אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"עד כה לא הושג יישום מוצלח של נהלי חלוקת הבונוסים בבנקים" צילום: shutterstock

"עד כה לא הושג יישום מוצלח של נהלי חלוקת הבונוסים בבנקים"

ועדת באזל שהציבה כללים בינלאומיים לניהול ההון בבנקים: העיקרון של הצמדת השכר לסיכונים התגלה כמאתגר במיוחד. בינתיים הרגולטורים בעולם עדיין מנסים למצוא דרך לפיקוח על הבונוסים של הבנקאים

15.10.2010, 12:54 | סוכנויות הידיעות
הבנקים לא מצליחים ליישם תוכניות לחלוקת בונוסים שאמורות למנוע את סוג לקיחת הסיכונים שהיו בין הגורמים למשבר הכלכלי. כך טוענת קבוצת רגולטורים לסקטור הבנקאות העולמי.

העיקרון של הצמדת השכר לסיכונים "התגלה כמאתגר במיוחד", הודיעה ועדת באזל לפיקוח על הבנקים, שהציבה כללים בינלאומיים לניהול ההון בבנקים. לפי הוועדה, "נכון לאוקטובר 2010, לא הושג יישום מוצלח של נהלי חלוקת הבונוסים בבנקים".

מחוקקים ברחבי העולם האשימו את הבונוסים כאחראים ללקיחת הסיכונים המוגזמת שהובילה למשבר הכלכלי האחרון. ועידת הפיקוח האירופית על הבנקים הודיעה בשבוע שעבר כי הבנקאים צריכים לקבל רבע מהבונוסים שלהם בתשלום כספי מיידי. כמו כן, הבנקים צריכים לעכב תגמולים במניות לתקופת זמן משמעותית "כדי להבטיח שנבנים התמריצים המתאימים" ועל מנת להבדיל לגמרי בין תשלומי המניות והכסף.

לפי הדו"ח, הרגולטורים עדיין מנסים למצוא "את הדרך המתאימה ביותר" לפיקוח על הבונוסים המובטחים לעובדים החדשים.

לטענת ועדת באזל, הכללים המחייבים בנקאים להשיב את הבונוסים שלהם אם הבנק חווה משבר פיננסי, צריכים לחול על כל "לוקחי הסיכונים" בבנק, ולא רק על ההנהלה הבכירה והסוחרים. "מדובר בעובדים אינדיבידואלים או קבוצה של עובדים שאולי לא מהווים סיכון ליציבות הפיננסית של מוסד על בסיס אישי", נכתב בדו"ח.

ועדת באזל מורכבת מרגולטורים מרחבי העולם, היא הגיעה להסכם ב-12 בספטמבר שהכפיל את דרישות ההון מהבנקים, חובה שהבנקים צריכים להשלים בתוך 8 שנים.

תגיות