אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוטשילד 1, תל אביב: "אמרו לנו 'אידיוטים, מי יגור ברוטשילד?'" צילום: עמית שעל

רוטשילד 1, תל אביב: "אמרו לנו 'אידיוטים, מי יגור ברוטשילד?'"

במבחן הפופולריות, רוטשילד 1 של חברת חבס, שנמכר כולו ב-793 מיליון שקל, הוא הפרויקט הנחשב ביותר בתל אביב. עידן עופר ושלמה שרף כבר שם

20.10.2010, 09:33 | נעמה סיקולר וקרן צוריאל-הררי

חברה: חבס

בעלי שליטה: משפחת חבס (39.4%), עופר ניהול של סמי עופר ואודי אנג'ל (23%) 

רווח גולמי: 34%-32%

במבחן הפופולריות, רוטשילד 1 הוא הפרויקט הכי נחשב בתל אביב, הפרויקט שבו מתקנאים המתחרים של היזמית, חברת חבס. דמויות ותיקות ומשופשפות בעולם הנדל"ן המקומי, שאיתן התייעצנו ערב הפרויקט הזה ובמהלכו, היו משוכנעות: רוטשילד 1 הוא הפרויקט הרווחי ביותר בישראל. הפרגון הזה הוא נדיר, וגם בחבס יודעים שקשה יהיה לשכפל את ההצלחה הזו.

"רוטשילד זה כוכב", אומר אייל רגב, מנכ"ל קבוצת חבס, ונשמע כמו הורה שאיבד יכולת לעקוב אחרי ההישגים של ילד שפיתח עצמאות מפליאה. "הוא כל כך מוצלח שגם לנו קשה לחשוב איך נשכפל אותו. מצחיק לחשוב שכאשר קנינו את הקרקע אמרו: 'אידיוטים, מי יגור ברוטשילד?'. כמה שזה נשמע הזוי, אז אף אחד לא היה מוכן לגור בשדרה".

רוטשילד 1. "כוכב", צילום: עמית שעל רוטשילד 1. "כוכב" | צילום: עמית שעל רוטשילד 1. "כוכב", צילום: עמית שעל

מטורונטו ועד תלמי מנשה: 25 עסקאות הנדל"ן הטובות ביותר

 

בחבס החליטו לטפל במגדל החדש שלהם כמו ביהלום שיש ללטש, עם הכלים הטובים והחדשניים ביותר. הקרקע נרכשה בשני שלבים בשנים 2002-2003 תמורת סכום המוערך ב־32 מיליון דולר, והתוכניות שונו כמה פעמים כדי להקטין את מספר הדירות, שנמתחות על 32 קומות. המפרט הטכני שואף להיות הכי טוב והכי מעודכן שיש, מהגודל של קירות הזכוכית, דרך דק העץ שמותקן בכל המרפסות ועד גינת הגג.

הקשרים של המשפחות עופר וחבס בהחלט הועילו, ובתוך זמן קצר יחסית נמכרו כל הדירות במחירים גבוהים מאוד - יותר מ־5 מיליון דולר בממוצע לדירה. שטח דירה טיפוסית עומד על יותר מ־400 מ"ר. 37 דיירים הבטיחו לעצמם את הנוף הפנורמי של רוטשילד 1, רובם רכשו יותר מדירה אחת.

בדיקה שערך "מוסף כלכליסט" לפני כמה חודשים חשפה את הפרופיל הסוציו־אקונומי הגבוה של המגדל, שבין דייריו עידן עופר (שתי דירות), ליאורה עופר (שלוש דירות), הרצל חבס (שש דירות), אדריכל הבניין אבנר ישר ורעייתו רונית אלקבץ, שמואל חרל"פ, יעקב שחר, שרון הראל וסר רונלד כהן, צבי זיו, סאקי ארנון, רפי מאור, שלמה שרף, עו"ד דורי קלגסבלד (ארבע דירות) ואיתן ורטהיימר (הפנטהאוז).

ואיפה הכסף? הפרויקט נמכר כולו ב־793 מיליון שקל (הסכום כולל את בניין המשרדים שבתחתית המגדל, שנמכר תמורת 50 מיליון שקל. המונחים כוללים מע"מ). העלויות הצפויות לפרויקט כולו הן עד 438 מיליון שקל, ולפי דו"חות חבס ל־2009, הוא הניב רווח גולמי של 32%–34%.

תגיות