אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תומר אבלגון: "ב־2011 נסגור עם חברות מסין אקזיטים בעשרות מיליוני שקלים"

תומר אבלגון: "ב־2011 נסגור עם חברות מסין אקזיטים בעשרות מיליוני שקלים"

לדברי ראש מחלקת מיזוגים ורכישות ברוסאריו קפיטל, הבנקים הסיניים הלוו השנה ללקוחותיהם 75 מיליארד דולר. הכסף הזה מפנה את הסינים ליעדים שונים בעולם וגם אלינו

18.10.2010, 17:33 | גולן חזני

המו"מ לרכישת מכתשים אגןבידי כימצ'יינה וההתעניינות של הקונצרן הסיני ZTE בחברת קומברס מטילים אור על שוק חדש לאקזיטים עבור חברות ישראליות. עד היום התרגלנו לחברות אמריקאיות ברובן, ולעתים אירופיות כמו אסילור הצרפתית - שהצטרפה לשליטה בשמיר אופטיקה בסוף השבוע - שהשקיעו בחברות ישראליות.

סין היא סיפור אחר. למרות הצמיחה החדה של המעצמה הכלכלית העולה, הרי שהתעניינות של חברות סיניות ברכישות בישראל לא היתה צפויה, גם אם מדובר בצעדים ראשונים.

אנחנו נקודה על המפה

לדברי תומר אבלגון, ראש מחלקת מיזוגים ורכישות ברוסאריו קפיטל, מכתשים וקומברס לא לבד. "אנחנו רואים תנועה של הרבה חברות סיניות שמשקיעות בתחומים שונים בעולם, וגם ישראל היא נקודה על המפה עבורן". רוסאריו קפיטל קשור בהסכם עם רשת M&A אינטרנשיונל, שלה יש נציגויות במדינות במזרח אסיה כמו סין, הונג קונג, מונגוליה ותאילנד, וכן באירופה ובאמריקה. "בשוק הסיני רואים התעוררות גדולה בכל הנוגע למיזוגים ורכישות של חברות, ובהחלט יש שם התעניינות גם בחברות ישראליות. עם כל הכבוד לעיסקאות הענק, מה שרלבנטי לא פחות מבחינת הסינים הן עסקאות בהיקף של עשרות מיליוני דולרים, המיד מרקט, ולאו דווקא השוק הגדול".

אבלגון מדבר גם על תחומים ספציפיים: "לאחרונה קיבלנו פניות מכמה גופים סיניים. האחת בתחום האגרו־כימיה, לחברה בינונית שכוללת גם דשנים וגם פיתוח זרעים. פנייה שנייה היא של חברה סינית גדולה שמחפשת חברה ישראלית בתחום הטקסטיל. פנייה שלישית היא לחברה בתחום התוכנה. במקביל", אומר אבלגון, "אנחנו מייצגים גם ישראלים שמחפשים השקעה סינית, או השקעה בסין בעיקר בתחום הנדל"ן".

עד כמה קשה לסגור עסקה מול הסינים?

"זה לא קל. הבדלי התרבות עצומים. אתה יכול לשבת מול נציג של חברה שלהם שיושב מולך דקות ארוכות מבלי להוציא הגה. זה יכול להטריף את הישראלים. אבל בסופו של דבר, השוק הסיני מפותח וממשיך להתפתח ומגשרים על הפערים האלה".

העסקאות של מכתשים וקומברס יכולות לצאת לפועל?

"אם לא היה נושא של שיקולים פנימיים של בעלי המניות, כמו רווחת העובדים, אין ספק שזה היה יוצא לפועל".

יכולות הפיתוח הישראליות

מה הסינים מחפשים בישראל?

"קידמה, טכנולוגיה ויכולות פיתוח. אנחנו לא מעצמה עסקית ויש בעולם חברות גדולות יותר מהישראליות, אבל החברות הישראליות הן מובילות טכנולוגיה ברמה הפיתוחית. זה מאוד מעניין את הסינים שרוצים להיהפך למעצמה בינלאומית. רק בשבוע שעבר שמענו שחברת ענק סינית בתחום האנרגיה השקיעה 4 מיליארד דולר בתחום המחצבים ברפובליקה הדומיניקנית, קנדה וברזיל. הם מחפשים דברים חדשים ואנחנו יעד טוב לזה".

כמה עסקאות יהיו ברמה המעשית בשנה הקרובה מול חברות סיניות, להערכתך?

"להערכתי, ב־2011, בעסקאות של עשרות מיליוני דולרים, יכולות להיות לפחות עשר עסקאות מול חברות סיניות שירכשו חברות ישראליות בתחומים שונים. צריך לזכור שבתחום האנרגיה, למשל, החברות הסיניות עדיין לא הגיעו לאגן הים התיכון. יהיה מעניין להביא את הסינים לכאן בתחום קידוחי הנפט הימיים. עד היום ניסינו לעניין חברות אירופיות, אבל עכשיו נתחיל לעניין גם חברות סיניות. הן באות עם תיאבון גדול, רצון ומשאבים אדירים, שזה שילוב מנצח מבחינת חברות ישראליות. זמינות הכסף בסין היא גדולה. הבנקים הסיניים הלוו ללקוחות שלהם רק השנה 75 מיליארד דולר, שזה 30 מיליארד יותר מהיעד הממשלתי. זה נתון דרמטי שהופך את הכסף בסין לזמין ומפנה את הסינים ליעדים שונים בעולם וגם אלינו".

תגיות