אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראיון "כלכליסט" - מנכ"ל ביג: "זיהינו הזדמנות של פעם בדור" צילום: עמית שעל

ראיון "כלכליסט" - מנכ"ל ביג: "זיהינו הזדמנות של פעם בדור"

התוכנית: להנפיק את ביג USA לפי שווי של 75 מיליון דולר. מנכ"ל קבוצת ביג איתן בר זאב מתכוון להכפיל את ההשקעות בארה"ב ל־100 מיליון דולר: "מחירי הנכסים שמתאימים לנו בשפל יוצא מהכלל"

12.10.2010, 12:19 | שי פאוזנר

קבוצת ביגשבשליטת האחים יהודה ורוני נפתלי מתכננת להנפיק את החברה־הבת ביג USA, המשקיעה במרכזים מסחריים פתוחים בארצות הברית. "אחרי ההנפקה תחזיק ביג ב־60%–80% מביג USA", אמר אתמול מנכ"ל הקבוצה איתן בר זאב ל"כלכליסט".

לדברי בר זאב, ביג USA מתכננת גיוס של 15 עד 30 מיליון דולר (כלומר לפי שווי של כ־75 מיליון דולר - ש"פ). "נמכור עד 40% מהון החברה בשלב ראשון. בהמשך נשקול להידלל עוד יותר - תלוי בהצלחה של ההשקעות".

ביג USA מחזיקה בחלקים מ־22 מרכזי מסחר בארה"ב, לאחר ארבע עסקאות שבמסגרתן רכשה נכסים בשווי כולל של 518 מיליון דולר, שלוש מהן בוצעו בשותפות עם קרן הריט הענקית קימקו, המתמחה בהשקעה ובניהול מרכזי מסחר בארה"ב. העסקה הבולטת בוצעה לפני כארבעה חודשים, כשקימקו וביג USA רכשו יחד תיק נכסים ובו 15 מרכזי מסחר.

ביג USA עצמה השקיעה ברכישת הפורטפוליו כ־50 מיליון דולר, ולדברי בר זאב "בכוונתנו להכפיל את ההשקעות ל־100 מיליון דולר לאחר ההנפקה. במקביל לגיוס אנו מתכננים להיכנס לשותפויות עם מוסדיים ישראליים, כמו חברות ביטוח.

"ההחלטה לפעול בארה"ב נולדה אצלנו כבר בתחילת 2009. אני מאמין שיש פה הזדמנות של פעם בדור", אומר בר זאב ל"כלכליסט". "רמות המחירים שבהן אפשר לרכוש כיום נכסים שמתאימים לנו נמצאות בשפל יוצא מהכלל".

אנליסטים רבים מעריכים שהתחתית במשק האמריקאי עוד רחוקה. זה לא נראה לך כמו שוק מסוכן מאוד?

"אני חושב שהההזדמנות גדולה מספיק כדי שתצדיק את ההשקעה. אם ניקח את מדד דאו ג'ונס כדוגמה, אז אם המדד רשם שפל של כ־6,500 נקודות, קשה להניח שנראה אותו צולל גם ל־4,000".

הגדרתם כלל אצבע לגבי אורך ההשקעה - מתי תרצו לראות אקזיטים בנכסים הללו?

"אני מרגיש נוח לומר שאנחנו יכולים לחכות 3–5 שנים בשקט, לראות תזרים שיצדיק את ההשקעה בנכסים האלו ולהגיע לנקודה שנוכל לממש".

רוב הנכסים שרכשתם אינם מאוכלסים בתפוסה מלאה.

"הסיכוי שנראה עוד ירידה דרמטית בתפוסה הוא נמוך. הנכסים כבר עשו את הירידה שלהם בתפוסה, לרמות של 80% בערך. אם נראה נכס שיירד ל־40% תהיה לנו בעיה, אבל אני מאמין שלא יהיו כאלה".

המינוף בחלק מההשקעות הגיע ל־90%. מי מוכן לאפשר מינוף כזה?

"העסקה שבה רכשנו 15 מרכזים מסחריים עם קימקו היתה היחידה שבה הגענו לרמת המינוף הזו, אבל זה אירוע בודד שבו רכשנו את הנכס עם המינוף הישן שקיבל. שילמנו 37 מיליון דולר על שווי נכסי של 422 מיליון דולר בהלוואות נון ריקורס, שצריכים להחזיר אותן עד 2018.

"אני מאמין בנכסים האלה, אבל אם נראה נכס מסוים שיש בו בעיה, נוכל להחזיר אותו לבנק בסוף התקופה, כשרמת התזרים עדיין מצדיקה את ההשקעה. מקסימום הפסדנו את הקרן".

תגיות