אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד שנת חסד: רשות המסים ולשכת רו"ח הגיעו להסכם על הדיווח המקוון צילום: shutterstock

עוד שנת חסד: רשות המסים ולשכת רו"ח הגיעו להסכם על הדיווח המקוון

עסקים קטנים שמחזורם נמוך מ-4 מיליון שקל לא יחויבו לעבור לדיווח המקוון עד שנת 2012; העסקים יאלצו לעבור לשיטת דיווח פרטנית

18.10.2010, 11:45 | הדר קנה

סאגה נוספת של הדיווח המקוון בין לשכת רואי חשבון לרשות המסים הסתיימה בהצלחה. לפני כשבועיים שלחה רשות המסים, בטעות, הודעות לעסקים על חבותם לדווח דיווח מקוון למע"מ מתחילת 2011, למרות שחלק גדול מאותם עסקים אינו חייב בדיווח כלל. ההודעות נשלחו לכלל החברות במשק, למרות שחלק גדול מהן אינן חייבות בדיווח מקוון מאחר ואין עליהן חובה בניהול הנהלת חשבונות כפולה, לפי הוראות ניהול ספרי חשבונות.

לשכת רואי החשבון מיהרה ופנתה לרשות המסים וקבלה על המחדל, ואילו ברשות הודיעו: "חברות אשר לעמדתן, על פי כללי חשבונאות מקובלים, אינן חייבות בשוטף בניהול מערכת חשבונאות בשיטת החשבונאות הכפולה, יוכלו לפנות לממונה האזורי בבקשה לצאת מגדר האוכלוסיה החייבת בהגשת דו"ח מפורט בשנת 2011 ובקשה זו תיבחן לגופו של ענין, ובלבד שמחזורן השנתי נמוך מ-4 מיליון שקל". לשכת רואי החשבון לא הסתפקה בהודעה זו ודרשה כי הרשות תבהיר את עמדתה בצורה ציבורית.

אתמול (א') הגיעו הלשכה ורשות המסים להסכמות על פיהן בשנת 2011 תחול חובת הדיווח המקוון רק על מי שמחזורו עלה על 4 מיליון שקל, או על מי שחייב לנהל ספרים לפי שיטת החשבונאות הכפולה. הכוונה היא לעסקים הפועלים בשיטה החד צידית ולא מגישים מאזן לדו"ח רווח והפסד, אלא דו"ח אחד בלבד. אלו הם העסקים הקטנים יותר, שיצטרפו לשיטת הדיווח המקוון רק בשנת 2012.

שיטת הדיווח המקוון נהפכה לאימת בעלי העסקים הקטנים והגדולים כאחד. השיטה מחייבת את בעל העסק להעביר למע"מ דיווח פרטני של כל חשבוניות המס שנתן או שקיבל, בניגוד למצב הקודם שבמסגרתו נמסר רק דיווח חודשי לא מפורט.

בעלי העסקים מחו על הרפורמה והביורוקרטיה שהיא יוצרת. ברשות המסים החליטו להנחיל את חובת השיטה המקוונת בהדרגה - הראשונים להיכנס היו 29 אלף בתי העסק הגדולים יותר, שמחזור המכירות השנתי שלהם הוא מעל 4 מיליון שקל. הבאים להצטרף לשיטה, בתחילת שנת 2011, הם בעלי העסקים שלהם מחזור שנתי של מיליון שקל עד 4 מיליון שקל, אלא שברשות המסים החליטו להעניק דחייה של שנה לחלק מאותם 150 אלף בתי עסק.

תגיות