אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפאניקה של משקיעי גבעות לעומת האמון של משקיעי רציו צילום: חיים צח

הפאניקה של משקיעי גבעות לעומת האמון של משקיעי רציו

הפיאסקו סביב הדו"ח ההנדסי שלחה את גבעות לירידות שנעצרו רק עם בואו של גיורא איילנד. העולם התחתון לא הפריע למשקיעי רציו להקפיץ את המניה

07.10.2010, 14:49 | חנן פייגנבאום

בחודש שעבר חוו שתיים משותפויות חיפושי הנפט והגז הבולטות בישראל, רציוו גבעות עולם, פרשיות שהסעירו את השוק. אלא שמבדיקת "כלכליסט" עולה כי תגובת המשקיעים לכל אחת מהפרשיות היתה שונה בתכלית.

באשר לרציו, באמצע ספטמבר פורסמו מסמכי הבוררות בין משפחות לנדאו ורוטלוי לבין שותפן העסקי שלומי שוקרון, אשר חשפו כיצד הידרדר, לכאורה, הסכסוך העסקי לפנייה לגורמים בעולם התחתון כדי שישמשו כבוררים.

ביום המסחר שלאחר התפוצצות הפרשה (15 בספטמבר) נפלו יחידות ההשתתפות של רציו ב־8% ל־36.7 אגורות. אלא שחששם של המשקיעים נמשך יום אחד ובלבד, ומאז ה־16 בספטמבר זינקה יחידת ההשתתפות של רציו ב־27% והיא משקפת כעת לשותפות שווי של 3.2 מיליארד שקל - רק 5% פחות משווי השיא שלה שנקבע לפני כחודש.

בגבעות הסיפור היה שונה. הפרשה החלה בהוראת רשות ניירות ערך להפסיק את המסחר ביחידות ההשתתפות בשל אי־הבהירות סביב הדיווח לבורסה, שנגע לממצאי הדו"ח ההנדסי בקידוח מגד 5. לאחר כמה ימים התירה הרשות את פרסום הדו"ח - שעורר פולמוס נרחב סביב שאלת המסחריות של מגד 5. גבעות כינסה אסיפה סוערת שבה תקפו המשקיעים את יחסן של רשות ני"ע והתקשורת לחברה.

תגובת המשקיעים לאי־הבהירות בגבעות היתה דרמטית הרבה יותר לעומת התגובה לסכסוך ברציו, ועם חידוש המסחר בגבעות ב־26 בספטמבר קרסו יחידות ההשתתפות בתוך יום אחד ב־25%. עד סיום המסחר ביום שני האחרון נחתך שווי השוק של גבעות ב־37% לכ־700 מיליון שקל. ואולם, בעקבות דיווח כי גבעות פנתה לאלוף (במיל') גיורא איילנד בבקשה לקבלת ייעוץ נבלמו הירידות, ומחיר יחידות השתתפות עלה ביומיים האחרונים ב־9%.

תגיות