אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - עוד סנונית ביומד בדרך לת"א: גרדיה מדיקל

בלעדי ל"כלכליסט" - עוד סנונית ביומד בדרך לת"א: גרדיה מדיקל

גרדיה, הנשלטת על ידי קרן ההון סיכון הוותיקה מדיקה, רוצה לגייס עד 10 מיליון דולר לפי שווי של 15–20 מיליון דולר

18.10.2010, 07:37 | עומר ענבר

הרוח האופטימית הנושבת בשווקים אינה פוסחת על מגזר הביומד: לאחר שבחודשים האחרונים סבל המגזר מצינון בשוק ההנפקות הראשוניות לציבור, מנסות יותר ויותר חברות פרטיות מתחום מדעי החיים לנצל את חלון ההזדמנויות שנוצר כדי להירשם בבורסה ולגייס כסף. רובן המוחלט של החברות עדיין נמצא בשלב פיתוח ובחינה טכנולוגיים.

בהקשר זה נודע ל"כלכליסט" כי חברת המכשור הרפואי גרדיה מדיקל (Gardia Medical), הפועלת להקטנת הסיכון בתהליך הצנתור, מתכננת לבצע הנפקה ראשונית של מניות בתל אביב. במסגרת ההנפקה, גרדיה - הנשלטת על ידי קרן ההון סיכון הוותיקה מדיקה - רוצה כבר בשבועות הקרובים לגייס עד 10 מיליון דולר לפי שווי של 15–20 מיליון דולר (לפני הכסף).

את המהלך עתידה להוביל כלל פיננסים חיתום, ולפי הערכות, החברה השלימה אך טרם הגישה טיוטת תשקיף ראשונה לרשות ניירות ערך.

המוצר של גרדיה, ה־Gardex, הוא פילטר מונחה תיל (guidewire) המוחדר לחולה בעת הצנתור. תפקידו לקלוט חלקיקים מסוימים המשתחררים בעת ההליך הרפואי - שאם לא ייקלטו בגוף הם עלולים לגרום לסיבוכים שונים ואף לשבץ מוחי ולחסימת כלי דם שונים.

לגרדיה אישור שיווק באירופה (CE), והיא מנהלת מגעים עם מינהל המזון והתרופות האמריקאי, FDA, לרישום המכשיר במסלול המקוצר 510k. מאחר שהחברה עוד נמצאת בשלב בחינת ההיתכנות, היא אינה צפויה לרשום מכירות על המוצר בשנתיים הקרובות.

לפי הערכות, ב־5%–10% מהצנתורים הנעשים כיום נוצרים סיבוכים כתוצאה מהחלקיקים המשתחררים בעת ההליך. ישנן כמה טכנולוגיות שונות שנועדו לקלוט את התסחיפים המשתחררים, ואולם הן מחייבות את הרופא להשתמש בתיל מסוים כאשר לרופא אין אפשרות לבחור את סוג התיל.

הטכנולוגיה של גרדיה נועדה להתגבר על הבעיה הזו, מאחר שהפילטר שפיתחה ניתן לשימוש על גבי סוגים שונים של תיל המשמש לצנתור.

גרדיה מדיקל הוקמה בדצמבר 2006 על ידי היזמים אורי רוזנשיין, בנימין ספנסר, גיל אופיר וקרן מדיקה.

קרן מדיקה שתשתתף בהנפקה, צפויה לפי הערכות לשמור על נתח של כ־40% מגרדיה הציבורית. הקרן, שאותה ייסד ד"ר אהוד גלר בתחילת שנות התשעים, השקיעה עד עתה כ־8 מיליון דולר בגרדיה, ובסבב גיוס נוסף נכנסה הקרן האמריקאית VLSI. ב־2009 השלימה מדיקה אקזיט, שאף הוא היה בתחום מחלות הלב וכלי הדם, כאשר ונטור הישראלית נמכרה לענקית המכשור האמריקאית מדטרוניק ב־325 מיליון דולר. מדיקה ופיטנגו גרפו יחדיו 125 מיליון דולר.

תגיות