אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הניו יורק פוסט: רוביני הוא תופעה תקשורתית ולא כלכלן רציני צילום: בלומברג

הניו יורק פוסט: רוביני הוא תופעה תקשורתית ולא כלכלן רציני

במאמר דעה חריף תוקף כתב העיתון צ'רלס גספריאנו את הכלכלן נוריאל רוביני - ומאשים אותו כי תחזיותיו אינן מדוייקות והמשקיעים המתוחכמים מתעלמים ממנו

10.10.2010, 12:59 | סוכנויות הידיעות

במאמר ביקורת חריף טוען כתב הניו יורק פוסט צ'רלס גספריאנו, כי בניגוד לדעה הרווחת, לפיה הכלכלן נוריאל רוביני הוא בעל תחזיות מדויקות ואף חזה את המשבר הכלכלי האחרון, למעשה רוב המשקיעים המתוחכמים מתעלמים ממנו.

לטענת גספריאנו הסיבה העיקרית לכך היא שרוב התחזיות שלו שגויות או מאוחרות ואילו הפתרונות שהוא מציע יובילו קרוב לוודאי למשבר כלכלי נוסף. הוא מדגיש כי רוביני הוא ככל הנראה הכלכלן המוכר ביותר בעולם, פרופסור באוניברסיטת ניו יורק שידוע בשל המסיבות שהוא עורך בלופט היוקרתי שלו בשכנות טרייבקה בניו יורק, אליהן מוזמנים "נשים זרות מושכות וסלבריטאים בתחום הכלכלה".

זו כנראה אחת הסיבות לכך שרוב הכלכלנים האמריקאים איתם שוחח גספריאנו מתייחסים אליו יותר כאל תופעה תקשורתית ופחות ככלכלן רציני. גספריאנו מדגיש כי אינו מכיר ולו משקיע אחד שמשתמש באופן קבוע בתחזיות שלו, מהסיבה הפשוטה שהן לא עומדות במוניטין התקשורתי המרשים שיצא לו.

הדוגמה הבולטת ביותר היא התחזית העגומה של רוביני לגבי עתיד הכלכלה ב-2004, אז אמנם חזה משבר כלכלית מתקרב אך לא בשל בועת הנדל"ן. רוביני חשש שהסינים יצמצמו את היקף רכישות האג"ח האמריקאיות, וכתוצאה מכך הדולר ייאבד מערכו. התיאוריה אולי נשמעת הגיונית אומר גספריאנו, אך בפועל היא לא התגשמה. רק באוגוסט 2006 החל רוביני לדבר על משבר דיור, אך הוא לא היה היחיד, מספר כלכלנים ומשקיעים מובילים כמו ג'ון פולסון ציינו אף הם את הסבירות למשבר נדל"ן, לדברי גספריאנו.

דוגמה עדכנית יותר מתייחסת לזהב. רק לפני שנה הכריז רוביני על עליית מחירי הזהב כבועה שסופה להתפוצץ. אולם עד כה מחירי הזהב רק המשיכו לעלות.

גספריאנו מסיים את המאמר באזהרה לאובמה ולתקשורת לא להקשיב באופן עיוור לעצות של מי שזכה לכינוי "ד"ר דום", שנוטה לטעות לעיתים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
תגובה ל-1
לפי דעתי, אתה טועה מאוד בניתוח שלך. 1.ארה"ב כבר איבדה את התעשייה שלה, הפחתה של הדולר אומנם תתרום לייצוא בארה"ב, אך לא עד כדי כך מפני שאין להם כבר בסיס תעשייתי. 2.הדפסת דולרים תוביל לפיחות בדולר, מה שיוביל לאינפלציה משותללת בארה"ב. מה שאומר שהערך קנייה של כל מי שמחזיק דולרים יירד משמעותית, ולכן כל השטויות שהאמריקנים קונים בוול-מארט יעלה הרבה יותר. 3. לגביי הערה שלך על פישר, הדרך שבה פישר קונה דולרים היא פשוטה. פישר פשוט מדפיס שקלים וקונה איתם דולרים ועל ידי מפחית את ערך השקל , ומעלה את ערך הדולר. מה שתורם רבות לכך שכל המחירים בסופר הרבה יותר יקרים מבעבר (גם זה שהפד מדפיס דולר עוזר), כמו כן, עוד עדות לאינפלציה בישראל היא עליית מחירי הנדל"ן. אני מקווה שתגובתי עזרה לך.
ארז , איפavu  |  12.10.10
1.
ארצות הברית לא נפלה בגלל משבר נדלן... זה שקר שממשיכים לטפטף לציבור...
הסיבה לנפילה של הכלכלה האמריקאית היא פשוט מאוד המטבע החזק שלהם ויוקר העבודה שגרם למפעלים רבים פשוט מאוד לסגור את שעריהם ולנדוד לסין שם הייצור זול עשרות מונים. כמובן שהדבר הזה גרם לעלייה באבטלה בארצות הברית, דבר שגרם למי שלקח משכנתא ופוטר לאי יכולת להחזיר את המשכנתא, דבר שגרם למשבר הנדלן. אבל חשוב לדעת שהמשבר נובע מזה שמפעלים רבים נדדו ונודדים גם עכשיו למזרח. זו הסיבה גם שארצות הברית לוחצת על סין להעלות את היואן והסיבה שעכשיו ארצות הברית מנסה להוזיל את שער הדולר. אני לא כלכלן ולא מתיימר להיות כזה אבל נראה לי שהדרך היחידה ליציאה מהמשבר היא על ידי הדפסת דולרים, פשוט מאוד, דבר שיוזיל את שער המטבע באופן מיידי, פשוט להדפיס כסף, הכי קל בעולם. ולעניינינו, לא מבין למה בנק ישראל ממשיך לרכוש דולרים ולא מדפיס כסף (שקלים) כדי להוזיל את שער השקל, הרי ברור שהדולר צפוי לרדת בשיעורים ניכרים והרכישות שעושים היום יגרמו להפסדים רציניים כשננסה להיפטר מהדולרים שנרכשו. אני אשמח לקרוא תגובות חכמות לתגובה שלי.
לא מזגזג  |  10.10.10