אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט בראש קואליציה נגד פטנטים בתוכנה צילום: shutterstock

מיקרוסופט בראש קואליציה נגד פטנטים בתוכנה

הקואליציה, הכוללת חברות היי-טק, יצרניות טלפונים ומומחי משפט, קוראת לבית המשפט בארה"ב לשנות את מדיניות אכיפת הפטנטים, במטרה להגן מתביעות קנטרניות

30.09.2010, 09:28 | אבנר קשתן
רשימה מכובדת של חברות טכנולוגיה ומומחי חוק ומשפט הגישו אתמול מסמכי עמדה לבית המשפט הפדרלי בארה"ב, התומכים בבקשתה של מיקרוסופט להגמשת מדיניות אכיפת הפטנטים, כך מדווח ה-Seattle PI. רשימת החתומים כוללת חברות אינטרנט כגון גוגל, יאהו ופייסבוק, יצרניות מחשבים וטלפונים כאפל, אינטל ו-HTC, וארגוני קוד-פתוח כגון ה-EFF וה-Apache Foundation.

על פי המדיניות הנוכחית, חברה המואשמת בהפרת פטנט יכולה לטעון שהפטנט אינו תקף, מכיוון שהוא מתאר רעיון או תהליך כללי מדי, ברור מדי או שנובע מדרכי פעולה רגילות. עם זאת, תהליך ביטול תוקף פטנט הוא מסובך, ודורש הבאת "הוכחות ברורות וחותכות" לחוסר תקפות הפטנט, דבר הקשה לחברות לעשות. העצומה קוראת להורדת נטל ההוכחה לאי-תקפות ל-"הצטברות עדויות", כלומר להוכיח ש-"סביר יותר שהפטנט אינו תקף", הבדל אשר יעזור לחברות להתגונן מתביעות פטנטים, אשר הן במקרים רבים קנטרניות. עם זאת, השינוי עלול גם להקשות על מחזיקי פטנטים לגיטימיים להגן על זכויותיהם.

היוזמה החלה בסוף 2009, כשמיקרוסופט נתבעה על ידי חברת i4i הקנדית על הפרת פטנט, תביעה שהסתיימה בנצחון ל-i4i והסרת חלק מיכולות תוכנת וורד. החברות החתומות על העצומה נמצאות גם הן פעמים רבות בלב תביעות פטנטים, גם כנתבעות, אך גם כתובעות.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
למס' 5: מאמר מעניין אבל...
1. הקשר בינו לבין הדרישה של החברות הנ"ל קלוש. לחברות אלו יש את מלוא היכולת להוכיח obviousness. 2. שים לב שהמאמר נכתב ב-2001. עשר שנים מאוחר יותר, ועם תום תוקף שיעור ניכר מהפטנטים של חברות אלו, הן דורשות את מה שהן לא היו מוכנות לוותר עליו במהלך תקופה זו. מעניין, לא? 3. ערכאות המשפט העליונות בארה"ב מורכבות משופטים מקצועיים בלבד ואינן כפופות להחלטות חבר המושבעים בערכאות הנמוכות. לכן הטענה בדבר חוסר הבנה מצד אנשים מן היישוב במה שקשור לתוכנה אינה מדוייקת בלשון המעטה. בפרט, במקרה של i4i vs. microsof, המקרה נדון והוחלט גם ברמה הפדרלית. מיקרוסופט חטפה את מה שהיא מאכילה חברות קטנות מזה שנים. 4. השינויים המוצעים יתנו לחברות הענק כח עצום, מאחר ובין רבות מבינהן יש הסכמי שיתוף קניין רוחני. מה שעלול לקרות אם דרישתן תתקבל הוא היווצרות קרטל של קונצרנים כמו microsoft, hp, cisco, apple, google וכו'. התועלת הכלכלית של מערכת הקניין הרוחני תרד במקרה זה לטמיון. 5. ההתמקדות בתחום התוכנה מטעה. את הגלגל המציאו לפני אלפי שנים, ועדיין יש מה לחדש ברעיון הבסיסי של טכניקת שינוע זו. כנ"ל בתחומי הפרמה, אלקטרוניקה, וכדומה. 6. המאמר אומנם מצביע על בעייתיות במערכת הקניין הרוחני, אבל האלטרנטיבות בעייתיות לא פחות, וכל שינוי צריך להבחן בשבע עיניים, שמא הנזק יעלה על התועלת.
י.  |  02.10.10
לכל התגובות