אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל דלק אנרגיה: "הטענה שמישהו מחלק את אוצרות המדינה היא שערוריה"

גדעון תדמור בוועידת האנרגיה: "יש מסע דיסאינפורמציה שלם שמלווה אותנו כל יום". בהתייחסו לרווחי יזמי הגז, אמר תדמור כי מדובר בסכומי כסף קטנים ביחס למה שמתואר בתקשורת

18.10.2010, 11:20 | ליאור גוטמן

"אנו חשים ברוחות רעות לחבל במאמץ של כולנו. יש מסע דיסאינפורמציה שלם שמלווה אותנו כל יום. המדיניות הפיסקלית של ישראל צריכה להיעשות על ידי מומחים בתחום. הטענה שמישהו מחלק את אוצרות המדינה היא שערוריה. אם זה היה נכון - איפה התורים של כל החברות הגדולות שבאות לפה?! איך אחרי תגלית תמר החברה היחידה הבינלאומית שבאה לפה היא נובל אנרג'י?!". כך אמר היום (ב') עו"ד גדעון תדמור, מנכ"ל דלק אנרגיה, בהתייחסו לוויכוח הציבורי בעניין העלאת התמלוגים ולפעולת ועדת ששינסקי שבוחנת את מדיניות המיסוי והתמלוגים שנגבים מחברות בתחום הפקת הגז הטבעי.

"אסור שהזנב יכשכש בכלב - כל מערכת הפקת הגז לא אמורה להישען רק על מדיניות פיסקלית ותו לא. בנוסף, אסור להעדיף תוצרת חוץ על תוצרת מקומית. אני קורא לכולם (משרדי האוצר, תשתיות ושותפות הגז) לנהל דיאלוג פתוח ומקצועי להשגת מטרות טובות לכולנו".

עוד בוועידה

דלק אנרגיה, באמצעות דלק קידוחים ואבנר, שותפה עם נובל אנרג'י בקידוחי הגז הגדולים שהתקיימו ומתקיימים כיום מול חופי המדינה. הדברים נאמרו במסגרת ועידת האנרגיה והעסקים שמתקיימת בכפר המכביה ברמת גן בחסות חברת אקו אנרג'י.

"הבוקר הזה בוקר מיוחד. התחלנו לקדוח בלוויתן בהשקעה של 150 מיליון דולר. אנחנו עומדים בלו"ז של רישיונות הקידוח שניתנו לנו על ידי המדינה. אם יתגלו כל מאגרי הגז שלנו ושל אחרים, מדובר במהפך גיאו פולטי שיהפוך את ישראל ליצואנית גז", הוסיף תדמור.

בהתייחסו לעלות הקידוח אמר תדמור שהפקת מאגר תמר עולה 3 מיליארד שקל, "שזה יותר מעלות הקמת הרכבת הקלה בתל אביב שלא מתקדמת. כל הפעולות האלו, כולל המאבק להקמת נקודת קליטה בצפון באזור זכרון יעקב, נעשה ללא עזרת המדינה".

גז טבעי, צילום: יוסי וייס גז טבעי | צילום: יוסי וייס גז טבעי, צילום: יוסי וייס

לדברי תדמור, כל חברה בוחנת את המדיניות וסיכוני השוק של כל מדינה. "אנחנו לא מכה. המצב הגיאו פוליטי יגרום לחברות בינלאומיות שבאות לפה להפוך למנודות בעולם הערבי", מסביר תדמור. לטענתו, חלקה של המדינה במימון (מיסוי ותמלוגים) היא כמחצית מההכנסות ולכן יש לבחון את הנתונים ולא ליפול לסיסמאות. "מי שמושקע בנו הוא הציבור דרך המוסדיים. גם החוק לא ישן - ב-2002 בחנו את מכלול ההיבטים, לרבות הפן הפיסקלי, וחברת IHS הבינלאומית טענה שאסור לשנות את המצב הקיים. ב-2006 פסקו שיש להשאיר את מתווה המיסוי על כנו. אם המדיניות הייתה משתנתה לא היינו כאן היום. עובדה ש-BG נטשה", אמר.

בהתייחסו לרווחי "טייקוני הגז", אמר שמדובר בסכומי כסף קטנים ביחס למה שמתואר בתקשורת. "גם שינוי תמלוגים רטרואקטיבי, שכולם אומרים שהוא חוקי, אינו בר ביצוע. מעבר לפן החוקי, שהוא לא חוקי, זה עלול להבריח משקיעים", סיכם.

בהתייחסו למאגרי לוויתן, שמיועדים לייצוא, אמר שישראל צריכה לעזור ליזמים לתכנן כבר היום מתקן הנזלת גז (LNG) כדי שישראל תוכל להפוק לספקית אנרגיה למדינות אירופה.

תגיות