אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": האוצר שכח את הוועדה, נשים יפרשו רק בגיל 64 צילום: בלומברג

בדיקת "כלכליסט": האוצר שכח את הוועדה, נשים יפרשו רק בגיל 64

לפני שש שנים הועלה גיל היציאה לפנסיה לנשים ל־62, ונקבע כי אם ועדה ציבורית לא תגיש מסקנות עד יוני 2011, גיל הפרישה יועלה אוטומטית ל־64. הבעיה: הוועדה עדיין לא קמה

04.10.2010, 06:59 | מיקי פלד

בעוד שבצרפת יוצאים מיליונים לרחובות בעקבות העלאת גיל היציאה לפנסיה, בישראל אף אחד לא מודע לכך שגיל הפרישה לנשים עומד לעלות.

שש שנים לאחר שהוחלט להעלות את גיל הפרישה מ־60 ל־62, מתברר כי רוב הנשים העובדות כיום יפרשו רק בגיל 64. אלא אם האוצר יקים ועדה ציבורית שתחליט אחרת, מה שלא נעשה עד כה.

הוועדה הציבורית הנ"ל מופיעה בחוק מ־2004 שאישר את העלאת גיל הפרישה. חוק המסובך, כך מתברר, מכיל סעיף קטן שקובע כי ועדה שמורכבת מנציגי העובדים, המעסיקים והממשלה צריכה להגיש את מסקנותיה לשר האוצר עד 30 ביוני 2011. לאחר מכן, על השר להגיש את המסקנות לאישור ועדת הכספים של הכנסת עד 30 בספטמבר. זו, בתורה, צריכה לאשר את ההצעה עד סוף השנה. אם אף אחד מהתהליכים בשרשרת לא יתרחש במועד, גיל הפרישה לנשים יועלה אוטומטית ל־64.

העלאת גיל הפרישה היתה יוזמה של האוצר ב־2003, בימיו של נתניהו כשר. עד אז גיל הפרישה נקבע בהסכמים קיבוציים בין ההסתדרות למעסיקים, כשגיל הפרישה לגברים עמד על 65 ולנשים על 60. נתניהו, במסגרת שאר רפורמות הפנסיה

שלו, החליט להעלות את גיל הפרישה לנשים וגברים ל־67. בעקבות לחץ של ההסתדרות והכנסת, הגיעו נתניהו ויו"ר ההסתדרות דאז עמיר פרץ לפשרה שגיל הפרישה לנשים יהיה 62. אבל הסעיף הקטן שנשתל בחוק השאיר פתח מילוט.

"האוצר נקט אז טקטיקה מאוד מתוחכמת", מספרת עו"ד דורית טנא־פרצ'יק, בעלת חברה לייעוץ פנסיוני ומי שהיתה ראש הלשכה המשפטית של האיגוד המקצועי בהסתדרות ב־2003. "החוק נכתב כמו הנחיות במשחק 'חפש את המטמון'. סעיף אחד מפנה לסעיף אחר, סעיף אחר מפנה לתוספת, התוספת מפנה לשנת לידה והקורא יוצא מבולבל לגמרי. לא במקרה החוק נכתב כפי שנכתב".

ממשרד האוצר נמסר: "בהתאם לחוק צפויה לקום ועדה ציבורית לבחינת הנושא", אם כי במשרד סירבו להתייחס לשאלה מדוע לא הוקמה ועדה כזו עד כה.

תגיות

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
גיל פרישה לנשים
נשים לא "חיות" יותר, הן נהרגות פחות במלחמות ובכבישים. ואולי הולכות להבדק אצל רופא תכופות לעומת גברים, שמתגאים בכך שהם לא הולכים לרופאים. נשים עובדות במשרות כפולות, בית, ילדים, ועוד, ומרויחות הרבה פחות מגברים באותו המקצוע. כל זה אינו רלבנטי בנושא גיל הפרישה, כולו תרגיל לא לשלם את הגרושים השפורים מהבטוח הלאומי לזכאים. אין כל כוונה בממשלות ישראל להיטיב ולשפר את איכות החיים של אזרחי המדינה, אלא לשמור על עמדות הכוח והשלטון לטובה עצמית.
מרים , דרום  |  14.10.10
54.
אוי כמה הנשים לא חכמות בלשון המעטה, הכנסו.....
חצי מדינה לא עובדת בכלל מעל גיל 60 - צבא ומשטרה 45, מורות וגננות 50-55 ומי נשאר? כל המסכנות עובדות עד גיל מבוגר: מטפלות, עובדות נקיון, עוזרות, פועלות אני בת 55 וכבר כואב לי הגב, הברכיים, הזכרון לא איי איי איי ועוד רוצים שאני אעבוד עוד 9 שנים?? זה טירוף..כמה נשים אתם מכירים שעובדות עד גיל 64? או 62? מתי מעט.. למה לא נותנים אפשרות לפרוש בגיל 60 וכל ה"חכמות" הגדולות שרוצות להמשיך על ארבע לעבוד שיעבדו, עד גיל 80 מצידי, אבל תדעו לכם שרובן לא רוצות לעבוד, כי שכחתם שנשים עובדות גם בבית ועם ילדים הרבה יותר קשה מגברים.... בקיצור, אין צדק במדינה הזאת ואף אחד לא זז ולא מדבר ולא מפגין, עם ישראל עם אדיש ופאסיבי לצערי הרב. יש משרות לבנות 55 כשמפטרים אותן? לא! אז הן תצטרכנה לחכות 9 שנים לפנסיה. בושה!!! בנות, השמיעו קול זעקה, אל תסכמנה לפנסיה בגיל כל כך מבוגר!!!
06.10.10
53.
רק 64?
כל הנשים האלה, שלכאורה נלחמות למען נשים והשארת גיל הפרישה נמוך - מי שמכן? תוחלת חיי אישה גבוהים יותר, ואין שום סיבה שבגיל 62 אשה תתחיל לחפש את עצמה כלפניה עוד 15-20 שנות חיים. מלחמה הגונה והוגנת יותר היתה ליצור מקומות עבודה דווקא לאנשים (נשים וגברים) מבוגרים, והשארתם פעילים ויצרנים לשנים ארוכות. ואם הדאגה היא לחברה צעירים שפתאום אין להם מקומות עבודה - גם לכך יש פתרונות - צריך להיות יצירתי, אבל לא לומר שאשה שהגיעה לגיל 62 - מקומה בבית!! (ואיך בדיוק זה מתיישב עם המאבק לשוויון בין המגדרים?)
שושה  |  05.10.10
לכל התגובות