אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": טיב טעם בוחנת הקמת רשת בתי קפה ומעדניות צילום: ערן יופי כהן

בלעדי ל"כלכליסט": טיב טעם בוחנת הקמת רשת בתי קפה ומעדניות

החברה הגישה הצעה לרכישת לחם ארז כדי להשתמש בתשתית הסניפים לבניית רשת מעדניות, ובמקביל היא בוחנת שיתוף פעולה עם רשת ארקפה

12.10.2010, 07:06 | אורנה יפת

רשת טיב טעם בוחנת פתיחה של רשת מעדניות משולבות בבתי קפה ומאפיות, כך נודע ל"כלכליסט". הרשת מעוניינת לפתח קונספט של מעדנייה עם מקומות ישיבה, שבה יימכרו לחמים טריים, גבינות, נקניקים, יין, שמן זית, קפה, מאפים וכריכים. את ההשראה לקונספט שואבת טיב טעם מרשת הבייקרי הצרפתית PAUL, שבה מוגשים ונמכרים לחמי פרימיום, כריכים, עוגות, מאפים מתוקים ומלוחים, קינוחים וסלטים.

עוד נודע ל"כלכליסט", כי טיב טעם הגישה הצעה לרכישת רשת לחם ארז, הנמצאת בהקפאת הליכים, כדי להשתמש בפלטפורמה שלה לבניית רשת המעדניות. הרשת הגישה הצעה לרכישת לחם ארז בסכום נמוך של בין 200 ל־300 אלף שקל רק כדי להיכנס לתהליך הרכישה אך טרם ערכה בדיקה מקיפה לרשת. בטיב טעם בוחנים את רכישת לחם ארז בשיתוף עם רשת בתי הקפה ארקפה, אך האחרונה ככל הנראה אינה מעוניינת ברכישת לחם ארז ולא הגישה הצעה לנאמן הרשת. בשלב זה עדיין לא ברור תחת איזה מותג תפעיל טיב טעם את רשת המעדניות החדשה.

הרשת איננה מעוניינת ברכישת מפעל הלחמים של לחם ארז, אלא בסניפים בלבד, שכן ללחם ארז סניפים במיקומים אטרקטיביים. שלושה מסניפי לחם ארז, בבעלות מלאה של הרשת, נמצאים בתל אביב ברחובות אבן גבירול, יהודה המכבי ושנקין.

הכניסה לתחום הבייקרי והרחבת תחום המאפים סינרגטיות לרשת טיב טעם, שכבר כיום משווקת בסניפים לחמים חצי אפויים של פילסברי שאותם היא אופה במקום. בנוסף אופה הרשת בסניפים מאפים מתוקים ומלוחים, ומעוניינת לפתח את התחום. גם בתחום הגבינות והנקניקים לטיב טעם יתרון משמעותי, שכן היא רשת לא כשרה המפעילה בסניפים מעדניות של גבינות ונקניקים ייחודיים המיובאים מחו"ל, שאותם היא תוכל למכור במקביל ברשת הבייקרי.

 

חגי שלום, הבעלים של טיב טעם, מסר בתגובה: "אנחנו בוחנים מדי פעם כניסה לתחומים סינרגטיים לפעילות של טיב טעם, ואין כרגע כל החלטה לרכוש את לחם ארז, ואם כן, יחד עם מי. הדברים נמצאים בשלב ראשוני של בחינה".

תגיות