אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר מאבד גובה אחרי קביעת היציג: נסחר תמורת פחות מ-3.6 שקלים צילומים: בלומברג

הדולר מאבד גובה אחרי קביעת היציג: נסחר תמורת פחות מ-3.6 שקלים

פריקו: "סביר להניח שבנק ישראל יעשה בימים הקרובים כמיטב יכולתו - על מנת שלא לאפשר לדולר להיחלש אל מתחת לרמה של 3.55 שקלים לדולר"

06.10.2010, 17:20 | אמנון אטד וגיל קליאן

הדולר לא מפסיק לרדת, ונחלש היום (ד') מול השקל. הדולר ממשיך להיחלש אחרי קביעת השער היציג בצהריים ונסחר בשעות האחרונות תמורת 3.58 שקלים - ירידה של 0.6% בהשוואה לשער היציג.

מרים שיינבלום, מנהלת זירת המסחר בפריקו, מסרה ל"כלכליסט": "בנק ישראל שומר את הקלפים קרוב לחזק ומשתדל לחזק את אי הוודאות לגבי עיתוי ההתערבות המהותית שהוא יבצע. לטווח הארוך השקל ככל הנראה ימשיך להתחזק מול הדולר בהתאם להיחלשותו של המטבע האמריקני בעולם. סביר להניח שבנק ישראל יעשה בימים הקרובים כמיטב יכולתו על מנת שלא לאפשר לדולר להיחלש אל מתחת לרמה של 3.55 שקלים לדולר".

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.601 שקלים, ירידה של 0.5%. שערו היציג של היורו נקבע על 4.9782 שקלים, ירידה של 0.1%.

אתמול התערב בנק ישראל בצורה מאסיבית יחסית במסחר ורכש סכום של כ-200 מיליון דולר. מהלך זה לא מנע מהדולר לסגור בירידה מול השקל. אתמול, שערו היציג של הדולר נקבע על 3.6180 שקלים, ירידה של כ-0.3%. ההתערבות של בנק ישראל אתמול היתה הגדולה מאז יום שישי האחרון, כאשר במהלך השבוע התערב הבנק המרכזי ברכישות קטנות יותר בהיקפים של עשרות מיליוני דולרים.

במסיבת העיתונאים שקיים השבוע אמר נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר, כי ימשיך במדיניות רכישת מטבע החוץ גם בעתיד. 

לפי הערכות, בחודש שעבר הסתכמו רכישות המט"ח של בנק ישראל ביותר מ-700 מיליון דולר. את הנתון המדויק של היקף רכישות המט"ח בספטמבר צפוי בנק ישראל לפרסם בימים הקרובים. רכישות אלה מצטרפות ל-600 מיליון הדולרים שרכש בנק ישראל באוגוסט ולמאות מיליוני הדולרים שהוא כבר רכש בימים הראשונים של אוקטובר.

מאז המעבר משיטת רכישות המט"ח הקבועות לשיטת הרכישות המזדמנות, בתחילת אוגוסט 2009, רכש כבר בנק ישראל מטח בהיקף מצטבר של יותר מ- 19 מיליארד דולר. סך רכישות מטבע החוץ שביצע בנק ישראל מתחילת המהלך, בחודש מרץ 2008, מסתכם כעת בכ-39 מיליארד דולר.

פעילים בשוק מטבע החוץ העריכו השבוע כי בעקבות הפערים הגדלים בין הריבית על השקל לריביות על הדולר ועל היורו, יימשך גם בעתיד הנראה לעין זרם מטבע החוץ לארץ - דבר שצפוי לגרום להתחזקות נוספת של השקל מול המטבעות החשובים בעולם.

מי שעוקב בדאגה אחרי שער הדולר הם היצואנים - אתמול אמר ל"כלכליסט" לייזי ינאי, נשיא וריפון ישראל: "לדעתי שער דולר של 3 שקלים הוא הקו האדום לגמרי. היצואנים סובלים ושלא ינסו להסיט הדעת משם. הבעיה שאני מדבר עליה לאור הירידה בשער הדולר היא שמרכזי הפיתוח הופכים להיות יקרים. הסבלנות של מעסיקים אמריקאים לעלייה של 36% בשכר העבודה (אם הדולר יגיע ל-3 שקלים) ללא עלייה בתפוקה היא נמוכה מאוד".

תגיות