אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"עשר האפליקציות האהובות ביותר בפייסבוק העבירו מידע פרטי"

"עשר האפליקציות האהובות ביותר בפייסבוק העבירו מידע פרטי"

הוול סטריט ג'ורנל מזהיר: שיחקתם פוקר ברשת החברתית? הפרטים האישיים שלכם הועברו למפרסמים. העדפתם את פארמוויל? גם פרטי החברים שלכם נמסרו. פייסבוק: מודעים לבעיה, שוקלים את צעדינו

18.10.2010, 10:07 | יוסי גורביץ
שערוריית פרטיות חדשה בפייסבוק: בדיקה שערך העיתון וול סטריט ג'רנל מצאה כי שורה ארוכה של אפליקציות פופולריות ברשת החברתית הגדולה בעולם העבירו לידי מפרסמים את פרטיהם של המשתמשים שהתקינו אותן, כולל שמותיהם. בשורה של מקרים, העבירו האפליקציות גם את פרטי חבריהם של המשתמשים. כך פירסם העיתון הבוקר (ב').

להערכת הג'רנל, מספר הנפגעים נאמד במיליונים, והוא כולל גם את משתמשי פייסבוק שהפעילו את הגדרות הפרטיות הקפדניות ביותר, כיוון שהאפליקציות מסוגלות להעביר את המידע שלהם אם חבריהם השתמשו בהגדרות פרטיות מקלות יותר. בכך, לכאורה, עוברות האפליקציות על תנאי השימוש של פייסבוק עצמה.

אפליקציות הן חלק מרכזי מהגלישה בפייסבוק, והן מאפשרות למשתמשים לשחק משחקים, או ללמוד על תחומי העניין של החברים שלהם. פרצת האבטחה שמאפשרת את העברת המידע על המשתמשים אמנם מוכרת, ועמדה בלב התלונות כנגד הרשת החברתית בחשד לפגיעה בפרטיות בקנדה, אלא שכעת מסתבר שהאפליקציות מהוות איום לא רק באופן תיאורטי, אלא גם בפועל.

לפי התחקיר, כל עשר האפליקציות הפופולריות ביותר, בהן פארמוויל של זינגה והמשחק Texas Hold 'em Poker, מעבירות מידע של משתמשים למפרסמים ולמנועי מעקב ברשת. שלוש מתוך עשר האפליקציות המובילות, ובהן פארמוויל, גם העבירו את פרטי אנשי הקשר.

פייסבוק הודיעה בתגובה כי היא מודעת לבעיה וכי היא שוקלת את צעדיה, תוך שהיא נמצאת במגעים עם שותפות התוכן שלה. בתוך כך נודע כי הרשת החברתית הקפיאה את חשבונה של חברת האפליקציות LOLApps, שבהן עשו שימוש מיליוני גולשים, ככל הידוע בשל העברת מידע עליהם. מפייסבוק נמסר רק כי האפליקציות הללו הושעו בשל "עבירה על תנאי השימוש של השירות". לפי טקראנץ', לאחר שהאפליקציות הבעייתיות הוסרו, חודשה פעילות חשבון LOLApps.

בשבוע שעבר הוגשה תביעה כנגד פייסבוק בקליפורניה: מגישי התביעה, שמבקשים להכיר בה כייצוגית, טוענים שפייסבוק העבירה למפרסמים שמות משתמשים, הזהים לעתים קרובות לשמותיהם האמיתיים. כמו כן, לפי התביעה, הועבר האתר שבו גלש המשתמש בעת שהוצגה לו הפרסומת.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
גם בלי ללחוץ לייק. גם בכלכליסט. בכל מקום
בעמוד הראשי של כלכליסט רואים 10 אנשים שעשו שם לייק. תמיד 1-2 מהם הם אנשים מהרשימה שלי... ואני בחיים לא עשיתי לייק לכלכליסט או לשום אתר אחר. אז מה? צריוף מקרים? או שפייסבוק עושה משהו לא תקין? או שכלכליסט עושה משהו לא תקין? צירוף מקרים זה בטוח לא...
מארקי מארק  |  18.10.10