אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזרחי טפחות מתנגד לכינוס אסיפות האג"ח של בוימלגרין צילום: אוראל כהן

מזרחי טפחות מתנגד לכינוס אסיפות האג"ח של בוימלגרין

הבנק, אשר שעיה בוימלגרין חייב לו 680 מיליון שקל, חושש כי כמה מרכיבי הסדר החוב עלולים לפגוע בזכויותיו. ההלוואה שימשה את בוימלגרין ברכישת חברת אזורים

26.09.2010, 20:21 | תומר זלצר

חברת בוילמגרין קפיטל, שבשליטת איש העסקים שעיה בוילמגרין, דיווחה כי בנק מזרחי טפחות מתנגד לכינוס אסיפת בעלי איגרות החוב של החברה לצורך אישור הסדר החוב עמם.

מזרחי טפחות מסתייג מחלק מרכיבי הסדר החוב המוצע עם בעלי האג"ח שלטענתו עלולים לפגוע בזכויותיו כנושה מובטח של "בי קפיטל 36" — חברה־בת של בוימלגרין קפיטל שחייבת לבנק 680 מיליון שקל. ההלוואה ניתנה לבוימלגרין ב־2006 ושימשה אותו ברכישת השליטה בחברת אזורים.

בתחילת יוני הגיש בנק דיסקונט לבית המשפט המחוזי בקשה למתן צו פשיטת רגל וכינוס נכסים כנגד בוימלגרין, שחייב לבנק כ־77 מיליון שקל. כעבור עשרה ימים שלח מזרחי טפחות מכתב לבוימלגרין קפיטל שבו הבהיר כי על רקע הבקשה של דיסקונט ועל רקע אי־עמידה באמות מידה פיננסיות, שומר לעצמו הבנק את הזכות להעמיד את יתרת האשראי שהעמיד לפירעון מיידי.

בסוף אוגוסט הגישה בוימלגרין קפיטל לבית המשפט המחוזי בקשה לכינוס אסיפות שיאשרו את הסדרי החוב עם בעלי האג"ח. לפי דו"חות הרבעון השני של בוימלגרין קפיטל, יתרת החוב למחזיקי האג"ח עמדה בסוף יוני על 471 מיליון שקל. בהתאם להסדר החוב עם בעלי האג"ח, כנגד סכום זה יונפקו אג"ח חדשות בהיקף כ־278 מיליון שקל. נוסף על כך, החברה תקצה לבעלי האג"ח 30% מהון המניות של החברה כנגד ויתור על יתרת החוב.

מבוימלגרין קפיטל נמסר כי "החברה מנהלת מגעים עם הבנק כדי לגבש הסכמות בסוגיות הרלבנטיות, אך אין ודאות כי מגעים אלה יצלחו".

לפני שבועיים דיווחה בוימלגרין קפיטל כי היא מנהלת מו"מ עם איש העסקים יקיר שעשוע בנוגע לכניסה לשותפות בחברה. החברה לא מסרה פרטים נוספים כמו אחוזי השותפות העתידית והתנאים הכספיים, כך שלא ברור כיצד תשפיע שותפות עתידית כזו על מצבה הפיננסי של החברה.

תגיות