אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צעצוע לעשירים: אסלה מזהב

צעצוע לעשירים: אסלה מזהב

מוזיאון יעקב אגם הולך ונבנה בעיר הולדתו, ראשון לציון, והתוכניות חושפות דמיון מדהים לרמפה במוזיאון גוגנהיים בניו יורק. ואם מחירו המאמיר של הזהב לא מרתיע - עכשיו אפשר לרכוש אסלת זהב תמורת 20 אלף דולר ומעלה

12.10.2010, 17:02 | דקל גודוביץ

ברחוב רוטשילד, רחובה הראשי וההיסטורי של ראשון לציון, הולך ומוקם בימים אלה מוזיאון יעקב אגם, שיציג את עבודותיו של האמן שנולד וגדל בעיר. אחרי שהפרויקט היה תקוע שנים ארוכות, פעל ראש העירייה, דב צור, להאיץ את העבודות, והמבנה צפוי להיפתח בשנת 2012.

עלותו של הפרויקט כ־32 מיליון שקל, ותכנן אותו האדריכל דוד נופר, בליווי יעקב אגם עצמו. ברוח עבודותיו הדינמיות והגיאומטריות של אגם, שיוצרות דיאלוג עם הצופה בסגנון האמנות האופטית, גם המוזיאון נבנה כמבנה זורם, גיאומטרי וצבעוני מאוד. מבחוץ הוא יחופה בלוחות של פח צבעוני, ועדיין לא נקבע סופית אם תהיה זו עבודה של אגם. ברחבת הכניסה המשולשת יקבל את הבאים יער של עמודים צבעוניים.

אילוסטרציה של פנים מוזיאון יעקב אגם. תוכנן ברוח עבודותיו אילוסטרציה של פנים מוזיאון יעקב אגם. תוכנן ברוח עבודותיו אילוסטרציה של פנים מוזיאון יעקב אגם. תוכנן ברוח עבודותיו

המוזיאון יכלול שני אגפים ריבועיים, באחד מרכז למידה והתנסות ובשני מרכז חוויה ויצירה עם תיאטרון רב־בימתי. בין שני האגפים יקשר חלל מרכזי עגול, ובו רמפה המובילה לחדרי גלריות האמנות. חלל זה מזכיר, כמובן, את מוזיאון הגוגנהיים בניו יורק, ואין זה פלא: אגם הציג בשנות השמונים לאורך המעקה של הרמפה בגוגנהיים עבודה שכבר הגיעה בשלמותה לישראל, ותוצג מחדש על המעקה בראשון לציון.

השקעה בזהב

מחירו של הזהב מרקיע שחקים בימים אלה, ולמי שיש תקציב לכך, חברת Inax היפנית משווקת אסלות מזהב (20,000–40,000 דולר). חברת ויטרהפורם האמריקאית יוצאת, מצדה, בסדרת כיורים מוזהבים, שעשויים משתי שכבות זכוכית שביניהן כלואים עלי זהב בצורות שונות (מ־2,650 דולר).

אסלות מיפן אסלות מיפן אסלות מיפן

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מוזיאון יעקב אגם: למה על שטח ציבורי-יש לו אישית שטח ברחוב רוטשילד..
עד כמה שזכור לי : ליעקב אגם חלק בבנין ברחוב רוטשילד פינת זינגר. במקום היה פעם סופרמרקט (הריבוע הכחול) אח"כ "שביל" למוצרי מזון ולבסוף עד לאחרונה:מכון ספורט. מכיוון שהבנין (בית משותף) צמוד לבית קנר,ניתן לשלב את בית קנר במוזיאון. הבנין הוא בגיל של מעל 40 שנה וטוב היה אם היו מורידים אותו ומקימים מגדל מגורים עליו ועל המגרש הסמוך. אני לא גר שם. לפני שנים גרתי שם.המידע זרם אלי מכיוון שהייתי בוועד(בצעירותי..)לצורך גביה.
יוסף רותם , שפילה  |  17.10.10
לכל התגובות