אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סנדביץ' גורמה צילום: אוראל כהן

סנדביץ' גורמה

הכריכים של רובן ברמת החי"ל הם סיפור הצלחה שמתבסס על מוצר אחד בלבד: כריכים חמים של בשר כבוש ומעושן, וגם המיקום המוצלח לא מזיק

27.09.2010, 10:55 | גלי וולוצקי

כלל האצבע הידוע ביותר מתחום המסעדנות גורס שיש שלושה פרמטרים שמקום צריך לעמוד בהם כדי להצליח: לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן. כשנכנסים לסניף החדש של רובן, סנדביצ'ייה בסגנון ניו יורקי ברמת החי"ל, מבינים שיש יותר משמץ של אמת בקלישאה הנושנה הזאת.

הקונספט של רובן בכללותו נראה כמו פרק מספר בשיווק. הסנדביצ'ייה מתרכזת במוצר אחד בלבד - כריכים חמים של בשר כבוש ומעושן - ומגישה אותו בשיא הפשטות ובמינימום דאווין. בניו יורק זה עובד כבר עשרות שנים, ואם לשפוט על פי קצב הגדילה של רובן - שצמחה תוך פחות משנתיים מסניף אחד קטנטן ברחוב יהודה הלוי בתל אביב לארבעה סניפים - החדש נפתח בחודש שעבר בחיפה, הקליטה של הכריך הניו יורקי בארץ היתה מוצלחת.

בצהרי יום הסניף הקטן, הכולל כמה שולחנות בר גבוהים ודלפק גדול שמאחוריו מרכיבים את הכריכים בשיטת הסרט הנע, הומה אדם.

הדיל העסקי של רובן מציע כריך בקר, הודו או מיקס (200 גרם) בתוספת שתייה קלה במחיר 34 שקל, ובתוספת שליש בירה מהחבית במחיר 38 שקל.

הבשר השמור באדים עד לרגע ההזמנה פרוס לפרוסות דקיקות, ומונח בערימה נדיבה על פרוסות דקות יחסית של לחם לבן או שיפון. בסיטואציות אחרות היינו מעדיפים לחם בשרני יותר, אבל את הכריך של רובן אוכלים בשביל הבשר ולא בשביל הלחם.

טעמנו כריך של לחם לבן עם הודו שהיה נחמד אך מעט אנמי, וכריך בקר שהיה טוב מאוד, אך את השילוב המוצלח ביותר לדעתנו הניב מיקס הבקר וההודו. הבקר העניק לכריך את הבשרניות הנדרשת וההודו את הארומה המעושנת. לצד מעט חסה פריכה, עגבנייה וכרוב כבוש חם ופיקלס מתקתקים בצד, זה היה כריך לתפארת.

כריך מיקס בק והודו בלחם שיפון. השילוב המוצלח ביותר, צילום: אוראל כהן כריך מיקס בק והודו בלחם שיפון. השילוב המוצלח ביותר | צילום: אוראל כהן כריך מיקס בק והודו בלחם שיפון. השילוב המוצלח ביותר, צילום: אוראל כהן

ההתחנפות היחידה לטעם הקהל היא האפשרות לתבל את הכריכים ברטבים שאינם מוגשים עם כריכי רובן מקוריים - כמו רוטב עשבי תיבול, אריסה או אלף האיים - אבל באמת מומלץ להסתפק בקלאסיקה של מיונז וחזרת או ברוטב החרדל המתקתק, ולוותר על הטוויסטים שאינם קשורים לעניין עצמו.

בתוספת שליש גוסר בהירה, לאגר אוסטרי קליל ונעים, מדובר באחת העסקיות המוצלחות והמשתלמות ביותר באזור - כזו שתשאיר אתכם שבעים אבל לא מפוצצים, ובעיקר תתחזק את האשליה הנעימה לעתים של מובלעת ניו יורקית בלב רמת החי"ל.

שם: רובן.

ז'אנר: סנדביצ'יה בסגנון דלי ניו יורקי.

מיקום: הברזל 26A, רמת החי"ל.

טל': 077-5181900.

מחיר העסקית: 34–38 שקל, א'–ה', 12:00–16:00.

התחככות: עובדי הייטק מורעבים.

חניה: חניונים בתשלום.

שירות: עצמי.

נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים.

כשרות: הבשר כשר, אין תעודת כשרות.

שורה תחתונה: לפעמים כל מה שצריך זה סנדביץ' משובח

תגיות