אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלומברג: ייתכן וההתערבויות של מדינות ה-G-20 בשוק המט"ח רק החלו צילום: בלומברג

בלומברג: ייתכן וההתערבויות של מדינות ה-G-20 בשוק המט"ח רק החלו

למרות ששערי מט"ח נמוכים יכולים לסייע לכלכלה לצמוח על ידי תמיכה בייצוא, הסכנה היא שהצעדים יובילו לפיחותים ומהלכי הגנה מצד המדינות שיפגעו בצמיחה העולמית

07.10.2010, 12:07 | בלומברג
ייתכן שהמרוץ להוזלת המטבעות רק החל, ומדינות מיפן ועד ברזיל מנסות להשיג יתרון תחרותי במסחר בינלאומי, כך מעריכים פעילים מרכזיים בשוק המט"ח העולמי.

בחודש שעבר יפן התערבה לראשונה מזה שש שנים כדי למתן את הין, וסין הודפת קריאות להאצת ייסוף היואן. במקביל, חידוש פוטנציאלי של תוכניות לרכישת נכסים בבריטניה ובארה"ב עשויות להוביל לירידות במטבעות שלהן. לדברי UBS, ה"מגה-מגמה" של ההתערבויות תעכיר את שוק המט"ח בעשור הקרוב, המגלגל כעת 4 טריליון דולר ליום.

אף ששערי מט"ח נמוכים יכולים לסייע לכלכלה לצמוח על ידי תמיכה בייצוא, הסכנה היא שהצעדים יובילו לפיחותים ומהלכי הגנה שיפגעו בצמיחה העולמית. שר האוצר הברזילאי גווידו מנטגה, שליח לפגישות השנתיות של קרן המטבע העולמית שהתקיימו השבוע בוושינגטון, אמר בסוף ספטמבר כי כבר מתחוללת "מלחמת מטבע" עולמית.

"יש סכנה אמיתית בנקיטת גישה חד צדדית", אמר מנסור מוהי-אודין, ראש יחידת אסטרטגית מט"ח עולמית ב-USB בסינגפור, סוחר בחטיבת המט"ח השנייה בגודלה בעולם. "יותר מדינות יתערבו ואחרות יחלישו את מטבעותיהן בשוגג", הוסיף.

תגיות