אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - לדור יכריע אם לבטל את ההליך הפלילי נגד פסגות תמורת קנס צילום: עמית שאבי

בלעדי ל"כלכליסט" - לדור יכריע אם לבטל את ההליך הפלילי נגד פסגות תמורת קנס

פרקליט המדינה עשוי להכריע בנושא בימים הקרובים. גורם המקורב למו"מ: "הסיכויים לעסקה הם יותר מ־50% אף שזה לא פשוט בכלל"

03.10.2010, 07:06 | גולן חזני

דחיית הקלוזינג של עסקת פסגות בשבוע עד למחרתיים לא מותירה בידי קרן יורק וקרן אייפקס זמן רב כדי להגיע להסכמה על מתווה חדש לסגירת העסקה. בפרק זמן זה ינסו שתי הקרנות להגיע להסכמות על דחייה ארוכה יותר של תאריך היעד לביצועה, ככל הנראה בשבועות מספר, וזאת בהמתנה לקבלת הסכמות מפרקליטות המדינה לנושא הקריטי ביותר לעסקה: אי־נקיטת הליכים פליליים נגד בית ההשקעות פסגות. הסכמה כזו של המדינה תסלול את הדרך בפני אייפקס להסכים לביצוע העסקה.

רשות ניירות ערך העבירה לפני שבועיים את תיק החקירה בפרשת פסגות לפרקליטות מיסוי וכלכלה. אלה רובינק היא האחראית על התיק בפרקליטות, וליוותה את חקירת הרשות לכל אורך הדרך. אבל ל"כלכליסט" נודע כי שאלת פסגות תוכרע על ידי פרקליט המדינה משה לדור, שיידרש להכריע בימים הקרובים בסוגיה. לדור שהה עד סוף השבוע בחופשה פרטית בתאילנד, ורק עם חזרתו ניתן יהיה לקיים דיון נושא. ל"כלכליסט" נודע עוד כי הסכמה של לדור והפרקליטות על אי־נקיטת הליך פלילי נגד פסגות תלווה בקנס של 100–150 מיליון שקל לבית ההשקעות.

לדור לא צפוי להשיב בנושא ההליך הפלילי עד יום שלישי, אבל עד אז ימשיכו יורק ואייפקס לנסות להגיע להסכמות לגבי המתווה החדש של העסקה, אם הפרקליטות תסתפק בהליך מינהלי והעסקה תצא אל הפועל. הסכמות עקרוניות לגבי המחיר כבר קיימות, וההנחה צפויה להיות בגובה של 300-350 מיליון שקל כשהקנס מגולם בהנחה זו.

"יש אינדיקציות שיש סיכוי להליך מינהלי, שיש על מה לדבר מול המדינה. לא מדובר על ההליכים נגד בעלי התפקידים בפסגות אלא על ההליכים מול בית ההשקעות. לא בטוח שלמדינה חשוב שתהיה הרשעה גם לחברה עצמה, שהיא ישות מופשטת, ואם היא משלמת את הקנס, לא בטוח שיש אינטרס נוסף שלגופים כמו פסגות גמל או פסגות קרנות, שמנהלים מיליארדי שקלים, תהיה הרשעה פלילית", אמר מקורב למו"מ, "לדעתי, המדינה לא דוחה על הסף את האפשרות הזו. האנשים המעורבים לכאורה, ממילא משלמים את המחיר. גם מהרשות לא שמענו שזה ייהרג ובל יעבור. הסיכויים לעסקה הם יותר מ־50% אף שזה לא פשוט בכלל".

העברת תיק החקירה לפרקליטות היא זו שהעמידה את העסקה בספק, שכן הליך פלילי כנגד "אורגנים" - מנהלים בכירים של התאגיד כמו רועי ורמוס ושי ירון - צפוי היה להוביל להגשת כתב אישום גם נגד החברה עצמה, זאת על פי סעיף 23 לחוק העונשין, הקובע שאם מתנהל הליך פלילי נגד מנהל בכיר, גם התאגיד עצמו יישא באחריות פלילית.

מי שמנהלת את המגעים מול הפרקליטות היא קרן יורק המיוצגת בידי משרד עורכי הדין גרוס, קלינהדנלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות'. מטעם אייפקס מנהלים את המו"מ מול יורק משרד עורכי הדין צלרמאייר, פילוסוף, רוזובסקי, צפריר, טולדנו, ומשרד הרצוג פוקס נאמן ושות'. לא רק קרן אייפקס - גם קרן יורק רואה הכרח בהגעה עם המדינה להסדר כזה, מאחר שגם לה ייגרם נזק גדול אם בית ההשקעות יעמוד בפני סכנה של הרשעה פלילית.

יורק ואייפקס יצטרכו כבר ביומיים הקרובים להגיע להסכמות לגבי הארכת מועד הקלוזינג. למשל בניית המתווה החדש, מה קורה עד לתאריך הקלוזינג החדש, מי שולט בחברה, מה קורה אם ישנה, למשל, הרעה פתאומית בתוצאות של בית ההשקעות בתקופה זו ומה תהיה חלוקת הסיכונים עד לביצועה הסופי של העסקה.

בעלי התפקידים הבכירים בפסגות, ורמוס, ירון, דוד אדרי ושי בן־דוד, ימשיכו לנהל את ההליכים שלהם מול הפרקליטות באופן נפרד מהמו"מ המתקיים כעת מול הפרקליטות בנושא בית ההשקעות. 

תגיות