסלים, הנקראת Retina Display. כדי לנצל את התצוגה בצורה הטובה ביותר, אפשר להוריד טפטים (תמונות רקע) באיכות גבוהה. המקורות המומלצים לכך הם אפליקציות כמו 3D Wallpapers & Backgrounds או Retina Wallpapers HD, שמכילות טפטים ותמונות מרהיבות. הן חינמיות לחלוטין, ורקעים חדשים מתווספים עם הזמן.

8. iBooks: לקרוא גם PDF

 

אפליקציית iBooks אפליקציית iBooks אפליקציית iBooks
מערכת ההפעלה החדשה של האייפון מביאה איתה את iBooks — האפליקציה של אפל המשמשת לקנייה ולקריאת ספרים, שעד לא מזמן היתה זמינה רק לאייפד. אפשר להוריד עשרות אלפי ספרים קלאסיים מפרויקט גוטנברג בחינם, ואף לפתוח באמצעותה קובצי PDF. כדי לעשות זאת, יש ללחוץ על הקובץ באימייל (אם מדובר בקובץ מצורף) או לפתוח אותו עם דפדפן האייפון, ולהקיש על "פתח ב־iBooks" בחלקו הימני העליון של המסך.

9. HDR: תמונות טובות יותר

 

פיצ'ר חדש וייחודי לאייפון 4 הוא צילום HDR — High Dynamic Range. הפעלה של התכונה ביישום המצלמה (בראש המסך קיימת האפשרות להדליקה ולכבותה) תגרום לצילום כל תמונה פעמיים בעת לחיצה על כפתור הצילום: אחת רגילה ואחת במצב HDR, המשלב מצבים שונים של חשיפה לתוך תמונה אחת. את שתי התמונות ניתן אחר כך למצוא ביישום התמונות של האייפון.

10. עזרים: תיקיות ותיקון שגיאות

 

מערכת ההפעלה iOS 4 מביאה לראשונה לאייפון פיצ'ר שלא ברור איך לא היה קודם: תיקיות. הפיצ'ר מיושם בצורה פשוטה למדי, וכל שיש לעשות הוא לגרור אייקון אפליקציה כלשהו על גבי אייקון אפליקציה אחר, והתיקייה תיווצר אוטומטית.

כלי עזר נוסף הוא תיקון השגיאות האוטומטי באנגלית. אם תוקלד מילה שגויה, היא תסומן בקו אדום מתחתיה, והקלקה כפולה עליה תציג את האופציות לכתיבה נכונה. כדי להפעילו יש לגשת ליישום ההגדרות ולבחור ב"כללי", לאחר מכן על "מקלדת" ולבסוף לסמן את "תיקון אוטומטי" ו"בודק איות".

תגיות