אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראיון "כלכליסט" - מנכ"ל טלכור טלקום: "תמיד אפשר למנף כסף בכדי לגדול" צילום: נמרוד גליקמן

ראיון "כלכליסט" - מנכ"ל טלכור טלקום: "תמיד אפשר למנף כסף בכדי לגדול"

בנצי דיאמנט, בעל השליטה בטלכור טלקום, רוצה להגדיל את ההכנסות של החברה ב־70%, מתחייב להכניס משקיעים מוסדיים ובונה על דור ההמשך

06.10.2010, 22:27 | שניר הנדלר

השבוע קיבלה טלכור טלקוםהזמנה לאספקת ספקי כוח תמורת 2.2 מיליון דולר מיצרנית מערכות צבאיות בארצות הברית. ספקי הכוח שטלכור תספק ישמשו להזנת מערכת מוטסת להתרעה מפני טילים, אשר מותקנת במגוון מטוסים בחיל האוויר האמריקאי.

 

בראיון ל"כלכליסט" מסמן בעל השליטה והמנכ"ל בנצי דיאמנט (61) את היעד הבא של יצרנית ספקי הכוח למערכות צבאיות - שוק של מיליארד דולר, ובטוח שגם אחרי שיפרוש, דור ההמשך של משפחת דיאמנט ידאג שמוצרי החברה יהיו בחזית הטכנולוגיה.

"המיוחד במערכות שלנו - ולכן אנחנו ידועים מאוד בעולם - הוא שאנחנו מספקים ללקוחות שלנו ערך מוסף בדמות תקשורת ובקרה דיגיטלית לספקים שאנחנו מפתחים", אמר דיאמנט. "זה העידן החדש של מערכות ההספק. המערכות המצוידות בספקי הכוח שלנו מסוגלות לשלוח מידע אל ספק הכוח ולקבל ממנו משוב ומידע. באמצעות התקשורת הזו המערכות שבהן מותקנים ספקי הכוח שלנו יודעות לשלוט בהם ולהישלט על ידיהם בכל המובנים. לא כל החברות בעולם יודעות לעשות את זה".

מי הלקוחות שלכם?

"אנחנו בדרך כלל לא מוכרים את ספקי הכוח ללקוח הסופי, אבל ספקים מתוצרתנו בהספקים של ואטים בודדים ועד מאות ואטים ניתן למצוא בכל המטוסים המתקדמים בעולם, כמו ה־F15, ה־F16 וכל המטוסים של נאט"ו. החברה־הבת שלנו DPC, שנסחרת בבורסת AMEX בארצות הברית, מספקת מוצרים — בעיקר לאוניות, צוללות ומערכות ימיות — לחברות כמו סימנס ורולס רויס ולצבאות בעולם. אנחנו פעילים כמובן גם בישראל, ואנחנו מעורבים בהרבה מערכות צבאיות ישראליות מהסודיות ביותר ועד החשופות ביותר כמו כיפת ברזל".

מהם מנועי הצמיחה של טלכור?

"אנחנו כל הזמן מפתחים. יש לנו 23 עובדים שעוסקים באופן ישיר ועקיף בפיתוח מוצרים חדשים ומעדכנים את המוצרים הקיימים כדי שתמיד נעמוד בחזית הטכנולוגיה. אחד המוצרים שעליהם אנו עמלים בימים אלו הוא מוצר חדש בתחום ה־Microtca - העידן הבא בספקים. אלה הם ספקי כוח בעלי מוצאים שונים, כאשר הלקוח יכול לשלוט בנפרד על כל יציאה ויציאה בספק". 

על איזה שוק מדובר?

"השוק הצפוי הוא של קרוב למיליארד דולר. אבל אף שהצפי הוא גדול, באותה מידה הוא עלול שלא להתממש. גודל השוק תלוי במאעכרים הגדולים, והוא יהיה גדול רק אם החברות הגדולות המובילות ילכו לכיוון וייקחו את הפלטפורמה הזו כפלטפורמה בסיסית - דבר שלדעתי, לא נראה כרגע באופק. השוק הזה מתפתח לאט ולא בקצב שחשבנו. הוא היה אמור להיכנס ביולי האחרון אך כרגע זה לא ממש נכנס. אנחנו חייבים להיות שם, ואנחנו מקווים לנגוס בשוק הזה נתח של 25%. תחום נוסף שאנחנו מתכוונים להיכנס אליו הוא תחום הממירים לתאים פוטו־וולטאיים".

הסחירות במניות טלכור דלילה למדי. איך אתם מתכוונים לטפל בזה?

"קרן פייט התחייבה לקנות 10% מטלכור. העסקה תושלם בפברואר 2011 לפי שווי שוק של 10 מיליון דולר. בנוסף, קיבלנו החלטה להכניס את המשקיעים המוסדיים. התחלנו איתם במשא ומתן, ואני מאמין שהם יקנו את אותם האחוזים שאנחנו מציעים להם במחיר דומה לזה שסיכמנו עם פייט".

עד מתי אתה מתכוון להמשיך בטלכור?

"אני בן 61. החברה בבעלותי, וכל עוד הרגליים יחזיקו אותי אני אמשיך. יש לנו דור המשך ובינתיים הוא מוכיח את עצמו. בני גיא הוא מנהל התפעול של החברה, והוא עושה נפלאות. בן נוסף, רן, עוסק בקשר עם המזרח הרחוק ואחראי על הבקרה התקציבית בטלכור".

מה האתגרים העומדים בפניך היום?

"ברמה האישית, להמשיך בנושא הטיפול בכוח האדם שלנו. עובדי טלכור עובדים בחברה שנים רבות. הנאמנות פה גבוהה מאוד והידע נצבר ונשמר ובזכות העובדים היקרים שלנו אנחנו מגיעים לתוצאות. ברמת החברה, אנחנו נשאף לצמוח בהכנסות השנתיות המסתכמות כעת ב־30 מיליון דולר ליותר מ־50 מיליון דולר. אם נחצה את הרף הזה, נקבל הזמנות גדולות יותר מחברות הענק ונוכל להכפיל את המכירות שלנו".

ואיך חוצים את הרף הזה?

"על ידי רכישה וצמיחה אורגנית".

יש לכם 4 מיליון דולר במזומן, זה לא מספיק לרכישה.

"אם נרצה לעשות רכישות, נוכל למנף. אנחנו חברה בורסאית ותמיד יכולים למכור מניות. אם נמצא חברה מתאימה ונרצה לרכוש אותה, נמצא את הדרך".

אז תשקלו גיוס הון בבורסה?

"לא נגייס הון במחיר המניה הנוכחי. החברה שווה הרבה יותר מהשווי שבו היא נסחרת היום בבורסה".

תגיות