אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמנכ"ל החדשנות בדויטשה טלקום: "חושבים להיכנס לענף ה-VoIP" צילום: עמית שעל

סמנכ"ל החדשנות בדויטשה טלקום: "חושבים להיכנס לענף ה-VoIP"

תומאס קורן, שביקר בארץ כאורחם של "גאראז' גיקס" ויוסי ורדי, אומר כי ענקית הטלקום עשויה להגביר כאן את נוכחותה, וכי היא החלה לבחון שיתופי פעולה עם מרכזי פיתוח זרים בישראל

06.10.2010, 17:57 | אסף גלעד

תומאס קורן, סמנכ"ל החדשנות של דויטשה טלקום, מכר בעברו 5 חברות סטארט-אפ כיזם סדרתי, אבל כיום הוא מחזיק באחד התפקידים שיכולים להוציא יזם חופשי מכליו: סמנכ"ל חדשנות בענקית טלקום גרמנית.

"דויטשה טלקום נתפסת מבחוץ כחברה שלא קל לה להתמודד עם חברות צעירות בהיבט של מהירות העבודה או הביורוקרטיה", מספר קורן, "כשהגעתי אליה, פגשתי באנשים עם רקע של הנהגת ספינות דגל גדולות. אבל אני כאן בשביל לפתוח את הדלת בפני כמה שיותר חברות, גם ישראליות, לעבודה איתנו. הטכנולוגיות הטובות ביותר מגיעות בדרך כלל מבחוץ".

קורן, שהגיע לישראל כאורח מועדון יזמי הטכנולוגיה "גראז' גיקס" בחולון, וכאורחו של המשקיע הסדרתי יוסי ורדי, משמש כציר המרכזי שבין ענקית התקשורת הגרמנית לבין מרכזי החדשנות שלה בישראל.

כיום מפעילה דויטשה טלקום מעבדת חדשנות באוניברסיטת בן גוריון בנגב, ומעסיקה שם כ-30 בעלי דוקטורט ועוד 70 מאסטרנטים, שמבצעים עבורה עבודות מחקר בתחום התוכנה. אחד המחקרים המעניינים של המרכז בנגב עסק בבדיקת אבטחת המידע של מערכת האנדרואיד של גוגל, ובסיכונים הטמונים לא רק למשתמשים בה, אלא לרשת של מפעילת הטלפון עצמה.

קורן (מימין) עם יוסי ורדי, בביקור בגארז קורן (מימין) עם יוסי ורדי, בביקור בגארז' גיקס בחולון | צילום: עמית שעל קורן (מימין) עם יוסי ורדי, בביקור בגארז

"יש לנו נוכחות מצומצמת בישראל, שהחלה רק לפני כחמש שנים", מודה קורן, "אבל היינו רוצים לשנות את זה. אנחנו רוצים ליהנות ממה שיש לישראלים להציע בתחום התוכנה לענף הטלקום, ענף שהפך למוטה תוכנה בלאו הכי. נוסף על כך, התחלנו לבחון שיתופי פעולה עם מרכזי פיתוח זרים בישראל, כמו אלה של סיסקו, IBM, מיקרוסופט וסאפ".

קורן מבקש לאתר בישראל חברות שעשויות לעניין את דויטשה. בעבר אף היתה החברה הגרמנית קרובה לרכישת ג'ג'ה, אך בסופו של דבר היא נמכרה לטלפוניקה המתחרה. מבחינת הסמנכ"ל, הצורך הקריטי ביותר כיום של דויטשה טלקום טמון דווקא בטכנולוגיית הרשתות. "מרבית ההכנסות של חברות הטלפוניה מגיעות כיום משירותי קול, אבל הולכות לבניין של רשתות", הוא מסביר, "סטארט-אפים שיוכלו להקל על פרישה של טכנולוגית רשתות חדשה, ולהקל על יותר ויותר משתמשי סלולר, יזכו לעניין רב".

לדבריו, הוא צופה שתי מגמות עיקריות בענף התוכנה בסלולרי: "תהיה למפתחים חיצוניים אפשרות לפתח לא רק אפליקציות למשתמש הפרטי, אלא לתרום שכבות שלמות של קוד גם לליבת המערכת. יותר ויותר שכבות תוכנה ייפתחו לידיה של קהילת המפתחים. המגמה השנייה קשורה ביישומי קול: פרת המזומנים הבאה של רשתות הסלולר תתבסס על טכנולוגיות כגון המרת קול לטקסט וההפך, אבטחת מידע מבוססת חתימת קול והפעלת הטלפון על ידי פקודות קוליות. ישנן טכנולגיות רבות לזיהוי משתמשים באמצעות תווי פניהם. אם אתה מחזיק בטכנולוגיה של זיהוי ודאי של משתמש לפי חתימת הקול שלו, יש לך כרטיס כניסה לעמק הסיליקון".

ומהי עמדתה של דויטשה באשר לאימוץ טכנולוגיות קול על גבי הרשת (VoIP), שעד כה חברות הטלקום החרימו?

"אישית אני מאוד אוהב את סקייפ ומשתמש בה רבות בחיי הפרטיים. אני חושב שבקרוב יוסרו חסימות שהטילו מפעילות שונות על סקייפ. לנו בדויטשה טלקום יש פתרונות חדשניים על הטלפונים שלנו, החל מ-Google Voice ועד סקייפ, ואנחנו בוחנים כיצד להיכנס לשוק הזה בעצמנו. עוד תראו מוצרים שלנו בתחום ה-VoIP".

תגיות