אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"ההחלטה האחרונה היא שקובעת" צילום: עמית שעל

"ההחלטה האחרונה היא שקובעת"

רמי תמיר, שמחזיק לצד בני שניידר בשיא האקזיטים המוצלחים בישראל: "היינו צריכים לקבל החלטה שהיתה מחויבת הרבה יותר למשקיעים מאשר לחזון הראשוני שלנו"

06.10.2010, 11:43 | אסף גלעד

רמי תמיר, שמחזיק לצדו של בני שניידר בשיא האקזיטים המוצלחים בישראל, הוא דוגמה בולטת למסקנתו של פישר, ולפיה היכולת לפשרה וחוש ריח מפותח הם שמביאים לאקזיט מוצלח.

לגרום לברק להכות פעמיים מיתוס היזם הסדרתי עומד למבחן שורה של יזמים סדרתיים ישראלים כמו שלמה טובול, איתי בוגנר ואמיר מורד נאלצו למכור לאחרונה במחירי הפסד מיזמי הייטק מבטיחים. חוסר היכולת שלהם להביא את המיזמים לשלב האקזיט או ההנפקה מעלה תהיות ביחס למיתוס היזם הסדרתי. האם הצלחה ראשונית מעידה בהכרח על הצלחה עתידית? אסף גלעד, 10 תגובותלכתבה המלאה

תמיר, שמכר את פנטאקום ופי קיוב לסיסקו תמורת 318 מיליון דולר ואת קומראנט לרד הט ב־107 מיליון דולר, טוען שהיכולת לקבל החלטות קשות בזמן המתאים מובילה לאקזיט. "כשהקמנו את קומראנט דיברנו בינינו שניקח את החברה הכי גבוה שאפשר, אבל עם הזמן הבנו שהיא לא תקבל את הבמה שהיא נזקקה לו. היינו צריכים לקבל את ההחלטה, שהיתה מחויבת הרבה יותר למשקיעים שלנו מאשר לחזון הראשוני שלנו. כשהבנו שלא נוכל להתחרות בכל העולם, יצרנו את השותפויות המתאימות, שהובילו לרכישה".

גם היום תמיר לא מתחרט על המכירה. "האם ההחלטה ללכת עם המשקיעים שלנו ולוותר על החלום היתה טעות? נראה שלא. כשהחברה נמכרה הועסקו בקומראנט 40 עובדים, ומאז היא גדלה ב־30 איש נוספים. אנשים שאז סחבו את הכל על גבם כסטארטאפיסטים פורחים היום במסגרת החדשה, והחברה נהפכה למרכז פיתוח פורח של רד הט בישראל. אז היזם הסדרתי לוקח סדרה של החלטות, אבל בסוף ההחלטה האחרונה היא שקובעת".

תגיות