אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תרופה של נוברטיס לטרשת נפוצה זכתה לאישור ה-FDA; מכירות קופקסון של טבע לא צפויים להיפגע צילום: בלומברג

תרופה של נוברטיס לטרשת נפוצה זכתה לאישור ה-FDA; מכירות קופקסון של טבע לא צפויים להיפגע

על פי הערכות, מעבר של חולים מתרופות מוכחות כמו קופקסון לתרופה האוראלית גילניה, צפוי להיות איטי. בשלב ראשון המוצרים האוראליים עשויים להינתן בשילוב עם המוצרים המוכרים בהזרקה

22.09.2010, 08:42 | שניר הנדלר

הקרב על הבכורה בשיווק תרופה אוראלית לטרשת נפוצה הוכרע היום (ד'). חברת התרופות נוברטיס התבשרה כי זכתה לאישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לשיווק הגילניה פרי פיתוחה.

על פי הערכות, השקת גרסה אוראלית לטיפול בטרשת נפוצה לא צפויה לאיים על מכירות תרופת הבלוקבסטר של טבע, הקופקסון, והמעבר של חולים מתרופות מוכחות כמו הקופסקסון עשוי להיות איטי, כאשר בשלב ראשון המוצרים האוראליים עשויים להינתן בשילוב עם המוצרים המוכרים בהזרקה.

בינתיים, טבע גם היא עמלה על פיתוח גרסה אוראלית משלה. הלקווינימוד של טבע נמצא עתה בשני ניסויים קליניים שלב 3 וטבע צופה לסיים את הניסוי במהלך 2011. בשל כך, ככל הנראה ועל פי הערכות מבעוד מועד, טבע תהיה במקרה הטוב לחברה השלישית להגיע לשוק עם מוצר מסוג זה, וזאת בתנאי שגם מרק הגרמנית, המפתחת גרסה אוראלית משלה - הקלדריבין - תצלח את שלב הפיתוח האחרון. בתסריט פסימי, תרופת ה- Teriflunomide של סאנופי אוונטיס תושק לפני הלקווינימוד.

עם כניסתן של התרופות האוראליות, שוק הטרשת, שמכירותיו השנתיות מוערכות ב־10 מיליארד דולר, צפוי לעבור בתקופה הקרובה תמורות רבות. בין השאר, מדובר בכניסתן של שישה מוצרים חדשים שיחדרו לשוק בשלוש השנים הקרובות, ולא רק שיכפילו את כמות התרופות הקיימות בו היום, אלא גם ישנו את פניו לחלוטין. בסוף 2009 היו בשוק הטרשת חמש תרופות מרכזיות, מתוכן שלוש אינטרפרונים (תרופות המבוססות על טכנולוגיות ותיקות יותר) - האבונקס של ביוג'ן, הבטאסרון של באייר, והרביף של מרק סרונו.

במהלך השנים האחרונות רשמו התרופות הללו האטה במכירות, בין היתר בעקבות תוצאות ניסויים שהציגו שהאינטרפרונים אינם יעילים יותר מהקופקסון של טבע, התרופה הנמכרת ביותר היום בשוק. התרופה החמישית היא הטיסברי של ביוג'ן, נוגדן מונוקלונלי הנחשב לתרופה יעילה מאוד, שמלווה בתופעות לוואי קשות וניתן לרוב לחולים אשר המחלה מצויה אצלם בשלב מתקדם, או לחולים שלא הגיבו לטיפול אחר.

תגיות