אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעירים בארה"ב משקיעים כמו פנסיונרים צילום: בלומברג

הצעירים בארה"ב משקיעים כמו פנסיונרים

גיל צעיר ונטילה מוגזמת של סיכונים כבר לא בהכרח מתחברים. אחת מתוצאות המיתון היא שינוי חד באופן שבו בני 18–34 מנהלים את כספם. אסטרטגיית ההשקעות שלהם, מתברר, דומה יותר לזו של בני 65

04.10.2010, 09:51 | ננסי קוק, "ניוזוויק"

הנעורים. זמן לפירסינג, לבילויים עד אור הבוקר... ולתיק השקעות סולידי? אנשים אמנם נוהגים לקשר באופן טבעי בין גיל צעיר להתנהגות לא אחראית, אבל נראה שאחת ההשלכות של המשבר הפיננסי העולמי היא שינוי באופן שבו אנשים בגילי 18–34 מנהלים את הכסף שלהם. מתברר שהנכונות שמגלים צעירים אמידים באזור גיל 30 להשקעות מסוכנות נמוכה בהרבה משהיתה לפני פחות משנה, כך עולה ממחקר חדש שערך בנק ההשקעות האמריקאי מריל לינץ'.

לפי המחקר, אסטרטגיית ההשקעות של בני דור ה־Y (בני 18–34) דומה יותר לזו של אנשים מעל גיל 65. "בהחלט מדובר בשינוי דורי", אומר דייב ג'סק, בכיר בחברת הייעוץ הפיננסי אמריפרייז פייננשל. "השוק קטן בחצי. הדיור קטן בחצי. אנשים ראו כיצד דירוגי הנכסים שלהם התפוצצו".

לא מפתיע, אם כן, שבני הדור הזה - שתהליך ההתבגרות הכלכלית שלהם היה בין התפוצצות בועת ההייטק לקריסת הסאב־פריים - סבורים שהגיוני יותר להימנע מסיכונ0ים. ב־2010 רק 41% מבין גילאי 18–29 דיווחו כי הם עובדים במשרה מלאה, בהשוואה ל־50% ב־2006, כך על פי מכון המחקר PEW. בני דור ה־Y היו בעלי סבירות גבוהה יותר לאבד את מקום עבודתם בהשוואה לעובדים מבוגרים יותר, ובוגרי קולג' גילו באחרונה כי קשה להשיג דריסת רגל בשוק עבודה שסובל מאכלוס יתר. הזהירות הרבה שנוקטים בני ה־18–34 בכל הנוגע להשקעות נובעת בחלקה מכך שיש להם פחות כסף להשקיע, והם נהנים מביטחון כלכלי מועט ביותר.

בתגובה, החברות הפיננסיות החלו להציע מוצרים שתפורים יותר למידותיהם של בני הדור הזה ולסיכונים שהם מוכנים לקחת. כך למשל, ענקית קרנות הנאמנות ג'ון הנקוק הפחיתה באחרונה את החשיפה למניות ב־15% בקרנות פנסיה עם תאריך יעד המיועדות למשקיעים צעירים. יועצים פיננסיים מספרים שהלקוחות הצעירים מעדיפים לשמור על יותר מזומנים בכיס, ובנקים מקוונים כמו ING דיירקט התחילו להציע חשבונות חיסכון עם שיעורי ריבית מעט גבוהים יותר. "גופים כלכליים מוסיפים הרבה רוח וצלצולים לכל השקעה שמרנית", אומר דייוויד קרטר, אחראי חטיבת השקעות ראשי בלנוקס אדוויזורס.

אולם בטווח הרחוק, האם עדיף לבני ה־18–34 להימנע מהשקעה במניות, להצטייד בהרבה אג"ח ולשמור יותר כסף בחשבונות הבנק? נראה שלא, אם הם רוצים ליהנות מחיים נוחים כשיגיעו לגמלאות. "אנשים זקוקים לפוטנציאל הצמיחה של המניות", אומרת כריסטין בנץ, מנהלת חטיבת מימון אישי ב־ Morningstar.com. "המשקיעים לא יכולים לצפות לקבל תשואה דומה מאג"ח ומקרנות אג"ח".

אחד המאפיינים של בני הדור הזה הוא גישתו כלפי כסף. מכון המחקר Pew מצא ש־85% מהמבוגרים מתחת לגיל 30 חשים אופטימיות לגבי עתידם הפיננסי, בהשוואה ל־45% מבני ה־50 ומעלה. 75% מהצעירים טענו שהם חשים ביטחון שיהיה להם מספיק כסף כשיגיעו לגמלאות. לפיכך, אף שנראה כי לבני הדור הנוכחי אין כיום כמעט שום תיאבון לסיכונים, עדיין יש סיבה להאמין שהצעירים האלה ישובו בעתיד להאמין ביכולתו של השוק.

כך או כך, לשכת הסטטיסטיקה של ארה"ב ויועצי תעסוקה מובילים סבורים כי ישנם 12 משלחי יד שישמרו על יציבות בעשור הקרוב, גם אם יהיו שינויים קיצוניים בתנאי השוק. עובדי סיעוד ומהנדסים ביו־רפואיים צפויים להיות המקצועות המתפתחים ביותר, שכן תוחלת החיים עולה ובהתאם גם הצורך בכמות גדולה יותר של תרופות, ציוד רפואי טוב יותר וטיפול צמוד. סקטור המלונאות והאירוח כולו צפוי ליהנות מצמיחה מתמשכת בשנים הבאות, אך הבעיה היא שרוב התפקידים בתחום הם זמניים ובמשכורת נמוכה. תחומי ההנדסה והבנייה הירוקה גם כן הולכים ומתפתחים, והם נהנים מסובסידיות ממשלתיות גבוהות ומספקים הזדמנויות עבודה רבות. גם תחום הביטחון צפוי לספק כמות נאה של משרות בעתיד הקרוב - פיגועי הטרור ב־2001 הפכו אותו למקצוע לוהט בארה"ב, החל במאבטחים אישיים ועד לניהול מערכות מעקב.

תגיות