אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל רכש עשרות מיליוני דולרים אך הדולר איבד 0.5% צילום: בלומברג

בנק ישראל רכש עשרות מיליוני דולרים אך הדולר איבד 0.5%

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.6280 שקלים. שערו היציג של היורו נקבע על 4.9747 שקלים, ירידה של כ-0.5%. פריקו: "בנק ישראל מפגין נוכחות מול הספקולנטים"

04.10.2010, 15:41 | שהם לוי

הדולר המשיך לאבד גם היום (ב') גובה מול השקל. ל"כלכליסט" נודע, כי בנק ישראל רכש הבוקר כמה עשרות מיליוני דולרים.

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.6280 שקלים, ירידה של כ-0.5%. שערו היציג של היורו נקבע על 4.9747 שקלים, ירידה של כ-0.5%.

ביום שישי האחרון ירד הדולר לשפל של שנתיים למרות רכישות מתונות של בנק ישראל.

מרים שיינבלום, מנהלת חדר העסקאות בבית ההשקעות פריקו, מסרה כי "בזירת המט"ח העולמית יש כיום היקף מימושים גבוה של היורו, דבר אשר ממתן את היחלשותו של הדולר בעולם. בנק ישראל מפגין נוכחות אל מול הספקולנטים ומאותת כי יילחם לשמור את השקל ברמת 3.64 שקלים לדולר".

עוד מוסיפה שיינבלום: "מאידך, משקיעים זרים ממשיכים להזרים הון לישראל על רקע חוסנו של המשק הישראלי ועליות השערים בשוק ההון. בהמשך לדבריו של הנגיד, סטנלי פישר מאתמול, אצל המשקיעים בזירת המט"ח המקומית ישנה הסכמה לפיה ריבית בנק ישראל תעלה בעוד כ-0.25% עד סוף השנה. מנגד, מעריכים רוב המשקיעים כי הריביות באירופה וארה"ב ישארו יציבו ולכן פער הריביות יתרחב ויוביל להתחזקות נוספת של השקל".

"מה זאת אומרת שבנק ישראל הוא לא מוסד למטרות רווח? איזה מין דבר זה?", שואל ד"ר אבי שמחון, יועצו הבכיר של שר האוצר יובל שטייניץ, בראיון שהעניק ל"כלכליסט" כשהוא מעביר ביקורת על מדיניות רכישות הדולרים של בנק ישראל. "בנק ישראל הוא חלק מהסקטור הציבורי שנועד לסייע לכלכלת ישראל ולרווחת תושבי ישראל. הכספים שבנק ישראל מפסיד הם כספים שמפסידה מדינת ישראל", אומר עוד.

סטנלי פישר, נגיד בנק ישראל התייחס אתמול למדיניות רכישות הדולרים  ואמר שמטרתו של בנק מרכזי היא לא למקסם רווחים על יתרות מט"ח. 

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, פנה היום לשר האוצר יובל שטייניץ וקרא לו לקיים דיון דחוף בנושא ירידת שער הדולר. לדברי ברוש, "היחלשותו הנשנית של הדולר, לצד העובדה כי יכולתו של בנק ישראל להמשיך ולהתערב בשוק המט"ח מתקרבת למיצוי, עלולה להוות פגיעה משמעותית ביכולת הייצוא הישראלי להתחרות בחו"ל, כמו גם קושי לעסקים בישראל להתחרות בייבוא זול. מדובר בתרחיש אשר עשוי לסכן את ההתאוששות של המשק הישראלי ולהותירו בלתי תחרותי וחשוף בצורה מסוכנת להישנות המיתון העולמי".

תגיות